Son kapanýþýnda beraber hareket ettik , Býden geçen hafta rus borsasýný açamýyorlar çünkü çökecek dedi.
bizde yabancý fazla deðil ama mevcut , bu belirsizlikte 2115 gördü pýst 100 ve bunu para giriþi olmadan yaptýlar al ver karþýlýklý iþlemler.Rus borasýnda açýldýðý gün burada da rüzgarý esecek ben böyle bekliyorum.
ayný jeopolitik alandayýz,
Avrupa buna gidiyor böyle geçikirse
Stagflasyon, enflasyon ve resesyonun ayný anda görülmesiyle meydana gelmekte olan bir durumdur. Ekonomideki iþsizlik oranlarýnýn artmasý ve fiyatlarýn hýzla yükselmesi, stagflasyon durumunda gözlemlenmektedir.
Bizde siyasi koltuk ekonomisi ile neler yaþayacaðýmýzý 1-2 ay içinde belli olur.
Bugun 2 milyar eurobond ödemesi 5 sene içinde 1 milyar dolar.
Ben önümüzdeki süreçte enerji,petrol ,doðalgaz,emtia ,gýda fiyatlarýndaki bu durumun reel önlemler alýnmazsa piyasalarý etkileceðini düþünüyorum.
18 Mart 2022 - 19:14www.borsagundem.com
TweetlePaylaþLinkedinE-mail
Rusya Merkez Bankasý Baþkaný Elvira Nabiullina, 28 Þubat’tan bu yana kapalý olan Moskova Borsasýnýn 21 Mart’ta "kýsmen" iþlemlere açýlacaðýný açýkladý
Rusya Merkez Bankasý Baþkaný Elvira Nabiullina, gazetecilere yaptýðý açýklamada, Batýlý ülkelerin kapsamlý yaptýrýmlar uyguladýðý ülke ekonomisine yönelik deðerlendirmelerde bulundu.
Moskova Borsasýndaki dalgalanmalar nedeniyle iþlemleri durdurmak zorunda kaldýklarýna iþaret eden Nabiullina, "Þimdi iþlemleri kademeli bir þekilde baþlatmaya hazýrýz. Pazartesi günü ruble cinsinden Rus devlet tahvillerine (OFZ) yönelik iþlemler baþlayacak. Dalgalanmalarý önlemek için Rusya Merkez Bankasý, OFZ alýmlarý yapacak." ifadesini kullandý.
Nabiullina, Rusya Merkez Bankasýnýn politika faizini yüzde 20’ye çýkarma adýmýnýn geçici bir önlem olduðuna iþaret ederek, "Durum yeterince istikrara kavuþtuðunda faiz oraný da düþecek." dedi.
Rusya’da bankalardan þubat sonunda önemli miktarda nakit para çekildiðini belirten Nabiullina, "Son 2 haftada bu paralarýn tekrar bankalara döndüðünü görüyoruz. Faiz artýþý, bu dönüþte kilit bir rol oynadý." deðerlendirmesinde bulundu.
Rusya Merkez Bankasý, bugün gerçekleþtirdiði toplantýda, politika faizini deðiþtirmeyerek yüzde 20 seviyesinde býrakmýþtý.
Hazýrlýklarýný yapmýþlar bakalým nasýl fiyatlamalar izleyecez haftaya.
Bizde bunu da fiyatlayabilirler.
https://www.wsj.com/articles/turkeys...546396?mod=mhp
Yer Ýmleri