ben bunun dünyanýn en büyük manupulasyonu/spekulasyonu olduðunu dilim döndüðünce anlatayým. kendisi hakkýndaki bir çok yalan, internette bir iki aramayla dil bilen , iktisada meraklý birinin ciddi bir aramayla rahatlýkla bulabileceði þeyler olmasýna raðmen, insanlarýn kendini kandýrmak, baþkalarýný kandýrmak, cehalet, aptallýk gibi nedenlerle ulaþmak istememesinden dolayý ortalýkta pek dolaþmýyor. hissenette bile aldýðý hisse yükselsin diye yalan söyleyen, göz göre göre manupulasyon yapan bir sürü insan yok mu? var.
gelelim neden balon/manupulasyon/yalan:
1- bitcoin takip edilemez! nah edilemez yazacaktým ama ayýp olmasýn diye yazmýyorum. edilebilir. merak eden bulur. university of california þimdiden 1 milyon coinin sahiplerini bulduðu 1-2 yýl içinde hepsini bulacaklar tahminen. bunlardan 295 bin küsur uyuþturucu daðýtýcýsý þimdiden cia kayýtlarýnda
And by making just four deposits and seven withdrawals into accounts held on Silk Road, Meiklejohn says the researchers identified 295,435 addresses as belonging to that drug market.
2- adý para olmasý onu para yapmaz bu bile manupulatif bir "þey" olduðunu gösterir. bu bir bilgisayar programýdýr
3- bu bir bilgisayar programýdýr. çok devrimci, esrarengiz, kapitalizmi çökertecek asi isyankar falan deðil, yenilikçi bir eft/swift-bir nevi kredi kartý sistemidir. parayý aktarmakta kullanýlýr. aksine kapitalizmi güçlendirecektir.
4- saat baþý yenisi türetilen bir bilgisayar programý paranýn yerine falan geçemez. geçer diyenler ne olacaðýný tecrübe edecek.
5- hele aracý yok komisyon yok çok hýzlý vs laflarý tamamen yalan. btc transaction hýzý çok düþük, komisyonlar swiftten eftden çok daha pahalý. aracýsý var zaten aracý olmadan nasýl paraya çevirip alacaksýn? asla da hýzlanamayacak, quantum bilgisayarla belki.
6- sürekli forklama zart zurt gibi þeylerle miktarý sabit olduðu söylenen þey türevleriyle çoðaltýlacak ve saftorikler bunu abi sadece 21 milyon adet varmýþ diye almaya devam edecek
7- kredi kartýyla anýnda herþeyi alabilirken, btcnin gelip parayý yok edeceðini, paraya gerek olmadan bunla alým satým yapacaðýný düþünmek en ahlaklý tabirle aptallýk. çünkü coinler de bil fiil zaten parayla satýn alýnan bir þey.
8- alým satýmý bu kadar masraflý, transferi bu kadar pahalý ve yavaþ olan bir ürünle, heleki deðeri 10 dakikada %50 deðiþen birþeyle alým satým yapacaðýný sanmak da aptallýk.
9- hala mý anlamadýnýz? migrosta para yuklenen kartlar satýlýyor, kredi kartý kullanmak istemeyenlere. kasada parayý yukluyorsun, 500 tl 100 tl, 10000 tl, sonra onunla istediðini alýyorsun. wow! süper parayý yok ettik kahrolsun kapitalizm oh yeah...
10- 2-3 coder, bilgisayar programcýsý yarýn bir araya gelip cock coin çýkarabilir, yarýn pussy coin çýkarýr, pazartesi asshole coin çýkarýr. çýkar da çýkar. neyse...
neyse yoruldum siz almaya devam edin alýn alýndaha 5-10 madde var yoruldum.

daha 5-10 madde var yoruldum.

iki nokta ust, uste).. adem-i merkeziyet kontrolunden bagimsiz. din, dil, irk, mezhep, siyasi gorus, farkliliklarini , ayni pota icinde eriterek. kisiler arasindaki her turlu, mal, hizmet degis tokusuna aracilik edenlerdir. cogul kullandim. yolun henuz basindayiz. yakin, orta, uzak gelecek, crypto coinler uzerinde yukseliyooor.!.. for example. benim 6 adet bitcoin'im satin alma gücü su anda cevrim ici, cevrim dýþý dunyadaki tüm bilgisayarlarda.

Yer Ýmleri