Alýntý Originally Posted by Reaktör Yazýyý Oku
ben 4 yýlýmý pimaþta tükettim. hiçbir beklenti o tahtada satýn alýnmadý. spk'ya baþvuru yaparak çoðu zaman þirkette olan geliþmelerin kapa bildirilmesini saðladým. zorla zarla þirket geri alým yapacam deyince bir grup girdi tahtaya. yýllarýn pimasý oldu olasý 5 TL'yi zor gördü. 2000 yýlýnda 4,60 ý görmüþ.düþünün iþte.keza egpronun da geçmiþi sabýkalý. 2010 da 8'leri görmüþ.onca yatýrým, beklenti, kar buna raðmen 2,50 TL'ye kadar düþmüþ. þimdi 2010 yýlýnda piyasa deðeri 500 milyon dolar olan egpronun bugün piyasa deðeri 200 milyon dolar. varýn siz düþünün gerisini.5 yýl öncesine dönüp baktýðýmda egpro'nun deðeri 50 TL olacakki ben piyasa koþullarýnda para kazandým diyebileyim.mümkün mü pek mümkün deðil. 20 bile olsa gam yemeyeceðim ve borsa defterini kapatacaðým. türkiye de üretim hiçbir zaman fiyatlanmaz. maalesef durum böyle.þirket on numara olsa ne olur olmasa ne olur. durum bu. birileri gerçek rasyolarý fiyatlar diye bekliyoruz. baþka bir beklentimiz yok.
Gerçekten bende borsada çok badireler atlattým. 29 yýllýk borsa hayatýmda Koç Holding senetleri dýþýnda güvenebileceðim þirket hisseleri çok az. Ben de yaþým ve saðlýðým itibariyle borsayý býrakmak niyetimdeyim. ABD' de insanlarýn % 65-70'i hisse senedine yatýrým yapmaktadýr. Bizde bu oran çok komik rakamlarda. Öncelikle borsaya kote edilen senetlerin çok detaylý kriterlerden geçirilerek borsada iþlem görmeleri saðlanmalýdýr. Borsada faaliyet gösteren þirketlerin çok sýký bir þekilde denetlenmeleri saðlanmalý ve her yönden yatýrýmcýlar korunmalýdýr. Borsamýzda yatýrýmcýnýn korunmadýðý ve yatýrýmcýnýn kazanamadýðý bir sistem geliþemez.