Originally Posted by
Ozan Erol
xu030 endeksi oluşturan hisselerin toplam piyasa değeri 161 milyar dolar, halka açık trade eden kısım ise 54 milyar.. thy ve aselsan ve telkom başta olmak üzere kamu ağırlığı %26 civarında, tüsiad %54, non-tüsiad %20 gibi, non-tüsaid dediğim eregl, petkm, krdmd, sasa, dstkf falan gibiler ama tabii bimas bu gruptan çeksek yarıdan fazlası erir ve tüsiada eklesek bimas'ı o vakit tüsiad ağırlığı 2/3 ulaşır
destek finans ne ayak ?? tcell, ttkom ve sahol gibi şirketlerden daha yüksek piyasa değerine sahip.. öyle ki, pegasus +emlak konut +petkim +kardemir, dördünün toplam piyasa değerinden daha yüksek bir piyasa değeri.. böyle bi rezalete nasıl izin verilir ?? istediği kadar hacim- likidite- piyasa değeri gbi kıstasları tuttursun spk bunu prensip olarak reddetmeliydi xu030 endeksine dahil olmasına.. sırf bu nedenle bile spk yönetimi yargılanmalı
senin ağzın ne der? spk yargılanmalı, bu olursa var ya, ben bile reise teşekkür ederim, hakkını teslim ederim. oy vermem tabi
eğer yaparsa benim görülerim olumlu yönde etkilenir, ama yapmaz bence, iddia odur ki halka arzlar, toki konutları dahil komisyonsuz hiç bir i dönmüyor, ve bu komisyonlar bir havuda toplanıyor. havuzun musluğu da...neyse...eko bile 1000 yılla yargılanacak, o zaman havuz işleri 1 milyon yıldan başlar sanırım
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri