Selam Sn. mathmax, %4 faiz sanýrým hoþ geldin faizidir; hangi banka veriyor paylaþabilir misiniz? Þu ana dek en fazla %3’e denk geldim. Ben de sizin gib düþünüyorum; dolarýmý ellemem en kötü faize park ederim. Bir de temettüsü yüksek, yýlda 4 kez hatta 12 kez temettü ödeyen abd þirketlerinin hisselerinden almayý planlýyorum.
Finansbank 180 gün üzerine veriyor 4.05 brüt ve Ýng Overnight ta veriyor 4ü.
SM-N9000Q cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ABD liderliðinde koalisyonun Suriye'de terör örgütü YPG öncülüðünde kurulan SDG komutasý altýnda 30 bin kiþilik bir sýnýr koruma gücü kurmak için çalýþtýðýný açýklamasý gündeme bomba gibi düþtü. Peki uzmanlar ne diyor?
http://www.hurriyet.com.tr/abdnin-yp...diyor-40709801
Sadece bu konu bile önümüzdeki günlerde dolar kurunu diken üstünde tutmaya yeter.
Bu baþlýk altýnda ABD ile oluþabilecek belalar hepimizi etkileyecek bir boyut içeriyor.
Buna Rusya'nýn katacaðý derinlik de cabasý.
Ama ABD ile dostluk artýk ciddi olarak tehlikede.
Ekonomik ve finans boyutunun dýþýnda siyasi bir boyut bekliyorduk ya...
Ýþte size nur topu gibi bir dosya.
Yeni Haftada Kritik 2 Gün;
Bu hafta içerde;
18 Ocak TCMB PPK Faiz Kararý
19 Ocak Fitch Türkiye Deðerlemesi oldukça önemli ve kritik öneme sahip geliþmeler.
Özellikle geçtiðimiz yýl son artýþ eðilimini devam ettiren enflasyon ve beraberinde yaþanan kur faiz sarmalýndaki yükseliþler TCMB’nin örtülü ve örtüsüz yaptýðý 25 ve 50 baz puanlýk GLP faiz artýþlarý ve sonrasýnda kurda kýsmen gerileme ancak enflasyon ve faizde yükseliþ eðiliminin devam etmesi sonrasý bu toplantýyý daha önemli hale getiriyor.
Piyasada PPK Kararý hakkýnda beklentilere baktýðýmýzda ise ;
TCMB’nin faiz artýrmasýnýn önümüzdeki aylar için baþta gelen zamlar ve çekirdek enflasyonda yükseliþin dikkat çekici noktaya gelmesinin yarattýðý baský için faiz artýþýnýn bu durumu ortadan kaldýrmayacaðý, ancak kýsmen önüne geçebileceði görüþü diðeri ise bu adýmý atmama ihtimalinin daha yüksek olduðu yönünde.
19 Ocak Fitch Türkiye Deðerlemesinde ise;
Herhangi bir not ve görünümde deðiþim beklenmemekle birlikte, Fitch’in 3. çeyrekteki %11.1 büyüme verisi sonrasý büyümeden enflasyona TCMB politikasýndan jeopolitik risklere kadar deðerlemeleri yakýn takip edilecek.
Dýþarýda ise;
ABD’de sanayi üretimi,
Euro Bölgesi’nde enflasyon verisi.
1.22 seviyesine çýkan Euro dolar paritesi sonrasý Euro Bölgesi veri akýþý ve Almanya’da Hükümet Kurulma aþamasýnda yaþanan geliþmelerin de yakýn takibimizde olduðunu hatýrlatalým.
bir halt olacaðý yok.
Dolar kurunu etkileyecek en önemli olgu Kuzey Suriye'de ABD destekli Kürt Ordusu oluþumudur...
"Kapalý oturum yapýldýðýnda da tabii bilgi sýzdýrmaya çalýþacaðýz ama þu anda gördüðüm, "Kuzey Suriye"den baþlayarak bölgenin ilerde hayli tehlikeli karýþýklýklara gebe olduðu'dur.
http://www.haberturk.com/yazarlar/se...riye-konusuldu
Bu konuya dikkat.
Yer Ýmleri