Alıntı Originally Posted by Gogos Yazıyı Oku
Sayın bozoklu ve sayın çiftçidede,
Ben tespitimi rakamlar üzeinden yapıyorum, şirketin açıklanmış resmi rakamları üzerinden. Bu tespitimde ne CİMBOM , ne de DADAŞ ne de KAREL faktörü var.
Karel de yanılmadıysanız artık hiçbir kararınızda yanılmayacağınızı düşünmüyorsunuzdur umarım, ama yazınızdan böyle anlaşılıyor..en azından ben böyle anladım.
Cimbom ve dadaş lık üzerinden değerlendirmeye ise nutkum tutuldu. Biraz araştırırsanız, İbrahim Polatın neler yaptığını bizzat oğlunun ağzından öğrenebilirsiniz.
Küçük yatırımcıyı dökmek için yapılan bir hareket diyenlere de rakamla cevap vereceğim;
19 şubat 2015 kapanış rakamı 3,73
19 şubat 2016. 3,68
20 şubat 2017. 3,20
19 şubat 2018. 4,00
18 şubat 2019. 3,46
2014 yılından beri 2.64 ile 4.90 arasında dalgalanmış. 14.08.2017 tarihinde ise 5.09 ile zirveyi görmüş. O tarihten beri parlak bilançolarının aksine sürekli bir düşüş trendinden kurtulamamış.
Satışlarının çoğunluğu ihracat kalemi ile olduğu halde kurdaki artış 4.çeyreğe yansımamış görünüyor. 3.çeyrek rakamları bu konuda daha ümitkar idi. Konsolide bilanço iyi gelse ki ben de 58 milyon civarı bekliyorum , ne fark eder ki ? Bütün bilançolarını çöp yapmayı alışkanlık hale getiren bir şirketten bahsediyoruz. Diyelim ki SPK karı iyi geldi. Bu tip haberlerde gap yapıp fiyatı yüksek açıp sonra da kapatıyorlar. Sonra gene aynı vurdumduymazlık devam ediyor.
Kısaca en iyimser senaryoda bile 4.10 üzeri tutunmadığı sürece düşüş kanalından kurtulamaz.