Merhaba aða ben verdim 81 bin lot 7997 maliyetle maliyet 7tl den aldim
Eyer 7.4 veya 7.2 arasýna gelirse bakarýz kar cebe yakisir
Y.t.d deðildir
bye.....¿
Y.t.d deðildir
bye.....¿
Sn. Matesis þu anda piyasadakilerin önceliði baþka þirketler olduðu için sýra buraya gelene kadar sabýrla beklemek lazým. Elimizdekilerin kýymetini bilmek lazým.
Hesaplarsak;
Þirketin %8,89 'u niteliksiz-nitelikli küçük yatýrýmcýda. Yani 17,3 Milyon adet hisse...
%20 lik kýsmý nitelikli yatýrýmcýda fonlarda, emeklilik sistemlerinde vs. (bunlar al sat yapmayan uzun vadeli olarak düþünülürse günlük iþlemlerden hariç tutulabilir. )
Geri kalaný %71.11 Sabancý Holdingde (buradan da hisse satýþý yapmazlar herhalde)
Þimdi ,17,3 Milyon adedin günlük iþleme konu olan 1 Milyonu ortalama hacmi oluþturuyor. yani %5,5
Yani toplam þirket hisselerinin %0,5'inden bahsediyorum. bu kadar dar hacimle de al gülüm ver gülüm ancak bu kadar aðýr ilerliyor.
Mesela hayal kuruyorum þöyle bir haber gelse; ABD'deki Kompozit fabrikalarýn yatýrým süreci tamamlandýktan sonra, atýyorum... Boeing firmasýndan 100 Milyon $'lýk sipariþ alýnmýþtýr. vb.
Buralar ne olur hayal bile edemiyorum.
O zaman günlük iþlem hacmi 10 Milyon adetlere çýkarsa, 150-200 Milyon TL aralýðýna çýkarsa hiç þaþýrmam...
Forumda 100 kiþi bakar o zaman da
Tabi benimki sadece hayal...
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Y.t.d deðildir
bye.....¿
Y.t.d deðildir
bye.....¿
Gelecek, eskiden olduðundan çok daha hýzlý gelmeye baþladý..5 Sene sonra high-tech kompozit dünyanýn hammadde ve buluþ ihtiyaçlarý düþündüðümüzden daha fazla olacak kanýmca..keza Kordsa gibi þirketlerin cirolarý ve karlarý da...
Yatýrým yaptýðým her þirketin formunda, her fiyat seviyesinde çeþitli serzeniþlere sýkça rastlamýþýmdýr...
Yazdýðýnýz gibi;
Gelecek hayalimiz ve ortaya çýkarttýðý hikaye ikna edici rasyonellik barýndýrýyorsa, günlük fiyat deðiþimlerinden çok, hikayemizle þirketin yürüdüðü yolun hangi noktalarda örtüþüp hangi noktalarda örtüþmediðine odaklanmak daha faydalý olacaktýr...
Fikir emeðiniz için kendi adýma teþekkür etmeliyim![]()
Yer Ýmleri