Fitch'e kadar yükseliþ...
Satýn alýnan olumsuz karardan sonra kýsa vadede ters köþe olabilir...
Bir taktik düþünce.
Fitch'e kadar yükseliþ...
Satýn alýnan olumsuz karardan sonra kýsa vadede ters köþe olabilir...
Bir taktik düþünce.
Ferit baba zorda diyolar..
Madem saçmalamýyorum biraz daha devam edeyim bari..
Bora abi daha iyi bilir belki ama devletin temelde devamlýlýðý açýsýndan devlet memurlarýnýn ve emeklilerin maaþlarýnýn gününde yatýrýlmasý hayati önem taþýr..2001 krizinde konusu olmuþtu, öðretmenlerin ders ücretleri yatmýyor diye..bunlar bile üçüncül beþincil konulardýr..ödenmezse ödenmez ama maaþlarý 1 gün gecikmeli yatýrýrsan bile ayvayý yersin..
Þimdi düþünelim ekonomik ciddi bir takým kararlar aldýnýz, mesela kambiyo rejimini deðiþtirdiniz..dolar mevduatlarýna bir takým tedbirler getirdiniz, yada yasakladýnýz vb.. ve serbest piyasa rejiminden vaz geçtiniz..ne olacak bir süre sonra dolarda bulamayacaksýnýz, memur ve emekli maaþlarýný ödeyemez hale geleceksiniz..dolayýsýyla bunlar göze alýnacak þeyler deðildir..80 öncesi gibi kapalý bir ekonomi deðilsiniz..tüpgaz kuyruðuyla, pirinç kuyruðuyla vb. geçiþtiremezsiniz..
Yanlýþ hatýrlamýyorsam 2003 yýlý civarý idi..2001 krizininde etkileri daha bitmemiþ ve Irak savaþý zamanlarý idi..Ýþçiler Kýzýlay'da gösteri yapýyor, iþçi maaþ artýþlarýný pretosto ediyorlardý..hatýrlýyorum RTE ''deðil zammý, maaþlarýný alamadýklarý zaman ne yapacaklar'' gibi bir cümle sarfetmiþti..yani demek istediðim RTE'nin devletin maaþ ödeyememesinin ne demek olduðunu bildiðini sanýyorum..umarým bu konuda yanýlmýyorumdur..
Yine söyliyeyim..sermaye kontrolü gibi uygulamalar gerektiðinde mecburi olabilir..buna yabancýlar dahil kimse bir þey diyemez..örn. ÇÝN halazýrda sermaye kontrolünü uygulayan bir ülke..ancak kambiyo rejimini deðiþtirirseniz, gerisini ben bilmiyorum gari..olmaz, olmamasý lazým..YTD..
enki
basar tl yi verir maaþý..
Bak geçen bi soru sordum
herkese 5000 tl ama dolar 10 tl
Kimseye 5 kuruþ yok vergiler de artýþ ama dolar 4tl..
Sence bizim vatandaþ hangisi seçer..
aslýnda seçti ya 24 haziran da neyse..
dediklerinizi yapmak mevcut sistemde çok daha kolay karar alma mekanizmasý artýk inanýlmaz hýzlý ! fayda/zarar hesabýnda fayda görülseydi þu ana kadar milyon kere faiz 5 oldu denirdi![]()
Yer Ýmleri