Madenin cikarilip paraya donusmesi 3 yildan once zor...bu sure zarfinda hep gider olacak ve bu gider 3 milyardan asagi olmaz...3 yil bunu gubretasin karsilayacak gucu yok para bulsa bile....parayi devlet 3 yil odemesiz seklinde verirse olur....madenler devletindir ruhsati alan sadece isletim hakkini alir...gubretasin mali gucu yoksa rodovans ile baska birine isletim hakkini devreder....kozaa ile olmustu daha olmaz...bu isle ilgilenen eti maden var devlet kurulusu...eti maden isletim hakkini rodovans ile alir..eti madenin taseronuda kaymagini yer yani cengiz holding...gubretas ne kazanir %2 pay alir belki bu artirilir...onun haricinde guzel hikaye cikti yuksek bedelli ile kasasina para koyar...2 sene once bedelli yapsaydi elde patlardi ama suan %500 ve uzeri bedelli icin gun dogdu...kisaca isin ehline isi verirler gubretas gubre uretmeye devam eder....mazi dagi fosfat madeni kiymetli maden hic bakmadilar cengiz holding kelepir aldi ihya etti devlet destegi ile...gubretas kafasi iranda yatirim yapti zamaninda karli yatirim %45-50 kapasite kullanim orani ile calistiriyor razi fabrikasini...daha kendi isini duzgun yapamiyor yillarin kurulusu...aslinda ozellesmesi lazim...

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri