Benim anladýðým transtürkü devretmeyecekler, transtürke devrettiði anadolu ceviz hisselerini geri devralacaklar, neyse yakýnda netleþir
Benim anladýðým transtürkü devretmeyecekler, transtürke devrettiði anadolu ceviz hisselerini geri devralacaklar, neyse yakýnda netleþir
Sizin dediðiniz gibi. Ben telefondan zor okudum yanlýþ anlamýþým. Tam olarak ne olduðunu þimdi söylüyorum. Anadolu Cevizi Transtürke devreden ortaklara LAZ ve USLUya anadolu cevizi iade ediyorlar yani satýþý iptal ediyorlar. yani Transtürk yakýnda tasfiye olur. Daha da birþey olmaz...
Bundan sonra ne olur. Ýyi bildiðimi düþündüðüm bir konudur. Þirket sahipleride faydalanabilirler. hatýrlarsanýz iki ayrý çaðrý yapýlmýþtý transtürk satýn alýndýðýnda. Birincisi transtürk ortaklarýnýn deðiþmesinden kaynaklanan çaðrý idi. Bir de Anadolu cevizin transtürke geçmesinden kaynaklanan ayrýlma hakkýydý. Her ikiside 21 krþ tan yapýldý.
Þimdiki transtürkten anadolu cevizin ayrýlmasý olduðu için ayrýlma hakkýdýr. Ýstisna verilirmi? hayýr verilmez bence. Bunun temel iki nedeni var. Birincisi baþvurudaki maddeler kesinlikle Transtürke uymuyor bence. ama baþvuru imkaný varken deneyelim dediler herhalde. ikincisi Ýade veya satýþ iptalinden bahsediyorlar. bir kere eðer iptal ediyorsanýz ve ayrýlma hakký daha evvel kullandýrýlmýþsa tekrar kullandýrýlýr. böyle bir iade örneði vardý geçmiþ yýllarda aklýmda böyle kaldý.
Peki ne kadar sürer. Uzun sürer.
Muafiyet baþvurusu ve raporun çýkarýlmasý vs. 2,5 aya kadar gidebilir. Herhalde baþvuruyu 27 sinde yapmýþlardýr. Bu arada iadeden anladýðým 8 milyon ödemiþlerse gene 8 milyona geri alýnmýþtýr. Faiz olmamalý. Ondan sonra Genel Kurul yapýlmak zorunda. O da ilkinde toplanýrmý bilinmez. ikincisini dahil edersen yaklaþýk 2 ay daha. Genel Kurul da RED oyu verenler ayrýlma hakkýný kullanýrlar. ama spk dan ara karar çýkabilir 1-2 haftaya istisna kabul edilmemiþtir veya edilmiþtir diye. Bunu SPK bülteninden görürsünüz. her perþembe yayýnlanýr
bu arada þunu da söylemek lazým. þimdiki sahipleride çok zarar etti bu iþten. Benim hesabýma göre 1 milyonun üzerinde. ayrýlma hakký kullanýlýrsa daha da fazla olacak.
kazanan yok yani. hatta bence süren bile kaybetti.
yani þirket sahipleri ve bizim için denedik olmadý diyebiliriz...þirket sahipleri için iyi niyetli insanlar diyebilirim.
bir not daha;
ayrýlma hakký kullanacak toplamda en fazla 2-3 milyon lottur. Oraya gelirsek görürsünüz.
mine icin Spk kararý varken eski yönetimleri mahkemeye vermek en iyi karar olur .. Tabi bu iþten uralda sorumlu .. Kaybetme ihtimali yok kapý gibi spk kararý var elinizde .. bu þirketten birsey olmaz artik mefta .. bu yönetimin hiçbir hatasi yok denediler olmadi
SM-G925F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yapýlan baþvuru olumlu olarak kabul edilmiþ. Ne tip bir gerekçeyle kabul ettiklerini hala anlamýþ deðilim.
Alacaklarýnýn Borçlarýný karþýlayamamasý faaliyetlerinin durdurulmasý dahil olmak üzere Finansal güçlükten kurtulmak amacýyla yapýlan baþvuru.
Yer Ýmleri