Teþekkürler dostum. Estaðfurullah.
Lakin yürek isteyen benimki deðil. Ben kýsa vadede olasý senaryoyu kendi fikrimle yorumladým sadece.
Yürek isteyen þudur(ki kendisi forumun en eski, en deðerli üyelerindendir.):
https://pirikaptan.com/2018/08/12/ko...0-temmuz-2018/
veya þu da olabilir:
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...03722065_1.pdf
Para stoðu ifadesi yanlýþ olmuþ haklýsýnýz. Kasada nakit pozisyonu + gibi bir sonuç çýkmýþ. Onu hata hanesine yazalým.
Öte yandan:
2017/9 dan bu yana bilançoya yansýyan 3 er aylýk Parasal net yabancý para varlýk/(yükümlülük) pozisyonu
(soldaki 2018/6 olmak üzere)
-57.912.787-67.285.208-260.716.048-440.843.310
Yani iyi yönetilmiþ bir süreçten söz edebiliriz.
Süreç dövizin yükseliþi ve borsanýn düþüþüne denk geldiði için KORDS ve benzerleri ayyuka çýktý.
Aþýrýlýk diye tanýmladýðým üst kanal da bu süreçte ortaya çýktý ve ilk 5(takas) olaya dahil olmayýnca...
Neden yazmadým þimdiye kadar...
Açýkçasý yýllarca Matriks' le süründükten sonra Ýdeal Veri Terminaline geçtim.
Yaklaþýk 2 yýlýmý aldý adaptasyon ve geliþim. Haaa hala daha derya deniz, yolun baþýndayýz.
Þimdi sadece DÜK(düþen trendi kýran) , Fibo dirençlerini geçen veya desteklerini test edip dönen hisselerle ilgileniyorum. Görece kýsa vadeli yatýrýmcýyým denebilir.
(Twitter adresimde söz konusu hisseleri tarayan otomatik sorgu kodlarý Ýdeal Veri Terminali için mevcut. )
KORDSA da yukarýda attýðým twitin tarihinden anlaþýlacaðý üzere DÜK sonrasý ilgi alanýma girdi.
Madem kafa yoruyorum niye paylaþmayayým yaklaþýmý benimkisi.
Yoksa daha önceki forumda da vardým.
Ammaaaa.
Bizim KY(genel anlamda insanýmýz) ilginç.
Kimisinin egosundan geçilmiyor.
Kimisi yükselirse sorun yok ama düþerse sana atýyor sorumluluðu falan...
O yüzden bu yazdýklarýmda yürek isteyen biþey yok. Adý üzerinde benim fikrim.
Para kiminse sorumluluk onundur.
Twitter daha rahat geliyor bana. "Varsa iþe yarayacak bir fikrin yaz ki tartýþma, geliþme þansýmýz olsun" diye bakýyorum olaya.
Yoksa hiçbirimiz müneccim veya tahta yapýcý deðiliz.
Örneðin dün; whatsapp dan mesaj üstüne atan bir arkadaþým var.(Telefonuna cevap vermekten býktýðým için mesaj atýyor.)
"Mutlaka Hurgz al!" diyor.
Adamýn indikatör, trend, þu-bu hiçbir þeyle ilgisi yok. Ama fikri var. Hurgz çok ucuzlamýþ. Kendisi bir de kredili almýþ.
Dip yapmýþ kaðýdý almýþ, üzerine de yatýrým tavsiyesi yapýyor...!
Velhasýl bu forum Babo, Piri Kaptan gibi adamlarý gördü.
Öðrenmeye çalýþýyoruz, fikrimiz varsa paylaþalým istiyoruz.
Özeti bu.
Saygýlar.
Yer Ýmleri