YİĞİT BMC

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...edi_ki....html

Bay Ethem SANCAK anlatıyor:

Liderimiz bana dedi ki; Sen o otomotiv şirketinin altından kalkabilir misin? Valla ne emrederseniz onu yaparım. Ama buna gücüm yetmeyebilir. Elimdeki varidatım bu. Savunma sanayine girmek o gün için bir macera. Ben de eski bir sosyalist yeni bir Müslüman olarak kardeşlerim arasında adil bölüşmüştüm serveti. 16’da bir parçası kalmıştı.

Dedim; Bu para var. Bununla alınabiliyorsa ihaleye gireyim. Ama diyelim ki aldım. Bunu emrettiğiniz gibi güçlü bir sanayi şirketi haline getirebilmem için güçlü bir fon olması lazım arkamda. Ne yaparız’ dedi. Sizin büyük ferasetinizle Arapların onurlu bir bölümünü kendine getirttiniz. Katar la neredeyse tek millet iki devlet haline geldik. Allah da gani gani para vermiş Katar a. Emir de sizi kırmaz. Katar devletini ve silahlı kuvvetlerini bana ortak ederseniz bu işin altından kalkarız. Sağ olsun sayın Emir i aradı o da kırmadı. BMC’nin yüzde 50 eksi birini Katar ordusuna sattım. Tek başına yapmak istemiyordum. Benim gibi deli bir Laz ortak da önerdi bana Sayın Cumhurbaşkanım. Onu da yanıma aldım; Talip Öztürk, eşit bölüştük.

10 Puanlık final soru: BMC gerçekte HANGİ HOLDİNGİN?

Rekabete dayalı Serbest piyasa ekonomisi mi dediniz.

Piyasa hiçbir zaman liberal fantezide olduğu gibi rekabetçi değildi. Büyük balık küçük balığı hep yutuyordu ve bunu sadece piyasa işleyişi ile de yapmıyordu. Ancak artık kapitalizmin piyasaya da ihtiyacı kalmadı; bütün varlıklar, sanayiler, iş kolları belli tekellerin kontrolünde

Hepsi birbirine kazık atmaya çalışan, küçük çıkarlar peşinde her şeyi feda eden, birbirine sürekli yalanlar söyleyen, bu yalanlara inanmış görünen, birbirine çıkarla tutunmuş bir kurnazlar toplumunun geleceği olacağını düşünmek fazla iyimserlik olur.