Originally Posted by
Cengo
Ben sn.metyusanusa katýlýyorum kords içinde bulundugu sektör olarak çok degeri olabilir. Lakin borsada yýllardýr spekülatif hareketler yapmýþtýr.týpký galip ve rýzanýn saçma sapan hisse lerinde olan hareketler gibi. 3 yýl önce yanlýþ hatýrlamýyorsam nitelikli yatýrýmcýya 5.10 lardan 30 mil.lot satýþ yaptýk diyen sabancý hissesi kords bir hafta içinde 3.80 leri gördü.60 bn tl yakýn zararda aylarca bekledim. Hani nitelikli yatýrýmcýlara 5.10 dan satýlan hisse nasýl olurda 3.80 lere gelir. Gelir çünkü sabancýlar büyük ihtimalle benim tahminim çooook aþþalardan yabancýya satmýþlardý. Bunun baþka bir izahý olamazdý çünkü.sabancý hisseleri borsada güven veren þirketler degiller. Hepsine açýp bakabilirsiniz. Hepsinde türlü türlü oyunlar spekülatif hareketler dönüyor.4-5 sene önce 11.50 zirvesi olan brýsa okadar beklentiye ragmen hala 8 lerde sürünüyo. Teknosa 12-13 leri görmüþtü sanýrým zirve olarak. Sonra neoldu 3 lere düþtü.akcnsa yýllardýr ayný bantta sürünüyor. Çimsa ona keza.. Sabancý holding öyle. Yani birbirimizi gazlamaya gerek yok. SA lara borsada güven yok. Çünkü bunlardan para kazanabilen YOK. _2010 yýlýnda 4.06 dan almýþtým. Býgünkü fiyatýný getiri olarakmý kabul ediyorsunuz.2010 yýlýnda dolar 1.50 civarlarýydý çok iyi hatýrlýyorum. Evet þirket degerli içinde bulundugu sektör degerli yatýrýmlar on numara lakin sa larýn bütün hisseleri bistte paçavra olmuþ. 12 liralýk teknosanýn 3 liraya düþmesini çimento þirketlerinin 5 yýldýr nerdeyse ayný fiyatta iþlem görmesini brýsa yatýrýmcýsýn borsa rekorlar kýrarken hala sürünmesini bana kimse açýklamasýný yapamaz ve yapmasýn lütfen. Bir haftadýr borsa rekordan rekora koþarken kords hergün eksi yapýyorsa bu kordsun borsada degersiz kötü bir þirket oldugunu gösterir. Hisse cüzzamlý adam muamelesi görüyor rekor üstüne rekor kýran borsada herkademeye aþþa dogru mal verdiler. Bu tarz hareketler ancak sabancý gurubuna rýzaya bide galip hisselerine yakýþýr. Þu altýn gibi þirketin borsada teneke muamelesi yapýlmasýna müsade eden sabancý gurubuna yazýklar olsun. Bu þirket koç iþtiraki olsaydý 12-13 lira bugünkü rasyolara göre bile dip fiyatý olurdu. Bide koç hisselerinin 5 yýllýklarýna allah aþkýna bakýn. Ford toaso tüpraþ otokar aygaz arçelik þuan aklýma gelenler. Hepsi fk olarak d/d olarak iki katý yukardan iþlem görüyorki buda piyasa oyuncularýn koça inanýp güvendiklerini sa hisselerinin ise para etmedigini gösteriyor.. Heee þu yünsa yý unuttuk yaaaa.. Ocak batýran yünsa Allah aþkýna biaçýp onunda grafigine bi bakýn. Mutlaka çogu arkadaþ biliyordur. Sabncý kýzlarýnýn orda neler yaptýgýný...heeeeyy yavrum hey.
Yani abilerim kýsaca þirket nekadar degerli olursa olsun adamlarýn niyeti kötüyse, adamlar hýrsýzSA yapýcak biþi yoktur.
Metyusanus arkadaþýmýn yazdýklarýna katýlýyorum ve ek olarak diyorumki, hýrsýz içerde olunca, kapý kilit tutmazmýþ..
Herkese hayýrlý tatiller ve bol kazançlar dilerim..
Yer Ýmleri