Kripto paralarýn alým satýmý hakkýnda bir kaç gündür kafamda bazý sorular varken baþlýðý gördüm. Forumumuzda bu iþi bilenlerin olmasýna sevindim, sorularýma geçmeden önce sn banucann'ýn sorusunu yanýtlayarak baþlayalým.
Dolaþýmdaki toplam sayýsýný tam olarak bilemediðimiz, kimin alýp sattýðýný göremediðimiz, fiyatý belirleyen faktörlere hakim olamadýðýmýz, geçmiþine bakýp bugüne nasýl geldiðine dair (teknikçi/temelcilerin ifadeleriyle) talep artýþý dýþýnda pek yorum yapamadýðýmýz bir para biriminde teknik analiz þimdilik çuvallayabilir.
Ama bir gerçek var, bu coinlerin bir deðeri var, para ediyor, alaný ve sataný var, hatta deðiþimde kabul görüyor. Endonezya'da gençler bazý coinleri para olarak kullanýyorlar. Geçenlerde kayýnbiraderim dogecoinleriyle bilgisayarýný yeniledi.
Sarý bir metal parçasýna deðer biçip alýp satan insanoðlu, kripto paralarý da alýp satar.
Þimdi gelelim benim sorularýma.
Kayýnbiraderim Endonezya'lý ve coinlere ilgi duymamýn nedeni kendisi. Borsalarý takip ederken dogecoin fiyatlarýnýn Endonezya borsasýnda Türkiye'deki koineksten genellikle daha pahalý olduðunu görmüþ. Þu an dogecoin Bitcoin Indonesia'da 0,014607 iken koinekste 0,013243 usd. Ben koineksten doge alýp bizim kayýna gönderebilir miyim? Yüzü astarýndan pahalýya gelir mi? Yollarda kaybolur mu![]()

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri