17 lerden 25 küsüre gelmişti,,,%47,,,bu işler böyledir.
17 lerden 25 küsüre gelmişti,,,%47,,,bu işler böyledir.
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
Temel analiz bakımından şirketin 2014'te SARKUYSAN'dan satın aldığı 30,5 milyon Dolarlık bina PARK HOLDİNG'e kiraya verilmiş ve yılda 500 bin dolar gibi bir kira geliri elde ediliyor. Bu da 60 yılda amorti demek. Ya alış fiyatı yüksekti ya kira çok düşük. Bu kiranın yılda en az 1,2 milyon dolar olmasını beklerim. Bu durumda 25 yılda amorti demektir.
Diğer taraftan bu bina yatırım amaçlı gayrimenkullerde yer alıyor ve değerlemesi 733 M TL yani 17 M dolar.
Ayrıca Edirne ve Adana'da da 2 ayrı tekstil fabrikası atıl durumda bekliyor. Bunların değeri ise 1,44 Milyat TL.
Edirne ve Adana hakkında kaynaklardan bir bilgi bulamadım ama 30,5 M USD ile 2014'te alınan bir binanın bugünkü değerinin daha fazla olması gerekir diye düşünüyorum. Yani 733 M TL yerine 1500 M TL olması gerekir.
Bence sadece gayrimenkullerini bile satarak çok iyi bir nakitle madencilik alanında iyi işler yapabilir.
Günlük fiyat hareketlerinden bağımsız olarak halihazırda TMSF'ye geçmiş bir şirket olduğu da göz önüne alındığında iyi bir potansiyeli olduğu kanaatindeyim.
Şu anki defter değeri bile 30 liranın üzerinde. Gerçek değeri ile çok daha yukarı defter değerine ulaşacağını bekliyorum.
Alım satım tavsiyesi içermez.
23.04 önemli.. üzerinde mi kalacak, altında mı.. üzerinde kalırsa sorun yok.. altında kalırsa ne gibi hazırlıkların yapıldığı dikkatle izlenecek..
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
Yer İmleri