Hiç bir þey bilmeyen arkadaþlara bir çalýþma tavsiye edeyim. Ben kendim önceden bu sistem ile çalýþtým zarar hiç bir þekilde etmedim. Fakat þuan periyodlarý 1dk altýna düþürdüðüm için farklý strateji de çalýþýyorum.
Hiç bir þey bilmeyenler için söylüyorum bunu. Eðer bir risk yönetiminiz yoksa en azýndan bunu yapýn.
Grafik 5dk 'lýktýr. Grafiði açýklýyorum. Renkli kutuya aldýðým taraflarda MAV indikatörünün en kötü komisyon zararýnýz olacak. Zarar olmayacak diye bir þey yok. Yatay geçen süreçler oluyor, burada zarar edersiniz. Ancak Pazartesi baþladýnýz, cuma günü kesinlikle kârla kapatýrsýnýz. Bunu ben demiyorum MAV 'ýn matematiksel istatistiði diyor. Tek yapmanýz gereken sadece ve sadece grafiðe uyup disiplinli durmak. Periyodlarý istediðiniz kadar deðiþtirin, pek vaktiniz yoksa periyodlarý uzatabilirsiniz.
Grafik 5dk'lýk
MAV 'larýn deðerleri 4/9
Burada þartlar devreye giriyor. Þartlar þudur. Aha mav'ýn üstüne çýktý hemen long açayým, veya altýna düþtü short açayým yok. Teyit için sadece;
long için 3 veya 4 bar mav'larýn üstünde bar kapanýþý
short için 3 veya 4 bar mav'larýn altýnda bar kapanýþý
Bu kýsýmlarda iþlem yapacaksýnýz. Birleþmeyi veya kesiþmeyi beklemeyeceksiniz.
Grafikte bu strateji ile 2 günde 6500 puan alýyorsunuz. Grafiðin en kar'lý yerini almadým elbette. Genel anlamda bu þekilde.
![]()

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri