Originally Posted by
ekinoks3881
Sn Mstf100 sorunuz özelinde genel bir beyin jimnastiði yapmak adýna kendi çapýmda bir tablo hazýrladým.
TARÝH STOK KAR
31.12.2015 55 TRÝLYON 28 TRÝLYON
31.03.2016 99 TRÝLYON 5.5 TRÝLYON
30.06.2016 96 TRÝLYON 32 TRÝLYON
30.09.2016 103 TRÝLYON 46 TRÝLYON
31.12.2016 85 TRÝLYON 60 TRÝLYON
31.03.2017 142 TRÝLYON -200 MÝLYAR
Yukarýdaki tabloda görüldüðü üzere stok miktarlarýnýn düþmesi veya az artmasý kara direkt pozitif yansýyor...Þirket ilk 3 ay ölü sezonda doðrudan stoða odaklanýrken 6 aylýk bilançoda tamamen kar odaklý çalýþýyor.Þu anda stoklar tarihinin en yüksek seviyesinde.. Yurt içi ve yurt dýþýnda hiçbir talep sýkýntýsý çekmeyen bu þirketin bu yýlý rekor karla kapatacaðýnýn en önemli göstergesi bu stoklar...Tabiki karlýlýkta sadece stok kar iliþkisi yoktur.Karlýlýðý etkileyen baþka nedenlerde vardýr. Pazarlama gideri, yatýrým gideri, döviz pozisyonu,global durum, ülkenin durumu v.s...Þirket bu yýl ilk 3 ayda kaðýt üzerinde 200 milyar zarar yazdýrýldý..zarar yazmadý yazdýrýldý tekrar yazdým vurgu amacýyla..stoðu,finansal gideri,onu bunu geçtim sadece pazarlama gideri olarak geçen yýlla ayný harcamayý yapsaydý reklama ývýr zývýra gene bu yýl 5.5 trilyon kar rakamýný yapacaktý..57 trilyonluk stok artýþý da cabasý olarak yanýmýza kar kalacaktý.Spekülatör bilinçli olarak bu bilançoyu kullandý kendisi yatýrým finansmandan sattýðýný iþ yatýrýmdan yerine koydu...Dünyanýn hiçbir yerinde yoktur ki sadece sonuç odaklý gelen kar- zarara bakýp geçen yýl ayný döneme göre 5 trilyon eksi bir bilanço geldi deyip þirketin deðeri %10 düþsün...Spekülatörün tuzaðýna düþmeyin derim..Belki yarýn 8 li fiyatlara düþürecek kaðýdý ,belki artýk bu þirketten bir cacýk olmaz algýsý yaratmaya çalýþacak..Ama bilanço okumayý bilen insanlarda var bunu unutmasýn.Temmuza kadar ne yapabiliyorsa yapsýn elindeki 500-600 bin lotla...Ondan sonra Allah Kerim..Ben beklemeyi severim..Bekledikçe lot sayýmý da arttýrýrým..Maliyetim yükselir sadece, onu da kara çeviririm..Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir..
Yer Ýmleri