Sayýn Mohikan Ateks guncellermisiniz? Fena düzelttiler sayýmlar deðiþmiþtir sanýrým.kolay gelsin.
Redmi Note 2 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayýn Mohikan Ateks guncellermisiniz? Fena düzelttiler sayýmlar deðiþmiþtir sanýrým.kolay gelsin.
Redmi Note 2 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayýn mohikan, brusan ve erbos sayimini yapabilirmiydiniz ? Tesekkürlerimle...
Sayýn Mhikan,
*USDTL de 4.25 altýna gelmesi Dolar Sayýmýný bozacaðýný belirttiniz. Bu durumda son deðerlendirmeniz nedir?
*Geçen aylarda yaptýðýnýz deðerlendirmelerde BÝST 100 için Dolar bazýnda düþebileceði en son yer 23000 ,Euro bazýnda 19150 olarak verdiðiniz deðeri dün sabah gördük ve hýzlý TL deðerlenmesi ile oralarý gördük ve hýzla o seviyelerden kaçýþa geçtik. Yine verdiðiniz deðerlere göre döviz bazýnda görülen diplerden sonra hedefleri; dolar bazýnda 31500, büyük düzeltme Euro bazýnda ise 25500 deðerlerini vermiþtiniz.
Gelinen son durumda büyük düzeltmeler için tamamlandý denebilir mi?
Son deðerlendirmeleriniz Nasýldýr?
Ýyi günler...
Bugün öðleden sonra saat 14.09'da Merkez bankasýnda bir toplantý olacak diye bir haber uçuruldu.
Dolarýn 4.25'i aþaðý kýrdýðý o dakikada internet gitti...
Kesinti 4 saat sürdü
Az önce piyasalar kapanýnca saat 18:15'te internet geri geldi...
4 saat donmuþ bir ekranla baþ baþa kaldýk.
VIOB kademesi ve dolar grafiðinin ekran görüntülerini veriyorum.
Cepten iþlem yapmayý denedim...
Çalýþtýðým iki aracý kurumun uygulamasý (matriks ve ideal) cep uygulamalarý çalýþmýyordu.
Adamlar her türlü kahpeliði yapýyorlar.
iþlem yapýlmasýn diye internet, aracý kurum kanallarýný bloke ediyorlar.
Böyle durumlarda ancak (þansýnýz varsa,ulaþabilirseniz ) broker veya dealer aracýlýðý ile satýþ yapabilirsiniz.
Önemli kararlar arifesinde, büyük trend dönüþlerinde bunlarý yaptýklarýna daha önce de bir kaç kez þahit olmuþtum.
Ýnanýn böyle bir ********lik görmedim.![]()
DUHUL : 1999
Son 2 günlük dolar paylaþýmlarýmýz aþaðýda...
5 dk'lýk grafikteki 16 dalgalýk mini trend 5 zirve daha yapmasý gerekirken sayým bozuldu.
Dün de yazdýðým gibi bu iþ ELLIOT , teknik meselesini falan aþtý.
Piyasa ile TCMB'nin inatlaþmasýna döndü.
Ýþin þakasý yok, böyle toplantý numaralarý ile 1-2 gün oyalarsýn ama sonra yine yükseltirler.
Ya bu faizi verecek, ya da sayým mayým dinlemeyip TL'ye tecavüz etmeye devam edecekler.
Yürekten katiliyorum... TL kendi basina birakilmiyacak kadar önemliyken, otlakta birakilmasinin tek sebebi var. TL yi savunacak paran yok... Elin ogluda bunu biliyor... Savurganligin faturasi. yumusak tarafi yaratmiyacaktin. Yok öyle dis mihraklar filan. Kimmis onlar...
Hep soruluyor, sayýmlar neden deðiþiyor diye.
Çünkü trendi oluþturan dalga sayýsý için çoðunlukla bir kaç alternatif oluyor.
Mesela ayý (veya boða) piyasasýnda 2-3 alternatif varsa, dalga sayýsý en fazla olan en kötü (veya en iyi) senaryoyu uyguluyorlar.
Bunu bir örnekle açýklayayým.
PRKME...
5 ve 3 ay önceki sayýmlar.
Boða yönlü olan 2.seçenek iptal oldu.
PRKME SON DURUM...
KISA VADE...
2 alternatiften ilkini veriyorum.
3. dalgalarýn baþladýðý yer olarak mavi trend çizgisini alýrsak 4 dalgalýk trendin 2 dibi yapýldý.
O zaman düþüþ 2.50 gibi biter.
Kýrýlým yeri olarak yeþil çizgiyi alýrsak o zaman 2. alternatif devreye girer.
6 dalgalýk bir trend oluþur ve hedef uzun vade destek çizgisi olan 2.15 olur.
ORTA VADE...
4 dalgalýk bir yükseliþ trendinin kesinleþtiðini söylemiþtim.
2 zirve yapýldý. Bu düzeltmeden sonra 5.47 üstünde 2 zirve daha yapacaktýr.
ORTA VADE(USD BAZLI SAYIM)...
Burada da 4 dalga var.
0.63 altýna düþmeden 1.547 üstünde 2 zirve daha yapmalýdýr.
UZUN VADE(USD BAZLI SAYIM)....
HAFTALIK grafikte 2013 zirvesi olan 2.67 USD'den baþlayan 9 dalgalýk sayým.
5 dibi yapýlmýþ. Þimdi yaptýðý tepki dalgasýdýr.
Yeþil IV tepki dalgasýnýn en fazla 1.657'ye kadar çýkabileceðini görüyorsunuz.
Uzun vadede ise durumu felakettir. 0.52 USD 4 dip daha yapacak olup nihai hedef 2009 dibi olan 0.22 USD olabilir.
![]()
Yer Ýmleri