Yatýrýmcýlarý al-sat yapmaya yönlendirme çabasý var. Bir gün...Satan geri alamayacak, iþte o gün benim gibi deðer yatýrýmcýlarý kazanmaya baþlayacak. Þimdilik gün traderlerin günü. Oyna devam.
Yatýrýmcýlarý al-sat yapmaya yönlendirme çabasý var. Bir gün...Satan geri alamayacak, iþte o gün benim gibi deðer yatýrýmcýlarý kazanmaya baþlayacak. Þimdilik gün traderlerin günü. Oyna devam.
aynen böyle ky ýn böyle düþünmesi isteniyor...oysa egeprofilin öz sermayesi 775 milyona varmýþ...egeprofilin en iyi bilançolarý üçüncü ve dördüncü çeyreklerde..bu verilere baktýðýmýzda bu yýlý 300 milyon net kar ile kapatmasý hayal deðil...
özsermayesi bu kadar artan bir þirketin bedelsiz potansiyeli de çok yükselir...
eðer satýþa koyulan arazisi de satýlýr ve yaklaþýk 200 milyon tl de kasaya girer ise bedelsiz gündeme gelecektir...sanýrým tahtacý da bu haberi bekliyor...çünkü satýlan varlýklarýn tutarý sermayeye eklenmesi gerekiyor diye biliyorum...temetü olarak da sermayedarlara verilebilir ama temettü olarak daðýtýldýðýnda %15 lik bir stopaj vergisi olur...yani þirket boþu boþuna yaklaþýk 30 milyonunu devlete vergi olarak verir...bunun olmamasý için de en doðrusu bedelsiz olarak vermektir...bu bedelsizi verecek olursa da bunu arazi satýþý ile gelen nakit ile sýnýrlý tutmayacaktýr diðer birikmiþ özsermayeden de ekleme yaparak çok ciddi bir bedelsiz potansiyeli oluþacaktýr...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
yýllýk 300 milyon kar yapacak bir egeprofille 30 milyonluk sermaye çok az gelir...üstelik de henüz doðru dürüst inþaat sektörü canlanmadan bu karlarý yapýyor ise inþaat sezonu canlandýðýnda kim bilir yýllýk karlar nereye çýkar ?? merkez bankasý seçimlerin yaklaþmasý ile birlikte ekonomiyi ve inþaat sektörünü canlandýrmak için faiz indirimlerine gidecek görünüyor...buda inþaat sektörü ile iþ yapan egeprofilin ciro ve karlarýný çok ciddi artýrýr...
ben bu hisseyi biraz da erbosa benzetiyorum...
erbosun özsermayesi 562 milyon...ödenmiþ sermayesi 20 milyon ....ikinci çeyrek karý 50 milyon
egeprofilin özsermayesi 775 milyon...ödenmiþ sermayesi 30 milyon....ikinci çeyrek karý 84 milyon
görüldüðü üzere özsermaye olarak erbostan iyidir...ödenmiþ sermayesine göre yaptýðý kar da erbostan iyidir...bunun üzerine egeprofilde önünde çok iyi gelecek iki tane de bilanço beklentisi var + bir de arazi beklentisi var...
teknik olarak da 48 tl zirvesinden çok aþaðýda...yani riski de bana göre düþüktür...
bu þartlarda egeprofili teknik destek seviyelerinden alýp beklemesini bilecekler için bana oldukça uygun görünüyor...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Sayýn keko egpro nun ödenmiþ sermayesi 80.9 milyon bilginize..
Sent from my iPhone using Tapatalk
sanýrým tahta yapýcý da hisseyi bayaðý ky dan toplamýþ görünüyor....takaslara bakan arkadaþlar hissenin çok toplu olduðunu söylüyorlar....sanýrým tahtacý da füzeyi ateþlemek için arazinin satýþýný bekliyor görünüyor...merkez bankasý faizleri düþürdüðünde ve inþaat sektörü canlanmaya baþladýðýnda satýþa çýkardýðý arazisi kolaylýkla alýcý bulacaktýr..önümüzdeki zaman diliminde bu arazi satýþý ile ilgili haberler gelebilir...
iþte o haber geldiðinde tahtacý güzel þeyler düþünebilir...
hisseyi incelediðimde bunlarý gördüm dostlar...ben elinde bulunduran yatýrýmcýlara baþarýlar diliyorum...bunlar tavsiye içermeyen kiþisel düþüncelerimdir...kekonun saçmalamalarýdýr diye bakýn olaya....tahtacý aða beni de boþ ver...hiç bir etki ve gücüm yok..bunu böyle bil...sen yine bildiðin gibi davran....nasýl olsa kimsecikler de burayý takip etmiyor...kafana göre takýl ...
tamam doðru söylüyorsun...çok özür diliyorum...egeprofilden önce bryatý incelemiþtim..onun sermayesi olan 30 milyon aklýmda kalmýþ...
ona göre yorum yaptým..tekrardan özür...siz o rakamý görmemezlikten gelin dostlar...
yalnýz yine de sermayesine göre yapacaðý karlar çok yüksek...hele ki inþaat sektörü de canlanýr ise çok ciddi kar yükseliþleri olur...benim bildiðim inþaat sektörü en zayýf olduðu bir yýllardan biridir bu yýl...ekonomi biraz canlandýðýnda çok hoþ karlar yapabilecektir egeprofil...
erbosun fk sý 16 larda iken egeprofilin 9 dur ki önümüzdeki iki bilanço sonunda bu rakamýn 6-7 lere kadar ucuzlamasýný bekliyorum...yine pd/dd si erbosta 4,6 iken egeprofilde bu rakam 3 tür...özsermayesi hýzla artan bir þirkettir egeprofil...önümüzdeki zaman sürecinde dikkatle izlenmesi gerektiðini düþünüyorum...
buda son yorumum olsun bu hissede....
Yer Ýmleri