Bir aracý kurumun gn md olursan kolay ulaþýrsýn bu bilgilere😂😂😂. Borsamýz ne yazýk ki Yerli ve yabancý fonlarýn ugramadýgý bir donemden geçiyor. Piyasada iþlem yapan guruplar- þahýslarý- Robotlarý ve bu robotlarý kiralayanlarý bilirsen; Piyasa ya hakim bir þekilde iþlem yaparsýn.Sadece ne yapacagýný bilemedigim : Varlýk Fonu-Emeklilik Fonlarý. Merakýný giderdim sanýyorum.Aslýnda yazmam gerekmezdiama kucuk yatýrýmcý larýn býraz da olsa bilgilenmesini istiyorum.
Ayrýca tabiki bizim kullandýgýmýz Matrix de hertürlü realtime takaslar( anýnda). Kim alýyor kim satýyor. Takas taki pozisyonu ne? Maliyetleri ne? Ne zaman baþlamýþ almaya? Tabiki bu bilgiler Robotlar da daha da kýsa zamanda bildikleri ve ona göre iþlem yaptýklarý mainalar.zaten siz kucuk yatýrýmcýlarýn emirlerinden daha hýzlý emir gondermesi avantajý da var. Kucuk yatýrýncýnýn ; Robotlarla baþetmesi mümkün degil.Ykb- Merril-Ak- birkac tane daha var: (Robot’ lar) Küçük yatýrýmcýlar ancak orta ve uzun vadede para kazanabilir. Bu seviyeler ve gelirse 83-84 binli endex seviyeleri uygun Alým için.
Ben kendime ve fonlarýma sadece Ýsctr-Thyao-Vakbnk ‘ da iþlem yapýyorum.Günlük trade yada ortavadeli iþlem yapýyorum
Sizler borsamýzýn o günkü performansýnýn tahmini yapmak isterseniz; SP500 - Dax-Dow vadelilerine google dan bakýp bilgilenebilirsiniz.
Bakýn 15 dakika once ICBC yatýrým 3.80 den 3.90 a kadar 119 bin lot aldý. Ortalamasý: 3.85 , Malý kaybedenler kimm? 120 bin Lot Ata yatýrým 3.79 ory satmýþ ve Ykb robot ta 3.81 ortile 56 bin lot kaptýrmýþ. Þundan emin oldum ki ICBC yatýrým piyasadan mallarýný toplamaya calýsýyor.
Maliyetiniz yuksek ise satmayýn bekleyin. Burasý eninde sonunda 6.20 ye gitmesi gerekir. Benim fikrim tabi. Ben de 3.70-72 ye gelirse yuklü alýma baþlarým.Çunkü; Orda bir GAP var , Gelmezse 3.75-80 de alým için iyi gibi. Tabi ki hersey Coronaya baglý. Nisan ayý çalkantýlý gececek kesin
Yer Ýmleri