bu kaðýt keþke her sene bedelli yapsa yine nasiplendik ALLAH BEREKET VERSÝN
bu kaðýt keþke her sene bedelli yapsa yine nasiplendik ALLAH BEREKET VERSÝN
Þu linkteki bilgileri inceleyin lütfen:
https://piyasarehberi.org/sozluk/ruc...i-kupon-pazari
Bakýyorum yüzler gülüyor,iyi oyalamýþtý bizi 6-7 arasý,hedefim 9 ve biraz posta,zaten 6.50-7 arasý iyi trade yaptýrmýþtý,esasýnda unutmuþtum bunu,çünkü çok sýkmýþtý 6.50-7 arasý,baktým birden portföy fiatýmda aniden yükselme olmuþ,bir baktým 8.20,satmadým buradan baktým tavana 5 puan kalmýþ,esasýnda defalarca belirtmiþtim esas yeri 9 diye,neyse yarýn ola hayýr ola,ben uçuk hayaler peþinde deðilim,zaten çoðu 20-30 hayalleri kuruyor,bana 9-10 teklik fiatý yeter...Bunun adý Afyon,insaný bezdirir yýllarca,ama yapacaðýný yapar sonunda,bakalým R fiatý nasýl olacak bölününce,herkese bol kazanç...ytd.
Rüçhan diye baðýmsýz bir þey yoktur. Rüçhan, üstünlük, öncelik demektir. Neyin önceliði? Sermaye artýrýmýnda satýn alma önceliði. Þirket yüzde 300 artýrýma gideceðine göre 3 kat bir artýþ yapacak. Bu, resmiyet kazandýðýnda 1 paya sahip olan, her birine 1 TL (hisse kaç lira olursa olsun), toplamda 3 TL ödeyerek 3 pay alýr, önceki hissediyor beraber 4 hisse sahibi olur. Elinde hisse bulunmayan bir kiþi bu haktan yararlanamaz. Yararlanabilmesi için belirtilen sürede öncelik hakkýný (rüçhaný) kullanmayýp satanlardan alýr. Böylece satan kiþi alan kiþnin konumuna geçer. Yani rüçhaný satan kiþi 1 liradan pay alamaz, sattýðý kiþi alýr.
Peki 1 hisse 4 olunca ne olur? Ýlk aþamada hiçbir þey olmaz. Sonrasýnda da ne olacaðý belli olmaz.
Ne olacak?
Diyelim hisse 10 TL. Yüzde 300 artýrým yapýlacak, yani 3 kat.
1x3=3TL
3TL ödedik 3hisse aldýk. 1hissemiz de önceden vardý 3+1=4hissemiz oldu.
Peki parasal olarak ne verdik?
10 TL eski hissemizdi 3 TL de yeni gelen üç hisseye verdik, etti 13 TL.
Gelelim sadede:
Bölünme sonrasý hissenin deðeri ne olacak?
13:4= 3,25
13 liramýz vardý, yine 13 liramýz var.
Saygýlar...
Yarýn Afyon.E mi çýkacak þimdi anlamadým?
Yer Ýmleri