Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 75/815 ÝlkÝlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon
Arama sonucu : 6518 madde; 593 - 600 arasý.

Konu: KORDS - Kordsa Global

1.  Alýntý Originally Posted by poem Yazýyý Oku
    Sn. bsayfam çok teþekkürler bu paylaþýmlarýnýz ve görüþleriniz için. Ben sadece bilgileri derleyip toparlayýp fikir edinmeye ve zaman zaman yatýrýmcý iliþkileri departmanýyla iletiþime geçerek ortaklýða baðlý kalmaya çalýþýyorum. Tabii ki halihazýrda yatýrýmcý olarak þirket ile iletiþime geçerek sizi de bilgilendirebilirim. Bu sorularýnýzý þirkete soracaðým. Zaten tek bir yerden sorulmasý buradaki forumdaþlar ve yatýrýmcý iliþkileri çalýþanlarý dahil herkes için kolaylýk olacaktýr.

Sorularý toparlayacak olursak;
    1) Sabancý Üni. Kompozit Tekn. M.M. iþbirliðinde Kordsa, iþletme giderleri ve diðer faaliyetler için nasýl kaynak saðlamaktadýr?
    2) Yapýlan baðýþlarýn Sabancý Üni. olan miktarlarý her yýl ciddi oranlarda artmaktadýr. Bunun sebebi nedir? Baðýþlar her yýl artarak sürecek mi?
    3) Yapýlan baðýþlar vergi indirimine %100 konu oluyor mu?
    4) Kompozit Tekn. M.M. yatýrýmý için finansman özkaynaklardan mý karþýlanmýþtýr? Halen borç yükümlülüðü bulunmakta mýdýr?
    5) Kompozit ürünlerinin üretimi ve satýþý hangi kanaldan yapýlmaktadýr. Toplam satýþ içindeki payý düþünüldüðünde neredeyiz ve neresi hedeflenmektedir?

Eklemek istediðiniz baþka soru varsa yazabilir misiniz?
    slmlar hocam, yeni gördüm soruyu kusura bakma, ekleme yapamadan da cevap gelmiþ, yuvarlar cevap vermiþler kýsmen.
    bir sonraký sayfada baþka eleþtiriler de var, ben sabancý grubunu çok tanýmýyorum, yeni bakmaya baþladým, ilk izlenimim kamu þirketlerine benzediði, biraz hantal, çok hesap vermeyen, kar konusunda gözü kara hedefleri olmayan bir izlenim aldým. inþallah yanýlýyorumdur.

gelen cevap maddelerine göre düþüncelerimi yazayým.
    1- bu arge sadece kordsaya mý ait olacak yoksa gruba mý diye soracaktým, yine kenarda dursun, bence bu baðýþ konusu birkaç kez daha yatýrýmcý iliþkileriyle konuþulmalý.
    bu soruya sanýrým argenin sponsoru kordsa demiþler, maliyeti kordsa ya kitledik.
    2- ana sözleþmeye %5 lik bir baðýþ miktarý koymak biraz garip,
    ilk aklýma gelen baðýþlar karýn % 5 inden büyük olabilir.
    sabancý üniversitesinin aidiyeti kime aittir gruba mý yoksa herhangi bir þirkete mi (kordsa gibi) brisada veya baþka grup hisselerinde bu tip bir karýn þu kadarý buraya gitsin durumu var mý?
    3- baðýþ gitmiþ zaten, vergisi de olmaz, olsa bile baðýþa göre epey az tutar bence önemli deðil,
    4- borç miktarýný vermemiþler, verseler iyi olurdu, arge þu fiyata maloldu, þu kadarýnýn buralardan nakit, kalaný da 5 yýllýk banka borcu ile aldýk, borcun ödemesi de þu firmaya diye cevaplayabilirlerdi, yuvarlak cevaplamýþlar.
    5- yeni arge geçen yýl faaliyete girdi, 5 yýl sonra da yani 6. yýlýnda tüm ürün portföyünün % 20 sini kaplamasý hedefleniyor, süre ve miktar bana uygun geldi.

kaç gündür borsanýn dalgalý seyri yüzünden caným sýkkýndý, bakamadým kusura bakmayýn, buradaki arkadaþlar da yeni sorular oluþturursa, ara ara müþteri iliþkilerine sorulabilir. iyi olur, kýsa cevap vermiþler daha detaylý verin denebilir.

toparlarsak her yýl karýn % 5 i daha cebe gelmeden uçuyor, bu % 5 in kararýný ana sözleþmede vermiþler, genel kurulda deðiþtirilebilir mi bilemiyorum. açýk açýk sormak lazým. bu arge tam olarak hangi sabancý grubu firmalarýna çalýþacak diye, sadece kords deðilse diðerleri de destek atmalý. ödemeye gelince kords, yararlanmaya gelince hepimiz buradayýz olmamalý.

Alýntý Originally Posted by bsayfam Yazýyý Oku
    slmlar hocam, yeni gördüm soruyu kusura bakma, ekleme yapamadan da cevap gelmiþ, yuvarlar cevap vermiþler kýsmen.
    bir sonraký sayfada baþka eleþtiriler de var, ben sabancý grubunu çok tanýmýyorum, yeni bakmaya baþladým, ilk izlenimim kamu þirketlerine benzediði, biraz hantal, çok hesap vermeyen, kar konusunda gözü kara hedefleri olmayan bir izlenim aldým. inþallah yanýlýyorumdur.

gelen cevap maddelerine göre düþüncelerimi yazayým.
    1- bu arge sadece kordsaya mý ait olacak yoksa gruba mý diye soracaktým, yine kenarda dursun, bence bu baðýþ konusu birkaç kez daha yatýrýmcý iliþkileriyle konuþulmalý.
    bu soruya sanýrým argenin sponsoru kordsa demiþler, maliyeti kordsa ya kitledik.
    sabancý üniversitesinin aidiyeti kime aittir gruba mý yoksa herhangi bir þirkete mi (kordsa gibi) brisada veya baþka grup hisselerinde bu tip bir karýn þu kadarý buraya gitsin durumu var mý?
    3- baðýþ gitmiþ zaten, vergisi de olmaz, olsa bile baðýþa göre epey az tutar bence önemli deðil,
    4- borç miktarýný vermemiþler, verseler iyi olurdu, arge þu fiyata maloldu, þu kadarýnýn buralardan nakit, kalaný da 5 yýllýk banka borcu ile aldýk, borcun ödemesi de þu firmaya diye cevaplayabilirlerdi, yuvarlak cevaplamýþlar.
    5- yeni arge geçen yýl faaliyete girdi, 5 yýl sonra da yani 6. yýlýnda tüm ürün portföyünün % 20 sini kaplamasý hedefleniyor, süre ve miktar bana uygun geldi.

kaç gündür borsanýn dalgalý seyri yüzünden caným sýkkýndý, bakamadým kusura bakmayýn, buradaki arkadaþlar da yeni sorular oluþturursa, ara ara müþteri iliþkilerine sorulabilir. iyi olur, kýsa cevap vermiþler daha detaylý verin denebilir.

toparlarsak her yýl karýn % 5 i daha cebe gelmeden uçuyor, bu % 5 in kararýný ana sözleþmede vermiþler, genel kurulda deðiþtirilebilir mi bilemiyorum. açýk açýk sormak lazým. bu arge tam olarak hangi sabancý grubu firmalarýna çalýþacak diye, sadece kords deðilse diðerleri de destek atmalý. ödemeye gelince kords, yararlanmaya gelince hepimiz buradayýz olmamalý.
    Sn Bsayfam siz megersem herseyi biliyormussunuz. O zaman ilk sorunuza dönersek. Niye sormustunuz kords nasýl diye. Bu kadar olumsuzluk varsa dusuncelerinizde cevabý kendinizde sakliymis zaten. Ytd.

3. Su an sasa nin degerinin kords anin 2.5 katina geldigine taniklik ediyor ve uzuluyoruz..bunun tek sebebi kotu yonetimdir..sasa sabanci grubundan cikip erdemogullarina gectiginden beri yakaladigi ivmeye bakabilir misiniz!!..bir de kordsanin trendine bakin cok yazik..bu durum ne petrol ne bagis ne de baska birseyle aciklanabilir..tek sebebi kotu yonetim ve buyuk hissedarlar..yazik..ytdegildir

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

4. Unlu 8.5 hedef fiyatla rapor yazmýþ bugün..sesimiz duymuþ yani..yarýn etkisi hissedilir..ytdeðildir

5.  Alýntý Originally Posted by bsayfam Yazýyý Oku

Cevap: Bu Ar-Ge Merkezi Kordsa'nýn Kompozit ürünler geliþtirmesi ve satýþa kazandýrmasý için. bu ürünleri baþka kim satabilir grubun diðer þirketlerinde?

Cevap: Esas sözleþmeyi açýp baktýðýmýzda %5 görünüyor.
    Cevap: Her þirketin esas sözleþmesine ayrý ayrý bakýlmalý. Sabancý Üniversitesi bir Vakýf üniversitesidir. Bilgi : http://www.sabancivakfi.org/tr/unive...i-universitesi

Cevap: Doðru.

açýk açýk sormak lazým. bu arge tam olarak hangi sabancý grubu firmalarýna çalýþacak diye, sadece kords deðilse diðerleri de destek atmalý. ödemeye gelince kords, yararlanmaya gelince hepimiz buradayýz olmamalý.
    Sn. bsayfam,

Sabancý grubunun muhafazakar ve gelenekçi bir yönetim anlayýþý olduðunu okumuþtum. Bu yüzden biraz aðýr kalýyor olabilir. Ancak þirketlerin ortaklýk yapýsýna göre nereye ne kadar kaynak aktarýlacaðýna tek baþlarýna karar verebileceklerini sanmýyorum.

Mesela Brisa tek baþýna bir iþtirak deðil, Carefoursa 'da keza öyle. Ancak Kordsa tek baþlarýna olduklarý bir þirket. Bilemiyorum tabi bu kiþisel düþüncem.

6. @spenc hocam, cidden kords u ilk kez araþtýrýyorum, buhur 25 listesinde olduðunu biliyordum, fiyatý sürekli düþüyordu, bu aralar þu düþüþe % 100 hisse ile yakalandým, bir bakayým neymiþ diye baktým. önceden bildiðim tek þey þuydu, halil buhur un yazdýðý,

http://halilbuhur.com/endustriyel-te...r-analizi.html
    (attýðým linki okumayan varsa mutlaka okusun, sabancýnýn kamu fabrikasý gibi hantal bir yapýda olabileceðini buradaki rakamlardan tahmin ettim) (öz sermaye karlýlýðýna özellikle bakýn) (sadece temettü verimini arttýrsa kaðýda olan talep artar ama sanýrým böyle bir düþünceleri yok)

endüstriyel tekstil hisseleri analizinden görmüþtüm, normal bir tekstil firmasý sanýyordum, hisseyi öven birkaç kiþi vardý twitter da. sabancý grubuyla kýsa bir crfsa iþi harici ilk iþim, oradaki bilanço çok kötüydü bu arada.

ben borsaya baþlayalý 7 ay oldu bu arada, öðrendikçe ona göre araþtýrýyorum, bazý temel þeyleri bilmiyorum, mesela sabancýnýn tüm þirketlerini say desen sayamam, o kadar biliyorum yani. goodyear ý bu gruba ait hisse sanýyordum (goodyear SA büyük hissedar diye, meðer abd þirketiymiþ)

kendi portföyümde olan hisseleri biliyorum, orada sasa var mesela, kendi portföyümdeki kaðýtlarla kords un bilançosunu ve faaliyet raporunu karþýlaþtýrýyorum anlamadýðým yeri burada soruyorum, belki göremediðim bir þeyler vardýr diye. kords nasýl diye - bu hisse boþ olsa buhur 25 e girmez, olayý nedir, neden deðerlidir ve neden düþüyor u sormak istedim. ayrýca o baðýþ olayý bendeki hiçbir hissede yok mesela. onu da merak ettim. beni yanlýþ anlamadýn umarým. sitem eder gibi yazmýþsýn sanki açýklama yapayým dedim.

@ poem hocam, teþekkürler cevap için.
    1- kompozit baþlý baþýna bir sektör bunun için illa kords olacak diye bir þey yok, bence tüm diðer kaðýtlar da bu imalata sahip çýkýp satýþ yapabilir. mesela þu beton liflerini çimsa - akçansa satabilir, inþaat malzemesi hesabýna pazarlayabilirler, hazýr da bilenen markalarý var daha çok dikkat çekebilir hatta, (çimsa yada akçansa markasýyla yapý market raflarýnda olduðunu düþünün)
    2- kendi grubuna ait bir vakýf üniversitesine üstelik vergi öncesi kardan % 5 ayýrmak bence adil deðil, benim baþka hiçbir hissemde bu durum yok. temettü ver, yada argeyi al kords bünyesine, de ki bu arge bana çalýþacak, maliyeti bana þu, bu kadar yýlda ödeyip bitireceðim, geri dönüþü de þu kadar yýlda olacak. ben þahsen böyle bir þey beklerdim, bu olmamýþ bence. þahsi düþüncem ucu açýk, imalat bittikten sonra bile esas sözleþmede var diye % 5 almaya devam edebilirler, esas sözleþme kutsal bir metin deðil, bence deðiþtirilmeli genel kurulda. esas sözleþmeye yazýlý diye küçük ortaklarý dinlemeden % 5 i üstelik vergi düþülmeden gönder vakýf üniversitesine, cidden bana çok garip geliyor)

tek baþýna sadece kords da olmalarý önemli deðil, (sahol de de tek baþýnadýrlar büyük ihtimal) iþtiraklerinde de oy oranlarý yüksekse bunu yapabilirlerdi. neyse çok uzatmayayým, arada yine yazarým, güzel fikir alýþ veriþi oldu, umarým devam eder, yönetim garip olsa da yapýlanlar ve hedefler ortalamanýn hayli üzerinde iþler, bu yüzden deðerli bir hisse, mevcut fiyatlarla buhur25 listesinden çýkar diye düþünsem de ilk fýrsatta almayý düþündüðüm hisselerden biri. uv yatýrým olarak güzel duruyor.

7. yine merrill mal boþaltmýþ ne yapmaya çalýþýyor acaba nereye kadar satacak böyle

Sn Bsayfam sabancý grubu olarak bakmamaya çalýþýyorum hisseye. Þirketin projelerine odaklanmak istiyorum, uzun süredir hissedeyim. %67 lastik sektöründen aðýrlýklý karý var normal þartlarda, brisanin yeni fabrikasiylada ic piyasada olumlu olacaktir kordsa icin özellikle uygulanan vergi kotasyonlari brýsa ya fayda saðlayacaðý için. Ama düþen tl artan hammadde fiyatlarýnýn iç piyasada olumsuz etkisini artacak lastik satýþý denge yaratacaktýr. Bu konu cepte kalsýn. Yine iç piyasada inþaat özellikle yeni binalar duraðan bir hal alacak arz fazlaligindan ama kanalprojesi ve diðer projeler ve güçlendirme konularý deðiþken bir durumdadýr. Benim suanda odaklandýðým diðer konu enerji yeka ihaleleri ve kompozit ile denenen elektrikli araçlar. Ve þirketin Web sayfasýnda bu geçiþe geçmekte olan markalar. Kompozit ile rabet görürse bu araçlar daha farklý bir duruma geçebilir þirket. Çelikten 10 kat hafif 3 misli daha dayanýklý bir malzeme. Ýþte elektrikli otolarda km önemli olmasý kompozitin önemini bir kez daha arttýrýyor. Tabi þirket bu konulara Web sitesinde deðinmiþ olsada, bu konularlarla ilgili bir haber yok. Sadece fikir yurutuyorum, kesinlik yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlar.

Sayfa 75/815 ÝlkÝlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •