Gitmek bir türlü nasip olmadý. Çok istiyorum gitmeyi çok övüyorlar![]()
Gitmek bir türlü nasip olmadý. Çok istiyorum gitmeyi çok övüyorlar![]()
Bodrum'daki betonlaþma dikkat çekiyor.
https://www.sozcu.com.tr/2018/emlak/...-oldu-2680767/
gelecek hafta bodrum'a gitmeyi düþünüyorum. önerdiðiniz otel var mý?
Bodrum'da, 1 Nisan'da göreve gelen Belediye Baþkaný Ahmet Aras'la birlikte büyük deðiþim yaþamaya baþladý.
Bodrum'da kaçak, izinsiz ve ruhsatsýz yapýlaþmaya karþý bir seferberlik baþlatan Aras, radikal kararlarý ile dikkat çekiyor.
Emekli yarbay ve Bodrumlu bir turizmci olan Aras, "Arý kovanýna çomak sokacaðýz" diyerek baþlattýðý kaçak yapý mücadelesinde, Bodrum'un dokusuna ve kent kimliðine aykýrý otel vb. uygulamalara asla geçit vermeyeceðini ve en gariban vatandaþa da en güçlü sermaye gruplarýna da ayný þeklide müdahale edeceðini dile getiriyor.
Aras þunlarý söyledi:
"Özellikle Ýmar Barýþý konusunda yapýlan yanlýþlar, þu anda Bodrum'u teslim almak üzere. Kasabaya bir deli lazýmdý, o da geldi. Eðer Bodrum'un yaðmalanmasýna, talan edilmesine izin verirsek, o zaman görevimizi yapmamýþ, suiistimal ve ihmal etmiþ oluruz.
Bodrum'un deðerleri için, avazým çýktýðý kadar baðýrmayý planlýyorum. Bodrum'da iki katlý otellerin yerine 5,6 katlý oteller yapýlmaya baþlandý. Bu kadar da fütursuzluk olmaz. Arkasýnda en güçlü sermaye grubu da olsa, bir gecekondu da olsa, kaçak olduðu tespit edilen tüm yapýlara gereken müdahaleyi yapacaðýz. Ýmar barýþý maalesef imar yarýþýna ve ihanete dönüþtü. Kimsenin gözünün yaþýna bakmayacaðýz."
Ýzinsiz ve kaçak yapýlaþmanýn devam etmesi halinde turizm cenneti Bodrum'un önümüzdeki üç yýl içinde yaþanamaz bir yer haline geleceðini söyleyen Aras, "Böyle giderse Bodrum elektriksiz, susuz kalacak. Bu nüfusa altyapý hizmeti yetmeyecek. Hatta belediye, çöp toplamaya bile yetiþemeyecek" sözleriyle tehlikenin boyutlarýna dikkat çekti.
Ahmet Aras, belediye plajlarýndaki plastik þezlonglarý tamamen kaldýrdý.
Aras, iþgaliye ve hanutçuluk konusundaki uyarýlarýyla da çekiyor. Esnafa "Yola taþmayýn, vitrininizi, cephenizi güzelleþtirin, tabela kirliliðine izin vermeyin" uyarýsý yapan Aras, bir diðer sert önlemi de hanutçuluk konusunda aldý.
Bodrum'da turistlere yüksek hesap çýkaran ve taciz eden iþyerleri için sivil ekipler kuran Aras, bu konuda hiç kimseye iltimas tanýmayacaðýný söyledi.
"Yanlýþ yaptýysanýz müdahale etmemizi beklemeden düzeltin" diyen Baþkan Aras, vatandaþýn desteðini de almýþ durumda.
Bazý turizm tesisleri kaçak eklenti yaptýklarý iskele ve yapýlarýný müdahaleye gerek kalmadan ortadan kaldýrmaya baþladý.
1970 yýlýnda Bodrum'da doðan Ahmet Aras, Ýzmir Askeri Lise ve Kara Harp Okulu'ndan mezun.
TSK'da 30 yýl görev yapan Aras, 5 yýl önce yarbay rütbesiyle emekli oldu.
Yer Ýmleri