Yükselme zamaný da ayýn 16 su gibi baþlamýþ yani bekleyip bedelli açýklanma tarihine bakmak lazým mý diyorsun.
Yükselme zamaný da ayýn 16 su gibi baþlamýþ yani bekleyip bedelli açýklanma tarihine bakmak lazým mý diyorsun.
Þirket için Bedelli'nin baþarýsý dýþarýdan toplanan parayla ölçülür.Hakim ortaðýnýn pay almasý ancak bir cepten diðerine transfer olacaðý için baþarý sayýlmaz.Bu anlamda deðerlendirdiðimiz zaman dýþarýdan bedelliye para giriþi olmasý için daha cazip hale gelmesi gerektiðini düþünüyorum
Afyon'u satmayý planladýklarýný düþünelim. olabildiðince fazla pay almaya, ortaklýktaki payýmýzý artýrmaya çalýþýrýz. Peki bunu nasýl yapabiliriz?
Sonuçta %51'i alacak, almazsa þirket tehlikeye girer. Ak Yatýrým'da yýllardýr bekleyen dolaþýmdaki lotlarýn %55'i kimin? O lotlarýn da büyük kýsmý patronun olmalý. O lotlarýn her biri için de 3 lira ödenecek.
Kesinlikle þöyle veya böyle olacak demiyorum. Diyemem de zaten Kelin emi olsa baþýna sürer. Ben sadece bu kansýzlardan hasarsýz olarak kurtulmak istiyorum.
Bir soru sormak istiyorum. Ben þu anki hisselerimden yetecek kadar satarak bedelliye nakit göstermek istiyorum. Malum sattýktan T+2 gün sonra satýlan hisseler nakite dönüþüyor. Satýþ iþlemini de mümkün olan en son anda yapmak istiyorum.
Þimdi sorum þu.
Verilecek rüçhanlarý almak için hesapta nakit parayý ne zaman hazýr bulundurmalýyýz? (bölünme açýklanacaðý gün bu para hesapta olmalý mý yoksa rüçhan pazarý sürecek 15 gün içerisinde bu para hesapa nakit geçirilse olur mu?)
Ayný soruyu þu þekilde de sorabiliriz benim durumumda olan hisse satarak hesapta nakit gösterecek arkadaþlar için satýþ iþlemini ne zaman satmalarýný tavsiye edersiniz?
En son bölünmeden öndeki gün satmalýsýnýz. Rüçhan, pay alma hakký demektir. Bölünmeye kaç lotla girdiyseniz bu lotlar karþýlýðýnda Rüçhan elde edersiniz. Bu rüçhanlarý satmayaýp da bedelliye katýlmak isterseniz bölünmeyi izleyen 15 gün içerisinde rüçhan bedelini (1x3) hesabýnýzda bulundurursunuz. 15. gün bile olabilir.
Çok teþekkür ederim. Gayet açýklayýcý oldu.
Biraz saçma olacak ama... forumu takip edenlerden de özür dileyerek... sadece anlamak için son bir soru daha sormak istiyorum.
Cevabýnýzda "Bu rüçhanlarý satmayýp da bedelliye katýlmak isterseniz" ifadesi geçiyor. Demek ki almadan rüçhanlarý almadan satabiliyoruz.. Doðru mu? (Nakit para bulundurup da amaya kazanmadýðýmýz rüçhanlarý nasýl satabiliyoruz?)
Saçma biliyorum ama basit düþününce... bedelliye katýlmayýp, rüçhanlarý satmak (madem satabiliyorsak) parasýný da hesaba geçirmek??
Sorudaki saçmalýk için þimdiden özür... sadece anlamaya çalýþýyorum.
Elinizde olan kadar rüchan sizin hakkýnýz oluyor ister bedelliye katýlmaz satarsanýz rüçhanlarýný ister bedelli iye katýlýrsanýz 5000 hisse vsr 3000 ile bedelliye katýlýcak paranýz var geri kalan rüchan larýda satabilirsiniz
Yer Ýmleri