Daha önceki forum sayfalarýnda BÝST için yaptýðým analizlerin hala arkasýndayým. Bu yükseliþ daha önce olmasýný belirttiðim ilk düþüþ dalgasýna tepki 2 nci düzeltme dalgasý olduðu düþüncesindeyim. Geçen aylarda yaþadýklarýmýzýn geçici bir ara dönem olduðunu sanmýyorum. 5 dalgalýk C (kýrmýzý renk) dalgasýnýn 107.000-108.000 seviyelerinde sonlanacaðýný öngörüyordum. Ancak iii ncü dalganýn 100.647 zirve seviyesinde sonlanmasý ve iv ncü dalganýn 93.169 dip seviyesinde sonlanmýþ olmasý kuvvetle muhtemel olduðu varsayýlýrsa v nci dalganýn zirve fiyatý 102.972 (hadi diyelim 103.000) seviyesine geçemeyecektir. iii ncü dalganýn zirve seviyesi olan 100.647 seviyesine görmeden dahi v nci dalganýn tamamlanmasý söz konusu olabilir. (NEDEN geçilemeyecek sorusuna verilecek yanýt; Daha önce forum sayfalarýnda bahsetmiþtim. 5 dalgalýk harekette 3 ncü dalga, 1 ve 5 nci dalganýn dalga boylarýndan en küçük dalga boyu olamaz. iii ncü dalga en azýndan 101.474 seviyelerine görmeliydi.) YTD.
NOT: Bazý Elliott analisti arkadaþlar (dalga sayýmý farklýlýðýndan) C dalgasýnýn 113.000, 115.000 seviyeleri arasýnda bir yerde sonlanacaðý öngörüyor. Bu bilgiyi de belirtmeliyim.
Yer Ýmleri