Uzmanpara
Haberler
Çin’den `Türkiye’ye yatýrýmlara devam` mesajý geldi
Türkiye ile Çin arasýnda siyasi iliþkilerin geliþmesine paralel olarak, Çin’den Türkiye’ye yatýrýmlar hýzla artýyor. Enerji, altyapý, bankacýlýk gibi birçok sektörde Türkiye’ye yatýrýmlarýný hýz kesmeden sürdüren ve yeni yatýrýmlarla ilgili araþtýrmalar yapan Çin’den Türkiye’ye yatýrýmlara devam mesajý geldi.

28.05.2019*Cuma*13:03
Güncelleme*:*28.05.2019*Cuma*17:09
Çin Dýþiþleri Bakanlýðý’nda Çin ile Türkiye iliþkilerinden sorumlu genel müdür yardýmcýsý Qian Minjian, "ICBC Bankasý, Türk bankasýný satýn aldý. Bu da ayný zamanda Çinli firmalarýn Türk firmalara sýcak baktýðýný da yansýtýyor. Gitgide daha çok Çinli firma, Türkiye’ye*yatýrýmyapýyor" dedi.
Çin Dýþiþleri*Bakan*Sözcüsü Lu Kang ise, Türkiye’nin bölgede önemli ve etkili bir ülke olmasýnýn yaný sýra, dýþiþleri konusunda baðýmsýzlýk ilkesini izlemesini vurguladý.
Çin Dýþiþleri*Bakan*Sözcüsü Lu Kang ile sorumluluk alaný Türkiye’nin de olduðu, Çin Dýþiþleri Bakanlýðý’nda Batý Asya ve Kuzey Afrika Müdürlüðü Müdür yardýmcýsý Qian Minjian, Pekin’de Dýþiþleri Bakanlýðý merkezinde Demirören Haber Ajansý’nýn da aralarýnda olduðu bir grup Türk gazeteci ile bir araya geldi. Çin Dýþiþleri Bakanlýðý iki yetkili ismi de iki ülke arasýnda siyasi ve*ticari*iliþkiler baþta olmak üzere birçok soruyu yanýtladý.
"ICBC’NÝN YATIRIMI ÇÝNLÝ FÝRMALARIN TÜRK FÝRMALARA SICAK BAKTIÐININ GÖSTERGESÝ"
Çinli firmalarýn Türkiye’ye*yatýrým*yapmaya devem ettiðine dikkat çeken Minjian, "ICBC Bankasý’nýn Türk bankasýný satýn aldý" diye hatýrlattý ve ekledi:
"Bu da ayný zamanda Çinli firmalarýn Türk firmalara sýcak baktýðýný da yansýtýyor. Þöyle düþünüyorum; ikili iliþkilerimiz dostane ve istikrarlý bir þekilde geliþsin. Ýkili iþbirliðimiz tabii ki pürüzsüz bir þekilde ilerleyecektir. Son senelerde Çinli firmalar çok aktif bir þekilde Türkiye’deki ilgili projelere katýlýyor. Örneðin, Çinli firmalar Ankara-Ýstanbul hýzlý tren projesinin ikinci etabýný, Ýstanbul Kumport Limaný projesini, Ýstanbul tren vagonlarý gibi benzeri projelere katýldý. Bütün bunlar çok baþarýlý iþbirliði örnekleridir; ayný zamanda, iki ülkenin kalkýnma stratejilerini uyumlu hale getirirken elde ettiðimiz çok baþarýlý örnekler ve sonuçlardýr."
"ÇÝN, TÜRKÝYE’NÝN ÜÇÜNCÜ EN BÜYÜK TÝCARET ORTAÐI"
Çin Dýþiþleri Bakanlýðý’nda Çin ile Türkiye iliþkilerinden sorumlu Genel Müdür Yardýmcýsý Qian Minjian, "Çin, Türkiye’nin üçüncü en büyük ticaret ortaðý ve ikinci en büyük ithalat kaynaðýdýr" dedi ve ekledi:
"Siyaset ve ekonomi alanýndaki iþbirliðimiz gün geçtikçe artmaktadýr. Hem Çin hem Türkiye þimdi daha güçlü hale geliyor ve gelecektir. Çin Türkiye baþta olmak üzere geliþmekte olan ülkelerin gücü da artýyor. Son senelerde iki tarafýn ticaret yapýsý da daha da geliþmektedir. Gitgide daha çok Çinli firmalar Türkiye’ye*yatýrýmyapýyor. ICBC ve Huawei gibi ünlü firmalar da Türkiye’ye yerleþmiþ ve birçok Çinli firma da Türkiye’de kendi merkezini kurmuþtur. Son senelerde iki ülke arasýndaki iliþkileri genel olarak iyi geliþme eðilimini korumaktadýr."
"ÝKÝ ÜLKE DE YÜKSELÝYOR"
Uluslararasý ekonomik durumun deðiþmesiyle birlikte Çin ile Türkiye’nin karþýlaþtýðý baskýnýn da yoðunlaþtýðýna da dikkat çeken Qian Minjian, "Hem Çin hem de Türkiye yükselen ülkelerdir. G-20 üyesidir. Ýnanýyoruz ki bütün bunlarýn üstesinden gelecek akýllara ve güce sahibiz" dedi ve þu konularýn altýný çizdi:
"Tabi bunlarýn üstesinden gelmek için sadece kendi iþimizi baþarmamalýyýz ayný zamanda dayanýþmayý da kuvvetlendirmeliyiz. Çin tarafý ABD tarafýnýn zorbalýk yapmasýný ýsrarla karþýdýr ama bazen de farklý bir açýdan bu konuya yaklaþýyorum þöyle düþünüyorum Çinli firmalar artýk öyle geliþmiþ bir duruma gelmiþ ki artýk ABD alelacele bu yönteme baþvuruyor. Baský yapmaya çalýþýyor. Biz bununla gurur duymalýyýz."
"TÜRKÝYE BÜYÜK ÜLKE, BAÐIMSIZLIK ÝLKESÝ ÝZLÝYOR"
Türkiye’nin bölgesinde önemli ve etkili bir ülke olduðunun altýný çizen Çin Dýþiþleri*BakanSözcüsü Lu Kang da, "Türkiye özellikle dýþiþleri konusunda baðýmsýzlýk ilkesini izlemektedir. Özellikle de sayýn cumhurbaþkaný Erdoðan son dönemlerde Rusya ile veya Avrupa ile bu iliþkinin sürdürülmesi konusunda gerçekten baðýmsýz bir dýþ politika izlemekte olduðunu görebiliyoruz. Türkiye büyük bir ülkedir. Trump uluslararasý yönetimi bozmak istiyor.Çok taraflý iliþkiyi tek taraflý iliþkiye dönüþtürmeye çalýþýyor ama þunu söylemek istiyorum gelecek ay G-20liderler zirvesinde Türkiye büyük bir ülke olarak BM’nin uluslararasý düzenini savunabilirse bunda zaten Çin tarafý destek olacaktýr" diye konuþtu.
En Çok Okunan Haberler
Çin 20 yýl sonra ilk kez bir bankaya el koydu
Citi Group, Apple hisseleri için hedefi 205 dolara indirdi
Ticaret Bakanlýðý ihracatçýlar için destek rehberi yayýmladý
ÝSO 500`ün yüzde 11`i yenilendi
Çin’den `Türkiye’ye yatýrýmlara devam` mesajý geldi
Euro Bölgesi`nde hane halký kredileri 10 yýlýn en yükseðinde
Piyasa hacmi 271 milyar dolarýn üzerine çýktý
ÝSO 500`ün zirvesinde TÜPRAÞ var
TCMB`nin resmi rezerv varlýklarý azaldý
Ekonomik güven endeksi açýklandý
Yunan ekonomisine erken seçim dopingi
Yeni 100 ve 200 euroluk banknotlar dolaþýma sunuldu
Almanya`da tüketici iklimi son 2 yýlýn en düþüðünde
Doðal gaz ithalatý martta azaldý
Alibaba, 20 milyar dolarlýk halka arz planlýyor
Borsa günü yükseliþle tamamladý
ABD borsasý yükseliþle açýldý
Yasal Uyarý Notu
[emoji767] BÝST Verileri Foreks tarafýndan 15 dakika gecikmeli saðlanmaktadýr.
BIST piyasalarýnda oluþan tüm verilere ait telif haklarý tamamen BIST'e ait olup, bu veriler tekrar yayýnlanamaz. Pay Piyasasý, Borçlanma Araçlarý Piyasasý, Vadeli Ýþlem ve Opsiyon Piyasasý verileri BIST kaynaklý en az 15 dakika gecikmeli verilerdir.
Veri Saðlayýcý Uyarý Notu
Veriler FOREKS Bilgi Ýletiþim Hizmetleri A.Þ. tarafýndan saðlanmaktadýr.
Foreks tarafýndan saðlanan Pay Piyasasý, Borçlanma Araçlarý Piyasasý, Vadeli Ýþlem ve Opsiyon Piyasasý verileri BIST kaynaklý en az 15 dakika gecikmeli verilerdir. BIST isim ve logosu Koruma Marka Belgesi altýnda korunmakta olup izinsiz kullanýlamaz, iktibas edilemez, deðiþtirilemez. BIST ismi altýnda açýklanan tüm belgelerin telif haklarý tamamen BIST'ye ait olup, tekrar yayýnlanamaz. BIST, verinin sekansý, doðruluðu ve tamlýðý konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayýnýnda oluþabilecek aksaklýklar, verinin ulaþmamasý, gecikmesi, eksik ulaþmasý, yanlýþ olmasý, veri yayýn sistemindeki perfomansýn düþmesi veya kesintili olmasý gibi hallerde Alýcý, Alt Alýcý ve / veya Kullanýcýlarda oluþabilecek herhangi bir zarardan BIST sorumlu deðildir.
Uluslarasý döviz piyasasý kuru
PRA-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
risk ve kar bana ait kimseye yatýrým yönlendirmesi olmasýn.Yatýrým danýþmaný deðilim kendi bacaðýmdan asýlýrým.
Nakit kraldýr.
Bakalým Çin'den para gelince kendi bankasýna gelecek para bu haber iþimize yarayacak
PRA-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
risk ve kar bana ait kimseye yatýrým yönlendirmesi olmasýn.Yatýrým danýþmaný deðilim kendi bacaðýmdan asýlýrým.
Nakit kraldýr.
haydi dostum at 3,00 üzerine artýk
Nakit kraldýr.
3.11 kirarsa hisse coþar bekliyor ucuzdsn dipten almanýn faydasý kimi kar yeter dedi ....Halbuki yeni baþladý .Dipten hisse alýyorum dedim mi laf yedimmi þimdi nerdesiniz.Ýzleyin
Sent from my PRA-LX1 using hisse.net mobile app
Nakit kraldýr.
Yer Ýmleri