Originally Posted by
ayne
Beni dinlerseniz satmayýn kardeþlerim, kardeþlerim diyorumçümkü 57 yaþýndayým benden yaþ itibari ile büyük olanlarýnýz varsa abilerim diyorum varsa abilerim diyorum son günlerin moda tabiriyle28 yýldýr borsanýn içindeyim ama alaylýyým yani mektepli deðil teknikten anlamam temelden de eh iþte biraz ama esas tremel veri olan özsermayenin ne olduðu, ödenmiþ sermayenin ne olduðu ve þirketin satýþ ve pazar payýnýn ne olduðu gibi durumlarý gerisi beni ilgilendirmez. fazlada detaylara girmem ha birde borçluluk durumu yatýrýmlarýnýn bitip bitmediði gibi durumlar.. gerisi hikaye hele teknik meknik tamamen hikaye 28 yýlda bunu gördüm, birde esas önemlilerindenþirketin temettü verimliliði þirketþirketyýllar sonra yatýrýmlarý bittiðinden dolayý2017 yýlýnýn hem 6.cý ayýnda hem 9.cu ayýnda%14,20 þer olaraktemettü verdi bu çok önemli ha birde bilmediðimiz çok þeyler var ama ben þunu çok iyi biliyorum. Bir þirketin%100ü bile halka açýk olsagayrimenkül ve arsa satýþlarýný hatta iþtiraksatýþlarýný bile ortaklarýna temettü olarak daðýtma zorunluluðu yok, yok efendim pimaþ arsasý satýþýymýþ yok niye yedirsinmiþ bunlar hikaye geçin bunlarý elinizin altýnda internetspk’ya mail atýn sorun istediðinizi,kusura bakmayýn herþeyi hazýr istiyoruz ah ortaklarým ah 28 yýl önce ne internet vardý ne kap haberleri haftada bir ekonomi dergisi ile para dergisi alýr ondada 6 ay önceki bilgileri görürdük þimdi nevar ya hele bide samsunlu bir arkadaþýmla ilk aldýmýz hisse varki sormayýn gitsin þimdi eliþmizde kalmýþ olsa bir çuval para olurdu.sene 89emin önümden galata köprüsünden karaköye geçtiko zaman senetler orda ayaklý borsa diye tabir edilen limanýn hemen ilerisinden alýnýp satýlýrdý tabi aracý kurumlar ve bankalardanda alýnýrdý þimdiki gibi ama bizimkisi akýl iþte senetler elimizde olsun istedikparada 3 sýfýr atýlmamýþ haliyle ya 6- ya 7 liraydý kartonsan hisseleri aldýk elimize iþyerine geldik bu iþlerden biraz çakan bir abimiz bunlar nelan dedi hisse sendi fabrikaya ortak olduk dedik oðlu garanti bankasýnda çalýþýyordu durun ben bi soruvereyim dedi sordu oðlu baba söyle onlara hemen bir aracý kurumu veya bankaya yatýrým hesabý açtýrýp senetleri oraya yatýrsýnlar dedi çünkü bunun bedellisi olur bedelsizi olur temettüsü olur nasýl takip edecekler gününü geçirirlerse hiç birhak iddia edemezler dedi bizde öyle yaptýk neyse o günler uzun hikaye gelelim konumuza,yukarýda bir arkadaþ pasta atmýþyanlýþ görmediysem %2,46sý iþ yarýtýmdaufak tefek diðer aracý kurumlardada var birde bizim gibi küçük yatýrýmcýlarda var hiç kimse satmasýn kottan çýkýþ þartý olan %98 lik payý toplamasý çok zor kaldýkitoplasa bile kottan çýukma kararý alsabile mevzuat gereðiborsada son 6 aylýk iþlem gördüðü en yüksek fiyattan hisseleri satýn almak zorunda bu bile þimdiki fiyat olan 10 tlden aþaðý olmaz yani satmayanýn hiçbir zararý olmaz ayrýca þirket daha önce1veya1,5 yýl önce kottan çýkmayacaðýz diye açýklama yaptý üþenmez kap haberlerinde ararsanýz görürsünüz. Ben inanýyorum 2 yýl içinde bu þirket 3 haneli rakamlarý mutlaka görecektir. Beklemeyene çorba yok!
sn. ayne yazdýklarýnýz beni umutlandýrýyor ama performansý biraz daha kötüye gidiyor, pimas sahipleri egpro hissesine sahip olunca kârlarý minimum olsun diye kasýtlý olarak yapýlýyor, umarým birleþme tamamlandýktan sonra daha iyi olur
dön dolaþ burda durdum, yazdýklarýmý uydurdum.
yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri