patron hissesi benden uzakta dursun
patron hissesi benden uzakta dursun
***GYHOL*** GEDÝK YATIRIM HOLDÝNG A.Þ.( Genel Kurul Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim
***GYHOL*** GEDÝK YATIRIM HOLDÝNG A.Þ.( Genel Kurul Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim )
Özet Bilgi Genel Kurul Sonucu Hk.
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi ? Evet
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi ? Hayýr
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý ? Hayýr
Genel Kurul Çaðrýsý
Genel Kurul Tipi Olaðan Genel Kurul
Hesap Dönemi Baþlangýç Tarihi 01.01.2018
Hesap Dönemi Bitiþ Tarihi 31.12.2018
Karar Tarihi 25.03.2019
Genel Kurul Tarihi 25.04.2019
Genel Kurul Saati 12:00
GK'na Katýlým Ýçin Pay Sahibi Olunmasý Gereken Son Tarih 24.04.2019
Ülke Türkiye
Þehir ÝSTANBUL
Ýlçe KARTAL
Adres Cumhuriyet Mah. Ýlkbahar Sok. No :1 A Blok Yakacýk, Kartal / Ýstanbul
Gündem Maddeleri
1 - Açýlýþ ve Toplantý Baþkanlýðý'nýn oluþturulmasý,
2 - Toplantý tutanaðýnýn imzalanmasý için Toplantý Baþkanlýðý'na yetki verilmesi,
3 - 2018 Yýlýna iliþkin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunmasý ve müzakeresi,
4 - 2018 Yýlýna iliþkin Baðýmsýz Denetim Raporunun okunmasý ve müzakeresi,
5 - 2018 Yýlý hesap dönemine iliþkin Finansal Tablolarýn okunmasý, müzakeresi ve onaylanmasý,
6 - Yönetim Kurulu üyelerinin 2018 yýlý faaliyetlerinden dolayý ayrý ayrý ibra edilmesi,
7 - Yönetim Kurulu üyelerine ödenecek ücretin belirlenmesi,
8 - Sermaye Piyasasý Kurulu düzenlemeleri gereðince, 2019 yýlý ve izleyen yýllara iliþkin Þirket'in "Kar Daðýtým Politikasý" hakkýnda Pay Sahiplerine bilgi verilmesi, Yönetim Kurulu'nun 2018 yýlý kâr daðýtým teklifinin kabulü, deðiþtirilerek kabulü veya reddi,
9 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasasý Kurulu düzenlemeleri gereðince Yönetim Kurulu tarafýndan yapýlan Baðýmsýz Dýþ Denetim Firmasý seçiminin onaylanmasý,
10 - Sermaye Piyasasý Kurulu'nun Kurumsal Yönetim Tebliði (II-17.1) uyarýnca üçüncü Þahýslar lehine teminat rehin ve ipotek verilip verilmediðine iliþkin Genel Kurul'da hissedarlara bilgi verilmesi,
11 - 2018 yýlýnda yapýlan baðýþ ve yardýmlar hakkýnda hissedarlara bilgi verilmesi,
12 - Geri Alým Programýnýn uygulanmasý hakkýnda bilgi verilmesine,
13 - Yönetim Kurulu Üyelerine TTK.nun 395-396. Maddelerinde yazýlý iþleri yapabilmelerine izin verilmesi için karar alýnmasý,
14 - Dilek ve görüþler.
Gündemde Yer Alan Hak Kullaným Süreçleri
Kar Payý Daðýtým
Genel Kurul Çaðrý Dökümanlarý
EK: 1 GUNDEM ILANI GYHOL.pdf - Ýlan Metni
EK: 2 BILGILENDIRME DOKUMANI GYHOL.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümaný
Genel Kurul Sonuçlarý
Genel Kurul Yapýldý mý? Evet
Genel Kurul Sonuçlarý GEDÝK YATIRIM HOLDÝNG ANONÝM ÞÝRKETÝ'nin 2018 yýlý olaðan genel kurul toplantýsý 25.04.2019 günü, saat 12:00 da, Cumhuriyet Mah. Ilkbahar Sok. No:1 A Blok Yakacýk Kartal/Ýstanbul, adresinde Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý Ýstanbul Ýl Müdürlüðü'nün 24.04.2019 tarih ve 437955515 sayýlý yazýlarýyla görevlendirilen Bakanlýk Temsilcisi Sayýn Aysun Arasoðlu' nun gözetiminde yapýlmýþtýr.
Olaðan Genel Kurul toplantýsýna iliþkin davetin, toplantý günü, gündemi, yeri, saati ve vekaletname örneðini ihtiva edecek þekilde 29.03.2019 tarih ve 9798 sayýlý T.Ticaret Sicil Gazetesi'nde, 25.03.2019 tarihinde KAP' ta, þirketimizin internet sitesi olan www.gedikyatirimholding.com adresinde ve 26.03.2019 tarihinde MKK nezdindeki elektronik genel kurul sisteminde ilan edilerek süresi içinde yapýldýðý anlaþýlmýþtýr.
Hazirun cetvelinin tetkikinden, þirketin toplam 30.000.000,00 TL.lik sermayesine tekabül eden 30.000.000 Adet hisseden 27.308.030,092 TL.lik sermayeye karþýlýk 27.308.030,092 adet hisse vekaleten olmak üzere toplam 27.216.885,092 TL.lik sermayeye karþý 27.308.030,092 adet hissenin toplantýda temsil edildiði, Baðýmsýz Denetim Kuruluþu Ak Baðýmsýz Denetim ve SMMM A.Þ. temsilcisi Erkut Yavuz' un hazýr bulunduðu ve böylece gerek kanun gerekse anasözleþmede öngörülen asgari toplantý nisabýnýn mevcut olduðu anlaþýlmýþtýr.
Türk Ticaret Kanununun 1527. maddesinin beþinci ve altýncý fýkralarý gereðince elektronik genel kurul hazýrlýklarýný yasal düzenlemelere uygun olarak yerine getirildiði tespit edilmiþ, toplantý elektronik ve fiziki ortamda ayný anda Tevfik Metin Ayýþýk tarafýndan açýlarak gündemin görüþülmesine geçilmiþtir.
1-) Toplantý Baþkaný olarak Sayýn Tevfik Metin Ayýþýk' ýn seçilmesine oybirliði ile karar verildi. Toplantý Baþkaný, Oy Toplama Memuru olarak Sayýn Murat Esen'i, Tutanak Yazmaný olarak Sayýn Kadircan Karadut'u ve Elektronik Genel Kurul sistemindeki teknik iþlemlerin yerine getirilmesi için Sayýn Hasan Vidin'i belirleyerek Toplantý Baþkanlýðýný oluþturdu.
2-) Toplantý Baþkanlýðý'na Genel Kurul toplantý tutanaðýný imzalamasý için yetki verilmesine oybirliði ile karar verildi.
3-) Verilen önerge doðrultusunda, þirketimizin internet sitesinde ve Kamuyu Aydýnlatma Platformunda yayýmlanmýþ olan Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunmuþ sayýlmasýna oybirliði ile karar verildi.
Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu müzakereye açýldý söz alan olmadý.
4-) Verilen önerge doðrultusunda, þirketimizin internet sitesinde ve Kamuyu Aydýnlatma Platformunda yayýmlanmýþ olan Baðýmsýz Denetim Raporunun okunmuþ sayýlmasýna oybirliði ile karar verildi.
Baðýmsýz Denetim Raporu müzakere ye açýldý söz alan olmadý.
5-) Verilen önerge doðrultusunda, þirketimizin internet sitesinde ve Kamuyu Aydýnlatma Platformunda yayýmlanmýþ olan 2018 Yýlý hesap dönemine iliþkin Finansal Tablolarýnýn okunmuþ sayýlmasýna oybirliði ile karar verildi.
2018 Yýlý hesap dönemine iliþkin Finansal Tablolarý müzakereye açýldý söz alan olmadý. Yapýlan oylama sonucunda bilanço ve kar/zarar hesaplarý oybirliði ile tasdik edildi.
6-) 2018 Yýlý çalýþmalarýndan dolayý Yönetim Kurulu Üyeleri'nin ibrasýna geçildi. Yönetim Kurulu Üyelerinin her biri kendi ibralarýnda sahibi olduklarý paylardan doðan oy haklarýný kullanmayarak toplantýya katýlan diðer ortaklar tarafýndan oybirliði ile ayrý ayrý ibra edildiler.
7-) Yönetim Kurulu Üyelerinden Ersin Refik Pamuksüzer ile Ülkü Feyyaz Taktak' a 2019 yýlý için aylýk net 2.400,00 TL ücret ödenmesine, diðer Yönetim Kurulu Üyelerine ücret ödenmemesine 91.145 red oyuna karþýlýk 27.216.885,092 kabul oyu ile oyçokluðu ile kabul edildi.
8-) 25.03.2019 tarih 458 sayýlý Yönetim Kurulu Kararý ile belirlenen,
" Sermaye Piyasasý Mevzuatý, Türk Ticaret Kanunu hükümleri, ve Esas Sözleþmesi çerçevesinde belirlenmekte olup, kâr daðýtýmýnda, Kurumsal Yönetim Ýlkeleri'ne uygun olarak pay sahipleri ve Þirket menfaatleri arasýnda dengeli ve tutarlý bir politika izlenmektedir.
Ortaklýðýmýz, her sene oluþan net daðýtýlabilir kârýn en az 20% nispetindeki kýsmýnýn nakitve/veya bedelsiz paylarýn sermayeye ilave edilmesi suretiyle ortaklara daðýtýlmasýný benimsemiþtir.
Sermaye Piyasasý Kurulu düzenlemeleri kapsamýnda, Þirketin geliþme ve büyüme hedefleri dikkate alýnmak suretiyle, halka açýk bir ortaklýk olarak kar daðýtým politikamýz, Yönetim Kurulumuz tarafýndan her yýl gözden geçirilir ve Genel Kurulun onayýna sunulur.
Þirketin kâr daðýtýmý, TTK'na ve SPK'ya uygun þekilde ve yasal süreler içinde gerçekleþtirilmektedir. Þirket kârýna katýlým konusunda Esas Sözleþme'de imtiyaz bulunmamaktadýr." þeklindeki 2019 ve izleyen yýllara iliþkin temettü politikasý ve Yönetim Kurulu'nun bu politikayý her yýl gözden geçirebileceði hususu Genel Kurul'un bilgisine sunuldu.
8.1. 31 Aralýk 2018 tarihinde sona eren hesap döneminde Sermaye Piyasasý Kurulu'nun ilgili tebliði doðrultusunda 32.373.381,00 TL net dönem karý hesaplanmýþtýr.
8.2. Türk Ticaret Kanunu'nun 519/1 maddesi hükmü uyarýnca, Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hesaplanan 32.778.090,79 TL kardan %5 oranýnda 1.638.904,54 TL 1. Tertip Yasal Yedek Akçe ayrýlmasýna,
8.3. 2018 yýlý karýndan yasal yedekler ayrýldýktan sonra, kalan tutar olan 31.139.186,25 TL nin þirketin faaliyet döneminde yaptýðý yatýrýmlarda kullanýlmasý amacýyla kar daðýtýmý yapýlmamasýna, yasal yedek akçe ayrýldýktan sonra kalan kýsmýn olaðanüstü yedek akçe olarak ayrýlmasýna, oybirliði ile karar verilmiþtir.
9-) 22.04.2019 tarih ve 459 sayýlý Yönetim Kurulu Kararý ile seçilen Arkan Ergin Uluslararasý Baðýmsýz Denetim A.Þ. ‘nin 2019 hesap döneminde görev yapacak baðýmsýz dýþ denetim firmasý olarak onaylanmasýna 91.145 red oyuna karþýlýk 27.216.885,092 kabul oyu ile oyçokluðu ile karar verildi.
10-) Üçüncü þahýslar lehine teminat, rehin ve ipotek verilmediðine iliþkin Genel Kurul' a bilgi verildi.
11-) 2018 yýlýnda herhangi bir baðýþ veya yardým yapýlmadýðýna iliþkin Genel Kurul' a bilgi verildi.
12-) Yönetim Kurulumuzun 6 Aralýk 2018 tarih ve 452 sayýlý kararý ile Sermaye Piyasasý Kurulu'nun 21.07.2016 ve 25.07.2016 tarihli duyurusuna uygun olarak þirketimizin borsada iþlem gören kendi paylarýnýn (GYHOL), ekli Geri Alým Programý' nda belirlenen þekilde geri alýmýnýn yapýlabilmesine, Geri alýma konu edilecek azami pay sayýsýnýn, þirketimizin ödenmiþ sermayenin %10'ununa denk gelen nominal tutarýn 3.000.000 adet olarak belirlenmesine, herhangi bir taahhüt içermeyen alým yetkisi konusunda Þirketimiz Genel Müdürlüðe yetki verilmesine, Yönetim Kurulunun bu kararý alýrken herhangi bir fiyat hedefi ve beklentisi olmadýðý hususunda hissedarlara bilgi verildi.
13-) Yönetim Kurulu Üyelerinin TTK.nun 395-396. Maddelerinde yazýlý iþleri yapabilmelerine izin verilmesine oybirliði ile karar verildi.
14-) Dilekler ve görüþlerde söz alan olmadý, görüþülecek baþkaca bir husus olmadýðýndan toplantýya Ticaret Bakanlýðý Temsilcisi gözetiminde son verildi.
Hak Kullaným Süreçleri Ýle Ýlgili Alýnan Kararlar
Kar Payý Daðýtým Görüþüldü
Genel Kurul Sonuç Dökümanlarý
EK: 1 GYHOL HAZIRUN CETVELI.pdf - Hazýr Bulunanlar Listesi
EK: 2 GYHOL TUTANAK.pdf - Tutanak
EK: 3 GYHOL GERI ALIM PROGRAMI.pdf - Diðer Genel Kurul Sonuç Dokümaný
Ek Açýklamalar
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/758080
BIST
(25/04/2019 - 18:41:59)
***GYHOL*** GEDÝK YATIRIM HOLDÝNG A.Þ.( Kredi Derecelendirmesi
***GYHOL*** GEDÝK YATIRIM HOLDÝNG A.Þ.( Kredi Derecelendirmesi )
Ýlgili Þirketler []
Ýlgili Fonlar []
Türkçe
Kredi Derecelendirmesi
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi?
Hayýr (No)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi?
Hayýr (No)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi
-
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý?
Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Açýklamalar
JCR-Eurasia Rating, Gedik Yatýrým Holding A.Þ.' nin kredi derecelendirme sürecinde, Uzun ve Kýsa Vadeli Ulusal Notlarýný ‘A+(Trk)' ve ‘A-1(Trk)', notlara iliþkin görünümleri ise ‘Stabil' olarak teyit etmiþtir. Ayrýca Uzun Vadeli Uluslararasý Yabancý ve Yerel Para Notlarýný ülke tavaný olan ‘BBB-' olarak, görünümlerini ise ‘Negatif' olarak teyit etmiþtir.
Kamu oyuna saygýyla duyurulur
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/758365
BIST
(26/04/2019 - 17:41:30)
GYHOL Solo 2019/3 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 13587003 Yýllýk Deð%:677
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Bu kaðýt bir iki yýl içinde çok yüksek prim yapma potansiyeline sahip görünüyor. FK’sý bu kadar düþük bir þirket olamaz. C grubu olmasý tek dezavantajý. Borsacý sahipleri tüm hisseleri elinde tutuyor neredeyse. %1’ine bile sahip aracý kurum yok. %0.1 ine sahip olmak için 40bin lot almanýz yeterli. Gedik þu an piyasadaki en güçlü aracý kurumlardan. Ayný hýzla büyümeye devam ederse bu fiyatlar çok komik kalacak. Bir iki yýl içinde bir süre seri tavan yaparak ederini bulacaktýr diye düþünüyorum. Ýlk olarak C grubundan kendini kurtarmasý þart. Bunu saðlamak içinde sahiplerinin ellerindeki hisselerin bir kýsmýný arz etmesi ve ya bedelli açýklamasý gerek. Ancak bedelliye ihtiyacý yok. Baþvursa dahi spk onaylamaz. Bir diðer þart fiyatýnýn 3.6 lira olmasý. Bu durumda da piyasada dolaþan hisse ederi 10 milyon olacak ki B grubu olarak kredili iþleme konu olabilsin. En ufak bir olumlu haberde tavana en ufak bir olumsuzlukta tabana yapýlacak kadar sýð bir tahta. Bu yüzden B grubu olmasý yatýrýmcý güvenini saðlamasý gerek. Sahipleri durumdan memnun ki yapabilecekleri fiyatlarý göstermiyorlar hisseye. Ancak her hisse bir gün ederini bulur. Bunu unutmayalým.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Kkk.1976 sizi tebrik ederim güzel yorumunuz için. geleceðin yýldýz hissesi olabilecek bir hisse bu þekilde büyümeye güzel finansal sonuçlar göndermeye devam ederse yakýn zamanda ederini bulacaktýr.Birileri farketmeden toplamaya devam ...
Þirketimiz Gedik Yatýrým Holding AÞ'nin yatýrým stratejileri kapsamýnda, Birleþik Krallýk merkezli ve Londra'da yerleþik bir yatýrým kuruluþunun yüzde 51 payýnýn satýn alýnmasýyla ilgili olarak taraflar arasýnda alým sözleþmesinin imzalanmasýna ve bahse konu paylarýn satýn alýmýnýn Financial Conduct Authority'nin (FCA) onayý doðrultusunda gerçekleþtirilmesine karar verilmiþ olup, yatýrým süreciyle ilgili Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Onur Topaç yetkilendirilmiþtir" denildi.
GYHOL Solo 2019/6 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 16528489 Yýllýk Deð%:543
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri