27 Nisan 14.30 de genel kurul var
27 Nisan 14.30 de genel kurul var
Sayýn muhteberu diyorsunuz ya "bu kadar beklenti varken" iþte patron piyasaya arkasý gelmeyen beklenti yaratacak haberleri bedellilerini baþarýya ulaþtýrýp istediðini almak için sürmüþ olamaz mý?
Yapýlan þey her zamanki gibi sistematik bir patron vurgunu ne olacak baþka. müCo alacaðýný aldý grup hisselerinin çoðunda bedelli ile milyarlar topladý. (Bedelli öncesi yukarý sürerek mal daðýttý bedelli de satýlmayan rüçhanlarý alýp tahtada fiyata bakmaksýzýn satarak paraya çevirdi bu paralarý da bir þekilde bilançolarda oradan oraya aktararak hiç edecek týpký ihlas finansta yaptýðý gibi)
Mesela ihlas holding de mevcut fiyatýnýn þirketin gerçek fiyatýný yansýtmýyor diye geri alým açýkladý madem hisselerinde ki bu düþüþün arkasýnda kendileri yok ve hisselerinde bedelli sonrasýnda yaþanan ve tüm grup hisselerine yayýlan %50 düþüþe sebep olan iþlemlerin incelenmesi için spk ya baþvursun (o spk ki ne istediler de onaylamadý) sistematik olarak tüm grup hisselerinde yaþanan bu düþüþte parmaðý olanlar var ise 3-4 günde de tespit edilir.
SPK siyasileþmemiþ gerçekten iþini yapan bir Devlet kurum olsa idi. Son 3 aylýk iþlemlerde inceleme yapsalar bunun bir vurgun operasyonu olduðu ortaya çýkardý. Çünkü bu iþlemlerin %99 u ayný kiþilerce farklý kurumlar üzerinden karþýlýklý yapýlan iþlemler.
Hocam ben milyonlarca lotu piyasaya sattýðýný pek düþünmüyorum olmuþsa bile 10 da 1 i olduðuna bile inanmýyorum. Çünkü buyük yatýrýmcý için güveni kaybetmiþ, pirestijleri yerlerde, ky zaten telep etmiyor. Sosyal medyada bile dikkat ediyorum hep ayný kiþiler yaziyor. Yatýrimcý sayýlarinýn bile çok düþtüðünü düþünüyorum. Bu lotlari piyasaya deðilde kendi aralarinda belli baþlý kiþiler tarafýndan bolüþüldüðünü düþünüyorum. Taban yaptýðý dönemdeki a1 satýþýný hatýrla kim aldý þimdi 100 milyon 70 milyon lotu yatýrimcý mý piyasa mý. Birbirimizi kandirmayalým. Kimsenin ihlastan günlük milyonlarca lot aldýðýna inanmam. Keza ihyayda da durum böyle bi kaç milyonluk hacimlerle hisseyi yuzde 4.5 düþürdü bu gün. Soruyorum ellerinde milyonlarca lotu olan hisseler bunlar ne kadar verebilirler piyasaya ?
Ihlas holdinge kredili islem tedbiri gelmis...her gun devre kesersek sira ihyaya da geliyor gibi...ihyay da kredili islem zaten yok, brute duþer...
Her gun 10 civari tahtaya tedbir geliyor..
...Biraz zaman geçsin herþeyi unutacaksýn; biraz zaman geçsin herþey seni unutacaK...(Bendememiþmiydim çabasý beyhude, bilmedigini bilmek bakÝ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSÝYEM OLAMAZ...
Sayýn ÝLLÝM,haysiyetli,þerefli,namulu,itibarlý,dürüst ,ahlaklý,hayalý,el emin,sözünün ehemmiyeti vb .vasýflara sahip insanlarýn hakkýnda kimse cesaret edip ileri geri konuþamaz buna cesarette edemez ama bu güzel vasýflar yoksa bir iþ insanýnda þirketleriyle beraber itlere maskara olur dilden dile dolaþýr ismi aðýzlarda sakýz olur çiðnenir onuru beþ paralýk olmuþtur ama o varsýn olsun der o kadar geniþ ve umursamazdýr ki iþte böyle bir iþ insanýnýn þirketleri hisselerine yatýrým yaptýk yapmaz olaydýk adam hisselerin fiyatlarýný bastýkça basýyor bizlere merhamet etmeden resmen dalga geçiyor...Aylar öncesinden yazmýþtým ''' LÝO YAÐ'' örneði vermiþtim, Allah muhafaza..Bedellilerden önce ve sonra sürekli küçük yatýrýmcýya mal yýðdýlar hala daha sert atýþlar var zaten fiyat bakýmýndan diðer borsa þirketlerine ayak uydurma gibi bir gayretleri olmadý sanki yangýndan mal kaçýrýyor gibi fýrsat buldukça yatýrýmcýlara mal yedirdi peki ama neden? Bana kalýrsa bu sorunun cevabý iblis Mücovid'in Cumhur Baþkanýný Ankara ziyaretindeki görüþmesinde gizli,gizemli ve sýrlý yani orada ezilip büzülerek neyi istirham etti düþüncesi beni oldukça yýpratmýþ yormuþtur..Temenni ederim ben yanýlmýþ olayým..Bu terörist iblisten herþey fazlasýyla beklenir..Alllah'tan korkup haya etmeyen biz kullara merhamet edeceðini beklemek safdillik olur diye düþünüyorum..Kýymetli Üstad,senin kýymetli deðerlendirmelerin,analizlerinle teselli buluyorduk ancak anladýðým kadar seninde bu konularda pek keyfin yerinde deðil..Birileri geçmiþ zamanlarda '' benim memurum iþini bilir'' diyordu ve bu günde birileri ''benim mücovid'im iþini bilir''diyor vay vay olsun bizlere vayki vay..Ytd.
Aslýnda herþey ortada.Tarih tekerrür ediyor.Ez hisseleri kuruþlu fiyatlara ,topla toplayabildiðin kadar, çýkart nominalin üstüne daðýt k/y ya ,patlat bedelliyi.Sonrasý ayný senaryo .Bas kuruþlu fiyatlara al verdiðin hisseleri üçte bir fiyatýna çýkart nominalin üstüne patlat bedelliyi ver halkýn eline.Borsa düþüþünü kaçýrma 10 düþerse sen 100 düþür ,topla kuruþlu hisseleri....bu sefer götünüze sokun bence o topladýðýnýz hisseleri *** kurularý.
Yer Ýmleri