Çok izlemedim ama FED'in 0.25 arttýrýmýndan sonra paritenin 1.1790'lara gelmesi/
getirilmesi enterasan..neymiþ ECB QE'yi sonlandýrmayý açýklayabilirmiþ..daha temmuz ayý var ama açýklasýn bakalým, Ýtalyan, Ýspanyol vb tahvilleri, tahvil alýmlarý ile desteklediði zombi þirketlere neler oluyor..nasýl kýpraþmaya baþlýyorlar..bana göre ECB'ni tahvil alýmlarýný sýfýrlamasý mümkün deðildir..belki 5-10 daha azaltabilir..
Neyse þunu unutmamak lazým ''ECB tahvil alýmlarýný duruduruyorum'' dese, bizim için hiç iyi bir durum oluþmaz..isterse böyle bir açýklamayla parite 1,25'lere çýksýn farketmez..bizde kurlar daha fazla yükselir kanaatimce..çünki havuzu dolduran vanalarýn biri daha kapanmýþ olur..
Neyse benim tahminim ECB'nin bu ayki toplantýsýndan aðýzlarýnda bir þeyler geveleselerde pek sonuç çýkmayacaðý..her þey halýnýn altýna süpürüldüðü gibi QE sonlandýrma kararýný da Temmuz'a öteleyebilirler..böyle bir durum oluþursa burada dikkat edilmesi gereken husus paritenin dolar lehine geliþmesi olabilir..o zaman içeride dolar tekrar yükselebilir..
Neyse yukarýdadakilerin hepsi senaryodur..YTD..
Yer Ýmleri