Mohikan Hocam müsait olursanýz DGATE inceler misiniz ? Dramatik düþüþ yaþadý bir tepki gelir mi ? Sayýmlarýnda bozdu sanýrým tekrar satarmýsýnýz.
Mohikan Hocam müsait olursanýz DGATE inceler misiniz ? Dramatik düþüþ yaþadý bir tepki gelir mi ? Sayýmlarýnda bozdu sanýrým tekrar satarmýsýnýz.
mohican bey merhaba. 2023 yilina kadar bist 100 icin 1 usd ongorunuz var. yani o sureye kadar bist 100 sirketleri hic deger kazanamayacak ustune de yuzde 50 civari dusus yasayacak anlami cikariyorum. bu bana pek mumkun gorunmedi.cunku sirketler her yil ama az ama cok buyurler ozkaynaklarini artirirlar yada kar elde ederler. hep mi zarar edecekler ki yuzde 50 kuculsunler??
syg.
Bu yazýdan borsa deneyiminizin az olduðunu anlýyorum. Þirketler her yýl az çok kar ederler diye durum kesinlikle yok. Öyle bir zaman gelir ki özsermayeler erir zarar üstüne zarar ederler. Bu durum kesinlikle olur diye biþey yok ama imkansýz deðil. Ben borsada bulunduðum süre içinde hisselerin 1/5, 1/10 fiyatýna indiðini gördüm.
BIST 100 (USD BAZLI) UZUN VADELÝ AYLIK GRAFÝK...
Çok deðil 2 ay önce (8 Nisan) yukarýdaki USD bazlý sayýmý yaptýðýmda buna inanmayan ve 140 bin hayali gören arkadaþlar vardý.
Ama ne yalan söyleyeyim 2 ayda tekrar 2 USD'yi ziyaret edeceðimizi asla tahmin edemezdim.
18 Nisan erken seçim açýklamasý ile 3 dolardan 2 dolara doðru geldik. Þimdi 2016 dibi olan 2.055'in 1 týk altýnda bir dip yapacak.
Sonra UZUN VADELÝ 3 dibi daha kalacak.
Nihai hedef için 3-4 yýl sonra 1 USD koyduk, orasý da USD BAZLI UZUN VADELÝ TREND DESTEK ÇÝZGÝSÝ olacak.
Yani BIST, DOLAR BAZLI 2009 krizinde gördüðü rakamýn da aþaðýsýný görecek.
Dolar 6 TL olursa 60 bin, 7 TL olursa 70 bin BIST için dip rakamýdýr.
![]()
DUHUL : 1999
Syn Mohikan güncel bir MEGAP yorumu yapabilirmisiniz teþekkürler.
LG-H815 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri