Merhabalar kýymetli dostlar.Herkese iyi haftasonlarý diliyorum.
Öncelikle bahsettiðim kitap Borsa'da tek baþýna kitabýdýr.Bu iþle uðraþan çoðu insanýn okuduðuna inandýðým bir kitap bu.Bugün size burada sormak istediðim soru, kitaptan alýntý yapacaðým formül hakkýnda
Özet olarak söylemek istediði Þirketin Tüm Mal Varlýðý / Hisse Sayýsý"Önemli olan, mal varlýklarýnýn hisse baþýna düþen deðerlerinin, hisselerin borsa fiyatýný aþtýðý durumlarý bulmaktýr. Bu durumlarda asýl deðeri çok yüksek olan hisseleri yok fiyatýna alabilirsiniz. Ben bunu sayýsýz defalar gerçekleþtirdim."
"Bir yayýn þirketinin çalýþanlarý, þirketin tüm mal varlýðýný hisse sayýsýna böldüklerinde 70$ ediyordu, ama hisselerin deðerleri 32$ dý. Hemen çalýþanlar hisselere bastýlar paralarýný ve Wall Street'in olayý kavramasýný beklediler. Ve kýsa sürede önce 43$, daha sonrasýnda ise 97$ fiyatýný gördü hisseler."
Çok sayýda araþtýrma yapmama ve farklý þekillerde aratmama raðmen(Ýngilizce,Türkçe) bu konu hakkýnda herhangi bir yorum veya dayanak bulamadým.Bu konu hakkýnda bilgisi olan birileri var mýdýr ? Bu formülün BÝST'te iþleyiþ oraný nedir? veyahut bu sorudan önce bu formül sizce doðru bir formül müdür ?
Bilgili ve deneyimli arkadaþlar cevaplarsa çok sevinirim.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri