yeni yýlda bol kazançlar.![]()
Zam = enflasyon
asgari ücret artýþý sonrasý hemen yemek yerlerine zam gelir. Sonra herkes artýþý cebe indirmek için ufak ufak zamlara baþlar.
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben deðilim
1603 tl.....
Asgari ( Askeri deðil ) ücrete yapýlan zam oranýndan ben de isterem. Memura verilen 7,5 , onuda ikiye bölerek verecek. Ýþçi zammýnýn tam yarýsý memura. Demek ki memurlarýn döneri iyi dönecek veya iþlerini bilecekler.
Þaka bir yana, iþçiye yapýlan bu asgari ücret aslýnda çok az. Tamam adý üstünde asgari ( en az tutar ) ama , birçok iþveren bu ücretten yukarý çýkmýyor. Özellikle tekstil, gýda vb. Bugün hava çok soðuk, camdan karþýda yükselen inþaata baktým insanlar ( demircisi, kalýpçýsý ) titreye titreye çalýþýyorlardý. Halime þükrettim. Emek kutsaldýr ve deðeri mutlaka verilmelidir.
Zeytin üreticilerinin Tunus paniði
Cumhurbaþkaný Erdoðan, Tunus'ta Cumhurbaþkaný El-Beci Kaid es-Sibsi ile yaptýðý basýn toplantýsýnda Tunus'tan zeytinyaðý ithalatý yapýlabileceði mesajýný verdi. Türkiye'deki zeytin piyasasý hareketlendi. Zeytinyaðý üreticileri ithal zeytinyaðýnýn Türkiye piyasasýnda olumsuz sonuçlarýnýn olacaðýný söyledi.
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...anigi-2150670/
Reis gittiði yerleri fethederken içerideki üreticilere göz daðý mý vermek istiyor ?
Yakýnda diðerlerine de sýra gelebilir ,
mesala çay için Sri Lankaya gidip bundan sonra çaylar SEYLAN'dan diyecek mi ? merak konudu...
Yer Ýmleri