Eldeki rüçhanlarýn toplam deðeri 3.33 TL
3 × 1.11 TL dersek yine tablo doðru oluyor![]()
Eldeki rüçhanlarýn toplam deðeri 3.33 TL
3 × 1.11 TL dersek yine tablo doðru oluyor![]()
1000 Lotu olanýn bölündükten sonrada 1000 lot rüçhan olur....hesaplamalar boyle...siz bedelliyi katýlýrsanýz 3000 tl yatýrýp 3000 bin lot alýrsýnýz. Katýlmak istemesenizde satarsýnýz olay budur bölünme fiyatý bölünme tarihinden 1 gün önceki fiyata göre belirlenir...ytd
1 lot için 3 TL yatýrýranýz bölünmede 3 lot daha alýrsýnýz.
Öyle bir durum olur ki rüçhan fiyatý 1 lotun fiyatýný geçebilir.
Rüçhan, mevcut ortaklarýn nominal deðerden (1 TL) artýþ oraný kadar (%300, yani 3 TL) yatýrarak yeni pay alma hakkýdýr. Yüzde yüz olsaydý 1 lot için 1TL olurdu)
Dolayýsýyla 1 lot=1 Rüçhan=3 TL. bu da bölünme sonrasýnda size 3 lot olarak yansýr.
3 Tl ile hak kazandýðýnýz 3 lot, size bölünme sýrasýnda gelecek ve iþlem tamamlanmýþ olacaktýr. Siz maþallah onlarý bile rüçhan olarak hesaba katýyorsunuz.
Rüçhan, bölünmeden sonra deðil bölünmeden önce olan bir þeydir. Þu anda sürecin baþladýðýný düþünürsek kimin elinde ne kadar lotu varsa o kadar rüçhaný var demektir. Ýster rüçhan bedelini öder sermaye artýrýmýna katýlýr isterse de rüçhan pazarý açýldýðýnda satar.
En yalýn hali ile düþünelim önümüzdeki hafta 6.TL/7.TL lik bir Afyon hissesi yakayabilirse yeni alacak bi yatýrýmcý ;
Bedelliye katýlacak olursa alacaðý yeni hisse yani Rüçhan diyoruz 1,1.TL verecek.
Hesabý þimdi yapýn 6.TL ye alabilirse birisi 1,1.TL ye 1 adet hissesi olacak.
Kayserili gibi düþünün ;
“Mal alýnýrken kazanýlýr ,Satarken deðil.”
Spek bu fiyatlardan 21.yüzyýlda beklentisi çok yüksek ve stratejik kararlar alma arefesinde ve Oyak Çümento gibi Sabancýda tek Çatý altýnda birleþme düþünceleri hasýl olmuþken Pazartesi kim Tavandan mal satmak isterki !!!
Hesabý çok akýllýk yapýn ben zamanýnda 1 afyon hissesini 2.000.TL den satmýþtým....þimdi 6.TL ye bu fabrikaya kim ortak olmak istemez ki?
Bu fabrýka cok para kazanýyorya altýn madený mý var? alttarafý zarar eden býr cýmento fabrýkasý bos hayellere kapýlmayýn sonra elýmýze verdýler turkusu cýgýrýrsýnýz...
Bedelli yapacak hisse tavan oldu normalde düþmesi gerekmiyormuydu benmi yanlýþ biliyorum birde bölündükten sonra almak daha avantajlý degilmi
SM-G611F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Borsada anlýk fotoðraf yada o dönemin gelir tablosuna bakýlmaz sadece altýn çýkaran hisseler mi prim yapýyor.
Sabancý çok kötü stratejik ve yanlýþ yatýrým yaparak geçmiþte 1 afyon hissesini 35.TL den alarak amatörce davranmýþ olabilir mi ?
Boþ hayallerle deðil dostum yaþanmýþ tecrübeler ve gördüklerimiz Afyon hissesini hayatýnda bir daha bu fiyatlarda alamaz ve göremezsiniz.
Yeni Nesillere ve kuþaklara bir hikaye gibi anlatmaya baþlarsýnýz zamanýnda ben 1,1.TL Rüçhanlara para yatýrýp Hisse aldým dediðinde sizlere birer Kahramsn gibi bakarlar.
Nice Borsamýzda zararýn kralý yazan ve yýllardýr kötü þekilde yönetilen þirketler var Tavan Tavan ve ralli yapýyorlar.
Benim kendi nacizane görüþüm Afyon bu fiyata BedaVa yýl sonu ölmezsek kalýrsa Aralýkta hisse fitatýný yazarýz buraya ....
Borsa hep geleceði ve yaptýðý yatýrýmlarýn karþýlýðýný alacaðý beklentisi ile oynanýr.
Günlük deðil stratejik bakýnýz.
Tamamen yukarýdaki fikirler Þahsi görüþümdür.
Tavsiye niteliði taþýmaz
Her koyun kendi bacaðýndan deyimi candýr
Yer Ýmleri