-

Originally Posted by
kerrake
teşekkürler... Matematik işleminizden bir şey anlamadım, bölü 4 demek istediniz sanırım. Bölünmenin ağırlıklı ortalamaya göre yapılacağını söylüyorsunuz. Doğru mu?
doğrudur,bugüne göre:
(6.078+3000):4=2.27
-
Daha once bolunmelere girdim fakat zaman zaman degisiklikler oluyor son gun yarin eger
persembeye hisse ile girip ruchanlari hesap ta gorup 15 gun icinde bu eski hisseleri satip ruchanlari alabiliyorum mu. Veya ruchanlari satip eski afyon alabiliyorum mu.Bu hesaba gore eski afyon 6 dan bolunecekse persembe 2.25 uzeri eski leri satip ruchan Almak mantikli gibi geldi yanlis mi hesap yaptim.
SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-

Originally Posted by
erolll
Daha once bolunmelere girdim fakat zaman zaman degisiklikler oluyor son gun yarin eger
persembeye hisse ile girip ruchanlari hesap ta gorup 15 gun icinde bu eski hisseleri satip ruchanlari alabiliyorum mu. Veya ruchanlari satip eski afyon alabiliyorum mu.Bu hesaba gore eski afyon 6 dan bolunecekse persembe 2.25 uzeri eski leri satip ruchan Almak mantikli gibi geldi yanlis mi hesap yaptim.
SM-A105F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teorik olarak doğru bence de ama pratikte eskiyi kaçtan satabileceğiniz ve rüçhanları kaçtan alabileceğiniz önemli.
-

Originally Posted by
zelig
Teorik olarak doğru bence de ama pratikte eskiyi kaçtan satabileceğiniz ve rüçhanları kaçtan alabileceğiniz önemli.
Ruchanlari alacagimiz fiyat belli 1lota 1 t burada onemli olan eski afyonu kacta n satabilecegimiz
SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-

Originally Posted by
erolll
Ruchanlari alacagimiz fiyat belli 1lota 1 t burada onemli olan eski afyonu kacta n satabilecegimiz
SM-A105F cihazımdan
Pardon ben eskileri satıp ilave rüçhan alacaksınız sandım. Aynen dediğiniz gibi yoksa.
-

Originally Posted by
erolll
SM-A105F cihazımdan
Bölünmeden sonra eskilerin ve rüçhanların fiyatlarının nasıl seyredeceği tahta sahibine bağlı. Zaten onu kestirebilen kârlı, kestiremeyen zararlı çıkacak. Ya da şansı olan veya olmayan diyelim. Şunu da unutmayın: Satın aldığınız her rüçhan için ayrıca 1 lira ödeyeceksiniz.
-

Originally Posted by
speech
BÖLÜNME İLE İLGİLİ AÇIKLAMA;
ELDE OLAN HİSSE SENEDİ: 1000 ADET
BEDELLİ ARTIRMA ORANI :%300
SAHİP OLUNACAK HİSSE:
ELDE OLAN HİSSE(ESKİ) : 1000 ADET
RUCHAN HAKKI (%300):1000X3= 3000 ADET (SAHİP OLMAK İÇİN 3000 TL ÖDENECEK)
+
------------------------------------------------------------------
SAHİP OLUNAN TOPLAM HİSSE= 4000 ADET
BÖLÜNME SONUCU OLUŞACAK FİYAT:
10.04.2020 GÜNÜ BÖLÜNMÜŞ OLSAYDI;
HİSSE FİYATI KAPANIŞ: 6 TL
BÖLÜNME SONUCU YENİ FİYAT =(6 TL+(1x3))/(1+3)= 9/4 =2,25 TL
ELDEKİ HİSSENİN FİYATLANDIRILMASI
SAHİP OLDUĞUNUZ RÜÇHAN HAKKI =3000 ADET
ESKİ HİSSE SENEDİMİZ =1000 ADET
------------------------------------------------------------------
YF=Bölünme sonucu oluşan yeni fiyat= 2,25 TL
RÜÇHAN FİYATI =6 TL-2,25 (YF) = 3.75 TL
%300bedelli olduğuna göre 3,75 üç 'e bölünerek 1 adet rüçhan fiyatı çıkacak
1 adet rüçhan fiyatı= 3,75/3 =1,25 TL
BUNA GÖRE BORSADA İŞLEM GÖREN AFYON HİSSE FİYATI
AFYON. E = > 2,25 TL
AFYON. R =3x1,25 > 3,75 TL
+
------------------------------------------------
TOPLAM FİYAT 6 TL
BÖLÜNDÜĞÜ GÜN ELİNİZDEKİ HİSSE SENEDİ DEĞERİ YİNE 6 TL
Tebrik ediyorum
-
2015'te yaklaşık 10 tavan (10.su tavana yakın) yapmış art arda. Bugünkü sistemde yaklaşık 22 tavan yapar. Dile kolay.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri