bist100 günlük görünüm destekler...1.700 hedefi olursa eðer bist00 de þuanki görünüm omuz çizme aþamasý gibi...destekler kýrýlmadýðý takdirde tabi !!!
banka bilanço sezonu açýlýyor mevsimsel olarak dip yapacak bir neden yok gibi ! bu nedenle grafiðin omuz çalýþmasý olmasý ihtimali ni güçlü görüyorum...tabiki desteklerde tutunma þartý ile...
![]()
...Biraz zaman geçsin herþeyi unutacaksýn; biraz zaman geçsin herþey seni unutacaK...(Bendememiþmiydim çabasý beyhude, bilmedigini bilmek bakÝ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSÝYEM OLAMAZ...
...Biraz zaman geçsin herþeyi unutacaksýn; biraz zaman geçsin herþey seni unutacaK...(Bendememiþmiydim çabasý beyhude, bilmedigini bilmek bakÝ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSÝYEM OLAMAZ...
Ýha nýn %75 i bu þirketin deðilmi. Ýha halka açýlacak ve diðerleri gibi talep görecek. Piyasa deðeri yükselen iha bu þirkete olumlu katký yaratmazmý? Bir dalavere seziyorum. Þahsi kanaatim bu yönde...
evet. ÝHA nýn kasým ayinda sermaye arttirimi yapilarak sermayesi 42m. a ulaþtý. Bilindigi uzere ihyay da agustosta yapilan sermaye artimindan gelen fonunun bir miktarini istiraklerin sermaye arttirimina katilim da kullanilacagini aciklamisti. Yani 14m. sermayesi olan IHA nin sermayesi %200 artisla 42m. a ulastirildi ve %75 istiraki olan ihyay orani dogrultusunda sermaye artisina katildi. IHA nin 42m. sermayesinin 31.5m. u ihyaya ait...halka arzindan elde edilecek fon kasaya girecek bu bakimdan olumlu algi olusacaktir o gunlerde...
![]()
Sayýn Ýllim iha nýn sermayesini 14 milyondan 42 milyona çýkardýlar. Yani 28 milyon arttýrýldý. Sermaye arttýrýmý yapýlýrken de paylarýn %35 primli alýnmasýna karar verilmiþti. Ihyay 'ýn iha sermaye arttýrýmýnda ki payý 21 milyon.
Ýhyay 'ýn son gönderdiði sermaye arttýrýmýndan elde edilen fon kullaným raporunda iþtirak-baðlý ortaklýklarýn sermaye arttýrýmýna 48 milyon TL ödendiði görülmekte.
Bu hesapta pay baþýna (48÷21) 2.29 TL ödenmiþ oluyor. Tabi bu hesap doðru olmayabilir. Çünkü 21 milyon pay için mi ödendi yoksa sadece bir kýsmý için mi net bir bilgilendirme gelmedi þirketten.
Asýl merak ettigim iha ya ne kadar deðer biçecekler.
Yatýrým tavsiyesi içermez...
Yer Ýmleri