Selim Karadað

Göcek sadece Ýstanbul'un deðil, dünyanýn ünlü simalarýný saklýyor, küçük ve ýssýz koylarýnda. Tesadüfen girdiðiniz bir köy yolundan son derece ilginç hikayelerle çýkmanýz mümkün. Soluklanmak için uðradýðýnýz cafe'nin sahibi, ABD'deki parlak bankacýlýk kariyerini býrakýp kendine yeni bir hayat kurmuþ olabilir. Göcek'e baðlý Gökçeovacýk köyüne gidiyoruz, kýzýlçam ormanlarý arasýnda uzanan son derece bozuk ve dar bir yoldan... "Bu iþadamý sadece Ýstanbul'dan deðil hayattan da elini çekmiþ" diye düþünürken, bütün iþlerini tasfiye edip bu dað köyüne yerleþen iþadamý Selim Karadað'ýn evine ulaþýyoruz. Derin bir vadiye bakan yamaçta inþa ettiði evinin bahçesine gerdiði hamakta kitabýný okurken buluyoruz Karadað'ý...

"Üniversite, 14 yýllýk yurtdýþý tecrübesi, ihaleler, iþ takipleri, dönmeyen çekler, ödenmeyen maaþlar, þirket stratejileri, iþ toplantýlarý, kokteyller... Yapmacýk ve cafcaflý bir dünya ve herkes kendini kandýrýyor" diyerek anlatmaya baþlýyor: "Evim Bebek'teydi. Ýþ yerim ise 4 km uzaklýktaki Levent'te. Sabah 6:30'da kalkýp bir saat yol gitmek zorundaydým. Deliler gibi çalýþýyor, baharýn geldiðini bile televizyondan görebiliyordum. 'Böyle hayat mý olur?' dedim kendime."

30 kiþinin çalýþtýðý þirketini tasfiye eder, Selim Karadað. 2000 yýlýnda Ýstanbul'a "dönmemek üzere" veda edip Göcek'e taþýnýr. Burasýnýn giderek Ýstanbul'a benzeyeceði endiþesiyle dað köylerinde yerleþeceði bir yer arar. Gökçeovacýk'ýn yamacýnda bir evi satýn alýp tekrar düzenler. Ulaþýmý zor olan bu yeri seçmesini, "Muhteþem bir tabiat vardý. Uzaklýk aklýma bile gelmedi" diye açýklýyor. Aradan geçen bir yýlýn sonunda yeni dostlar edinen Karadað, kendisi gibi Göcek'ten kaçmayý düþünecekler için komþu iki evi satýn alýp pansiyon haline getirir. "Böylece hem geçimimi saðladým hem de yeni dostlar edindim. Ýstanbul'daki yozlaþma yüzünden hem ticarete hem hayata küsmüþtüm. Belki oradaki gelirimin onda birini kazanýyorum; ama bu hayatýmdan çok memnunum" diyerek yeni yaþamýný anlatan Karadað, 41 yaþýnda, topraðý Göcek'te tanýdýðýný dile getiriyor. Aðustos böceklerinin sesleri, kýzýl çamlarýn kokusu eþliðinde günlerini geçiren Selim Karadað "Keþke bunu 25 yaþýnda yapsaydým" diyor.