hala devlet şeker üretsin fabriklar satılmasın diyenler gübreden pay biçsin devlet eğitimden ve sağlıktan dahi elini ayağını çeksin maaşlardan sgk primi kesmesin ilaca hastaneye doktor hemşireye boşa para ayırmasın hastanele binalarını özele devretsin satsın o paralarla sağlık fonu oluştursun küresel piyasalarda işletsin vatnadaşınasağlık ödeneği altında her yıl ya da her ay para versin ya da vatnadaşın ismiyle bankalarda fonda briksin ihtiyaç oldukça özel hastane giderleri bu kişisel fondan karşılansın fon sayesinde herkes özel hastenaye rahat rahat gitmezse ve şimdikinden on bin kat daha iyi sağlık hizemti almazsa bende bir şey bilmiyorum şimdi sgk kesiyor hastane açıyor bakımı gideri yiyicisi hemşiresi eczacısı doktoru derken harcanan kaynak muazzam gelen hizmet kuş kadar adam akıllı ödediği de bir şey yok. hatta devlet eğitimden de elini ayağını çeksin onun yerine tüm öğretmenleri işten çıkarsın çünkü devlet eğitimi de beceremiyor öğretmene vereceği maaşları okullara fuzuli harcadığı boşa hiçbir işe yaramayan israf edilen paraları ihalerle birilerinin iç ettiği paralrı eğitim fonu altında okulları özeel sektöre devrderek te kaynak yaratsın fonda toplasın her aileye eğitim ödeneği adıyla destek çıksın kalitesine göre herkes istediği özel okula gitmezse ve şimdikinden onbin kat daha kaliteli bir eğitim almazsa bende bir şey bilmiyorum
bu sayede giderler azalacaktır verimlilik artacaktır aradaki yiyici bürokratik zihniyet te 3 ün 1 ini alacaktır
bunun partiyle hükümetle alakası yok kim gelirs gelsin değişmez biri biraz daha iyi biri biraz daha kötü olur ve en fazla en kötüsü olur ama kim gelirse gelsin hiçbiri en iyisi olmaz
liberal-evcilik oynamayı bırakıp gerçek anlamda liberal ekonomiye geçelim
hulasa içinde devletin olduğu işlerden hayır beklememek gerek devlet piyasadan elini ayağını çeksin denetleme ve kontrol vergi toplama görevini adam akıllı yapsın yeter başka bir şeye karışmasın şimdikinden binlerce kat daha iyi durumda oluruz ülkemizde devletin gelişmesine ne büyük engel gene devletin kendisi ve bürokrasi
Son düzenleme : logologo; 17-08-2018 saat: 02:58.
Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri