Artan

25,08 10 18:10
10,78 10 18:10
797,50 10 18:10
45,78 10 18:10
5,61 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

14,16 -9.98 18:10
2,98 -9.97 18:10
1,41 -9.62 18:10
51,50 -7.95 18:10
92,90 -7.29 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

31.566.523.391,50 18:10
18.658.115.715,25 18:10
17.848.881.164,64 18:10
16.960.812.638,30 18:10
16.881.262.651,41 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 288/288 İlkİlk ... 188238278286287288
Arama sonucu : 2301 madde; 2,297 - 2,301 arası.

Konu: Xu030 endeks

1.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku

xu030 endeksi mayıs-temmuz.2024 tepelerinden beridir 18-20 aydır düzeltmede, artık yeter gibi.. 2026 ilk hafta direnç kırıldı gözüküyor, bu kırımayı tek başına asels borçluyuz ama neticeyi değiştirmez, tabelaya bakmak zorundayız.. 18-20 aydır süren yatay bant yaklaşık 2800 puan, 13.200 puanın aşılmasıyla kırdığımızı düşünürsek, yükselişin ilk hedefi 15800- 16000 olarak tezahür edecek demektir.. ocak ayı bitmeden varabilr hedefe

yok venezuella, yok irana saldırı, yok suriye-ypg operasyon falan bu tür başlıkların piyasaya negatif bi etki yapması söz konusu olmayacak
    ocak ilk hafta bi tahminde bulunmuştum, bayaa iddialı bi endeks hedefi idi 15800-16000, yani %20 artış.. ppf takılanlar aylık %3.x aldığı bi ortamı konuşuyoruz, bugün itibariyle vardığı yer %15.. bu taktik hedefin tuttuğunu varsayo-ıyorum, ben bi kaç gün erken çıkmış olabilirim, call başarısı üzerine bi şey ifade etmez.. ocak başı long call altını bile yendi, bırak faizi bırak doları

o yüzden hiç bir imalı göndermeyi ciddiye almıyorum alicim

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Vay be, sen de trenden atıldıysan...yeni yetmeler ne yapsın Sanki yarın da %1-2 yükseliş ile haftayı zirvede kapatacak gibi, bist100 14 bin üzerinde haftalık kapanış iyi olur. Haftaya enf bahanesi ile biraz gevşeme olur sanki. Ama kendi beklentim şubat sonuna kadar sürecek ve 15-16 bine varacak bir hareket.
    yaaa tamam, yukarı yapacak da, pegasus beklemek de ne bileyim ?

ben flypgss başından beri thy kıyasla aşırı yüksek fiyatlanmış bulumuşumdur, ama senin pozisyonun olduğu için yazmaktan imtina etmişimdir bu arada, bananeist takılmışımdır.. ben bu ali sabancı denen bücüre güvenmiyorum, kartal imam hatip çıkışlı elemanlara daha fazla güveniyorum gibi.. yada çok emin değilim.. sen bilirsin, bi şey demiyorum

thy 2008 itibaren muazaam bi küresel pazar payı kazanma destanı yazdı, 2006 atlas jet kazasına kadar- thy iç hatlarda bile hor görülen bi repütasyona sahipti, atlasjet oyundan dşünce iç pazarı da domine etmeye başladı, ama esas hikaye dış hatlar.. şimdi 2008 ilk yarı petrol fiyatları ralli yaptı ilkin, yani bear sterns batmış küresel finans krizi başlamış (1929'dan beri) reel assetler değer kazanıyo ayağına petrolü ikin yukarı sürdüler- 146 usd zirve gördüğü gün goldman sachs rapor yazdı 200 dolar olacak !!

bütün havayolu şirketleri ileri tarihli alım kontratları almış 150-200 dolar, hepsi hedge etmiş, harward mba bunu gerektiyor, kim hedge etmemiş ? thy etmemiş, o spot gidiyor o gün piyasa neyse o fiyattan alıyor günlük ihtiyacını, sadece bi kaç ay sonra petrol fiyatları 30 dolara düştü, alitalia lufthansa klm, ryanair falan hepsi 200 dolarlık long kontrat maliyetiyle çalışırken, thy 30 dolar spottan alıyordu, burdan kazandığı finansal leverage'la pazar payı kazanmaya odaklandı, catering kalitesi falan da ekledi, ama kısa vadeli karları hedeflemedi- uzun vadeye gitti.. sonuçta bi başarı hikayesi yazdı, top ten oldu

3. thy undervalued bence, yeni asels olabilir re-asels, zira başkan trump dünyaya barış getiriyor, savaşları bitiriyor, tam nobellik adam.. dünya barış içindeyse, daha çok insan uçak yolcuğu yapar.. ama trump hakkını yediler vermediler, obama'ya ödül vermiş lavuklar trump'a vermediler, ayıp ettiler.. gittiler venezulla muhalifi dedikleri proje bi kadına ödül verdiler, ekrem başkan ilk gün tebrik mesajlarını yolladı helal olsun dedi.. lakin sarı paşa ciddiye almadı, maduro'nun yerine yardımcısını getirdi o saçma kuklayı değil, yani reel-politik yürüyor.. ekrem başkan boş yere boşa düştü, kim bu kifayetsiz akıl hocaları ekrem başkanın ?? bakmak lazım

4.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    yaaa tamam, yukarı yapacak da, pegasus beklemek de ne bileyim ?

ben flypgss başından beri thy kıyasla aşırı yüksek fiyatlanmış bulumuşumdur, ama senin pozisyonun olduğu için yazmaktan imtina etmişimdir bu arada, bananeist takılmışımdır.. ben bu ali sabancı denen bücüre güvenmiyorum, kartal imam hatip çıkışlı elemanlara daha fazla güveniyorum gibi.. yada çok emin değilim.. sen bilirsin, bi şey demiyorum

thy 2008 itibaren muazaam bi küresel pazar payı kazanma destanı yazdı, 2006 atlas jet kazasına kadar- thy iç hatlarda bile hor görülen bi repütasyona sahipti, atlasjet oyundan dşünce iç pazarı da domine etmeye başladı, ama esas hikaye dış hatlar.. şimdi 2008 ilk yarı petrol fiyatları ralli yaptı ilkin, yani bear sterns batmış küresel finans krizi başlamış (1929'dan beri) reel assetler değer kazanıyo ayağına petrolü ikin yukarı sürdüler- 146 usd zirve gördüğü gün goldman sachs rapor yazdı 200 dolar olacak !!

bütün havayolu şirketleri ileri tarihli alım kontratları almış 150-200 dolar, hepsi hedge etmiş, harward mba bunu gerektiyor, kim hedge etmemiş ? thy etmemiş, o spot gidiyor o gün piyasa neyse o fiyattan alıyor günlük ihtiyacını, sadece bi kaç ay sonra petrol fiyatları 30 dolara düştü, alitalia lufthansa klm, ryanair falan hepsi 200 dolarlık long kontrat maliyetiyle çalışırken, thy 30 dolar spottan alıyordu, burdan kazandığı finansal leverage'la pazar payı kazanmaya odaklandı, catering kalitesi falan da ekledi, ama kısa vadeli karları hedeflemedi- uzun vadeye gitti.. sonuçta bi başarı hikayesi yazdı, top ten oldu
    İntikam mı alıyorsun, pegasus diyerek

3 ay öncesine kadar ciddi poz taşıdım pegide..biraz da reel yatırım işleri yüzünden o tarihten sonra oldukça azaldı pozisyonum...ocak başındaki ralli kabak gibi belli olunca da u-30 long-flat şeklinde takılıyorum...pegide 1-2 kontratım oluyor, fiyatı takip ediyorum..bazen onu bile kapatıyorum...o kadar irrite ediyor, anla durumu

Cin Ali konusunda haklı olabilirsin..hadi pegi neyse de thy yatıyor...yazık, aselsan 35 milyar dolar, thy aselsandan daha az etmemeli bence...bakarsın yıl içinde rallinin devamında yeni yıldızlar sürülür sahaya...thy ve aselsan 25 milyar usd lerde eşitlenir.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5. Bu arada 2025 ağırlıklı pegi yüzünden kayıp yıl oldu benim için..biraz da bende hata...uğraşmak istemedim..1-2 hisse ile yılı geçirdik..ama yatana ekmek yok...mecbur döndük endeks kontratlarına..ben zaten hisse işlerinden çok anlamam, çok da detay taki etmek işime gelmiyor..makro, endeks bazlı yön üzerinden hareket yeter de artar bile.

İşin komiği..sene başında aselsan aldım vadelide...bir ara 80-90 aralığından 70 lere düştü..orada attı beni, bir daha da binemedim..belki de sen yazmıştın, senden duymuş da olabilirim...yazmıştın sene başlarında diye hatırlıyorum...orada düşmesem, muhtemelen çıktıkça poz arttırır, köşe olurdum.

her şey nasip, çok sorgulamıyorum artık...olmayınca olmuyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 288/288 İlkİlk ... 188238278286287288

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •