Originally Posted by
bsayfam
slmlar hocam, yeni gördüm soruyu kusura bakma, ekleme yapamadan da cevap gelmiþ, yuvarlar cevap vermiþler kýsmen.
bir sonraký sayfada baþka eleþtiriler de var, ben sabancý grubunu çok tanýmýyorum, yeni bakmaya baþladým, ilk izlenimim kamu þirketlerine benzediði, biraz hantal, çok hesap vermeyen, kar konusunda gözü kara hedefleri olmayan bir izlenim aldým. inþallah yanýlýyorumdur.
gelen cevap maddelerine göre düþüncelerimi yazayým.
1- bu arge sadece kordsaya mý ait olacak yoksa gruba mý diye soracaktým, yine kenarda dursun, bence bu baðýþ konusu birkaç kez daha yatýrýmcý iliþkileriyle konuþulmalý.
bu soruya sanýrým argenin sponsoru kordsa demiþler, maliyeti kordsa ya kitledik.
2- ana sözleþmeye %5 lik bir baðýþ miktarý koymak biraz garip,
ilk aklýma gelen baðýþlar karýn % 5 inden büyük olabilir.
sabancý üniversitesinin aidiyeti kime aittir gruba mý yoksa herhangi bir þirkete mi (kordsa gibi) brisada veya baþka grup hisselerinde bu tip bir karýn þu kadarý buraya gitsin durumu var mý?
3- baðýþ gitmiþ zaten, vergisi de olmaz, olsa bile baðýþa göre epey az tutar bence önemli deðil,
4- borç miktarýný vermemiþler, verseler iyi olurdu, arge þu fiyata maloldu, þu kadarýnýn buralardan nakit, kalaný da 5 yýllýk banka borcu ile aldýk, borcun ödemesi de þu firmaya diye cevaplayabilirlerdi, yuvarlak cevaplamýþlar.
5- yeni arge geçen yýl faaliyete girdi, 5 yýl sonra da yani 6. yýlýnda tüm ürün portföyünün % 20 sini kaplamasý hedefleniyor, süre ve miktar bana uygun geldi.
kaç gündür borsanýn dalgalý seyri yüzünden caným sýkkýndý, bakamadým kusura bakmayýn, buradaki arkadaþlar da yeni sorular oluþturursa, ara ara müþteri iliþkilerine sorulabilir. iyi olur, kýsa cevap vermiþler daha detaylý verin denebilir.
toparlarsak her yýl karýn % 5 i daha cebe gelmeden uçuyor, bu % 5 in kararýný ana sözleþmede vermiþler, genel kurulda deðiþtirilebilir mi bilemiyorum. açýk açýk sormak lazým. bu arge tam olarak hangi sabancý grubu firmalarýna çalýþacak diye, sadece kords deðilse diðerleri de destek atmalý. ödemeye gelince kords, yararlanmaya gelince hepimiz buradayýz olmamalý.
Yer Ýmleri