Originally Posted by
Ozan Erol
yaaa tamam, yukarı yapacak da, pegasus beklemek de ne bileyim ?
ben flypgss başından beri thy kıyasla aşırı yüksek fiyatlanmış bulumuşumdur, ama senin pozisyonun olduğu için yazmaktan imtina etmişimdir bu arada, bananeist takılmışımdır.. ben bu ali sabancı denen bücüre güvenmiyorum, kartal imam hatip çıkışlı elemanlara daha fazla güveniyorum gibi.. yada çok emin değilim.. sen bilirsin, bi şey demiyorum
thy 2008 itibaren muazaam bi küresel pazar payı kazanma destanı yazdı, 2006 atlas jet kazasına kadar- thy iç hatlarda bile hor görülen bi repütasyona sahipti, atlasjet oyundan dşünce iç pazarı da domine etmeye başladı, ama esas hikaye dış hatlar.. şimdi 2008 ilk yarı petrol fiyatları ralli yaptı ilkin, yani bear sterns batmış küresel finans krizi başlamış (1929'dan beri) reel assetler değer kazanıyo ayağına petrolü ikin yukarı sürdüler- 146 usd zirve gördüğü gün goldman sachs rapor yazdı 200 dolar olacak !!
bütün havayolu şirketleri ileri tarihli alım kontratları almış 150-200 dolar, hepsi hedge etmiş, harward mba bunu gerektiyor, kim hedge etmemiş ? thy etmemiş, o spot gidiyor o gün piyasa neyse o fiyattan alıyor günlük ihtiyacını, sadece bi kaç ay sonra petrol fiyatları 30 dolara düştü, alitalia lufthansa klm, ryanair falan hepsi 200 dolarlık long kontrat maliyetiyle çalışırken, thy 30 dolar spottan alıyordu, burdan kazandığı finansal leverage'la pazar payı kazanmaya odaklandı, catering kalitesi falan da ekledi, ama kısa vadeli karları hedeflemedi- uzun vadeye gitti.. sonuçta bi başarı hikayesi yazdı, top ten oldu
Yer İmleri