Ben artık X te yazıyorum genelde. Forum yönetiminin eskiden beri burada olan tecrübeli arkadaşları koruması lazım. Deva hisse balığında yazıyordum en son, 1-2 dallama geldi başlıkta salça oldu paylaşım yapanlara..forum yönetimi de seyretti sadece...ben neden o tiplerle muhatap olayım. X te tipini beğenmediğim adamı engelliyorum, büyük rahatlık.
Bu arada bu forum 98 de kuruldu, 99 dan bu yana aynı isimle buradayım ben..bu dönemde 10 kere gidip, 11 kez gelenler oldu...hatta aktif balık viop ta yazanların ortalama nick değiştirme sayısı 5-6 dır...isim değişikliği bu alemde geçmişi bir şekilde resetleme ihtiyacı sonucu oluşuyor.
Bu arada başlık sahibi Ozan Erol un da 5. nicki sanırım, en azından benim bildiğim 4. Başkaları da vardır
Ama hakkını teslim edeyim. Şu piyasalarda tandığım en donanımlı 5-10 kiişden biridir. Forumda da ilk3 e girer.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Forumun kullanici sayisi dustu
Sonucta burasida bir isletme kullanici sayisinin daha fazla dusmemesi icin olmuyacak konusmalara goz yumuyor yonetim
Kalite dustukce kullanici sayisi dahada dusecek gidenlerde geri gelmiyecek
o yuzden ozletmeyin ara sira yazin dedim
kaliteleri okumak her zaman tad veriyor
Bazen Viop da pozisyon acinca bu basliga gelip bakiyorum acaba basliga terstemiyim diye .
Ozan Erol tabiri caiz ise kivirmadan kisa ve net yaziyor ve beklentilerinin gerceklesme oranida cok yuksek
...
Söz konusu olan finansal piyasalar, özellikle de hisse piyasası ise(spot+viob) ise babamın oğlunu tanımam. Kolay kolay kimseyi beğenmem, kendimi de baya beğenirimBu konuda yazdıklarım abartı değil, hak ediyorsun.
20 yıl öncesini de net hatırlıyorum, KMX, Tedcen(necdet ti ismi her halde) gibi çok kalite isimler vardı. Hatta, 10 yıl önce buralarda moderasyon yapan, temel analiz bölümünde yazan Jondowes vardı, şimdi X de e507 ismiyle yazıyor ve fintweet camiasının en çok takdir gören 3-5 isminden biridir.
Bir de xtraderx gibi adam yerine koymadığım, ama kendisini dev ynasında görenler vardı. Şimdi aparatv de üstadlık oynuyor, ama aynı şişinme, aynı dünyaları biliyorum, bu işin kralı benim pozları devam ediyor.
Finansal piyasalar en boş adamların, en dolu adam, üstadı azam endamıyla ortaya çıktığı bir arena. Bu yüzden hak ettiğini düşündüğüm gerçekten iyi olduğuna kani olduğum kişileri de çekinmeden över, desteklerim. Yoksa, ortalık şarlatanlara kalıyor.
Hatta derim ki, finansal piyasalarda gerçekten iyi olanlar mütevazılık yapmasın, bir nevi kahinlik yapıyorusun. Buralar tasavvuf tekkesi değil, alçakgönüllülük vs, fazla tevazuya gerek yok. Alçakgönüllülük, tevazu vs bunları reel hayatınızda uygulayın, bir hırka bir lokma yaşayın, vs...ama piyasalarda bunu yapmanız hem doğru değil, hem mantıklı değil.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
evet xtraderx selçuk çok boş bi tipti, 2 tane çizgi çizip ahkam kesiyordu, karahan da öyle.. e507 piyasaların çalışma mekanizmalarına çok hakim olduğu açıktı, kalitesi belliydi, hala da öyle
borsanın çalışma dinamiği değişti, algoritma herşeye hakim, herşeyi biliyor, hatta aktif traderların hareket tarzını da analiz ediyor, nereye kadar giderse stop ettiririm, machine-learning ileri dzüeylere vardı.. değişen şartlara adapte olmak lazım, ona göre hareket tarzını değiştirmek lazım
exxon mobil artık doğu akdenizde kuyu açmaya başlayacağını açıklamıştı geçende, bunlar küresel siyasete yön veren şirketler, bunlar hareket geçiyorsa buralarda bi şeyler olacağı belli.. ortadoğu denince ilk iki başlık israil'in güvenliği ve enerjidir, israil'in yakın hedefi iran unsurlarının suriyeden tasfiyesi, böyle bi tasfiye türkiye'nin de işine gelir- iran her konuda her daim tr aleyhine bi siyaset izliyor on yıllardır, pkk'ya destek verir kürt sorununu kaşır, azeri-ermeni çatışmasında şiiliği bi tarafa bırakıp ermenilerin tarafındadır vs vs.. ama iran'ın suriyeden atılmasının (esed'in iranla bağlarını kesmesinin) bizim de işimize geliyor olması ortada bir türk-israil işbirliği var demek değildir
diğer konu suriyede bi kürt hakimiyet alanı olması- aslında hiç de önemli bi şey değil, öyle yada böyle bu olacak.. çünkü ruslar da buna destek veriyor, amerikalılar da avrupalılar da araplar da, suriye rejiminin kendisi de, buna karşı çıkan bizden başka kimse yok dünyada.. sorunu aşamıyorsan onu yönetmen gerekir, türk devleti bu bölgenin hamisi olmayı denemek zorunda.. bahçeli- apo çıkışı bununla bağlantılı gözüküyor, kardeşim ne istiyorsunuz siz? artık kart kurt muhabbeti yok, kürde kürt denilebiliyor, her tür vatandaşlık hakkına sahipler.. neymiş? yasal statü istiyorlar, anayasaya yazılacak türk ve kürt halkları falan gibi bi ifade konulacak, mevzu bundan ibaret.. yani meşhur ilk4 madde.. bunu da bırakalım cehape tartışsın, kabul edecekler mi ?? kürtlerin oyunu alıp belediye seçim kazanmasını biliyorlar, dağ kadrosuna belediyede iş veriyorlar madem, o zaman ilk4 maddeyi de nasıl değiştirecekler, ona karar versinler, kendi tabanlarına izah etsinler
Yer İmleri