DUHUL : 1999
Sayin mohikan netaþ ne yapiyor hangi dalgalari atiyor bi bakarmisin lutfen.
SM-A800F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aþaðýdaki alýntý 1.5 ay önce 7 Mart'tan...
Borsa neden yükselemiyor, dolar niye düþemiyor diyenler aslýnda 1.5 ay önce verdiðimiz KISA VADE DOLAR ÝNDEXÝ ve EURUSD sayýmlarýna baksa yeterliydi...
BIST Þubat baþýndan beri yaklaþýk 3 aydýr düþüyor...
Afrin'e girdiðimiz için mi borsa düþmüþtü? Hayýr...
ABD Suriye'yi vurduðu için mi BIST yükselemiyordu? Hayýr...
1 hafta önce Salý günü zavallý Bahçeli erken seçim lafýný ortaya attýðý gün mü borsa düþtü veya düþüyor? Hayýr...
Bahçeli borsayý düþürdü diyenlere þunu hatýrlatýrým: Erken seçimin gündemde olmadýðý 16 Nisan BIST kapanýþ 110.687, 1 hafta sonra bugünkü kapanýþ 110.058
BIST ve Geliþmekte olan ülkelerdeki borsalarýn yönünü tayin eden parametreler sýcak paranýn yönüdür...
Türkiye iç siyasetindeki deðiþiklikler, erken seçim, baskýn seçim, OHAL, diktatörlük ,ileri demokrasi, tek parti hükümeti, koalisyon, Suriye meselesi, NATO ve AB ile yaþanan sorunlar, Þanghay beþlisi, sinek ikilisi vs. vs.vs...
Bunlarýn hepsi sadece ABD faizleri ve Dolar indexindeki deðiþikliklerin yanýnda zerre kadar kýymet-i harbiyesi olmayan faktörlerdir.
Bu nedenle 2001 yýlýndan beri tüm dünyada faizlerin düþtüðü, Afrika'sýndan G.Amerika'sýna dünyadaki istisnasýz tüm ülkelerdeki enflasyonun düþtüðü böyle bir dönemde, ülkelerin ne tip bir rejimle yönetildiðinin hiç bir önemi yoktur.
Ýnanmayanlar internetten baksýn, Brezilya'da 2001 öncesinde 90'lý yýllarda enflasyon %4000 (dört bin), komþumuz Bulgaristan'da %300 idi. Türkiye'de enflasyon o yýllarda yine de %100'ü geçmedi.
16 yýldýr bu ülkede tek parti iktidarý olmasa, Türkiye koalisyonlarla yönetilseydi ekonomik açýdan bu günden kötü olmayacaktýk.
Bu nedenle erken seçimin sonucu ne olursa olsun , önümüzdeki 3-4 yýl aðýr bir ekonomik kriz yaþayacaðýz.
Ben ilahi adalet adýna, Allah'ýn izniyle, seçimi R.T.Erdoðan kazanacak diyorum.![]()
EUR-USD...
KISA VADE...
1.2155 altýnda son 1 dibini yapýyor, az kaldý. Sonra yön yukarýdýr.
ORTA VADE...
1.2556 üstünde 5 zirvesi daha var.
1.28-1.30 arasý nihai zirve olabilir.
O zaman borsalar son zirvelerini yapacak.
UZUN VADE...
Özellikle bu sayýma iyi bakýn.
HAFTALIK grafikte 1.03 altýnda 5 dip daha yaparak, en azýndan, 2001 dibi olan 0.82 görülecektir.
O zamana kadar da borsalar en az 3 yýl sürecek bir AYI piyasasýna girecektir.
DOLAR ÝNDEXÝ...
KISA VADE...
EURUSD gibi, tek farký DXY son zirvesini yaptý.
ORTA VADE...
EURUSD 5 zirve yapacak demiþtik, bunun da 5 dibi daha var.
UZUN VADE...
Burada da nihai hedef 2001 zirvesi olan 120.
3-4 yýl sonra tabii.
![]()
Sayin bilgi veren arkadas.
Kartn.
DahA once 265 altinda 2 dibi var demistiniz.
Sanki 2 dip goruldu.
Yeni sayim verme imkaniniz var mi.
Tsk. Ederim.
Sn mohikan güzel konulara deðinmiþsiniz.
Hisse net forumunun bazý topiklerin de ,tabi ki de dýþarý da bazý ortamlar da, bazen de sorumluluk mevkiin de bulunanlar tarafýndan
2003 yýlý öncesi ile 2003 sonrasý 15 yýllýk dönemi yapýlan iþler ve ekonomik olarak kýyaslamaya kalkýp daha önce neden yol yapmadýlar, neden þunu yapmadýlar tarzý kýyaslamalara ve de propoganda vari söylemlere rastlýyorum.
Ben sanýyorum 4-5 ay önce forumun bir topiðin de bir arkadaþa cevap olarak ,bununla ilgili bir makale kaleme almýþtým.
Ýçine baþka konularý da kattýðým için biraz uzun olmuþtu.
O YAZIM DA 2003 ÖNCESÝ 20 YILLIK DÖNEMLE 2003 sonrasý dönemin dünya da uygulanan para politikalarý gereði karþýlaþtýrýlamayacaðýný anlatmýþtým.
Siz biraz deðinmiþsiniz gerçi ama boþ bir zamanýnýz da dünyanýn ve ülkemizin son 40 yýlýný uygulanan ekonomi ve para politikalarýna göre boþ bir zamanýnýz da siz mi özet olarak anlatýrsýnýz ,yoksa boþ bir gün bulabilirsem ben mi özetleyeyim.
Yol yaptý,þu oldu bu oldu,daha önce þu yapýldý,sonra bu yapýldý,yapýlmadý tarzý mugalatalara da bir cevap olmuþ olur....
Yer Ýmleri