Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatýrým Danýþmanlýðý” kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, Aracý Kurumlar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
abd li firma senin kur riskini niye umursasýn :D anlaþýlan tutar neyse satýþ anýnda o kadar milyon dolarý basýp þirketi alacaksýnýz. bu tip geniþlemelerin bilançoya katkýsý ya da borc yükü açýkçasý pek önemli deðil. yok ilk çeyreðe yansýmýþ yok ikincisine. bir þirketin baþka þirketi almasý neresinden bakarsanýz bakýn iyi bir durumdur. ayrýca þirket mevcut müþterilerine olan üretimine de devam edebilir. ki ben olsam öyle yaparým. ve aklýmdaki kurgu ne ise entegre ederim. sanýrým 8.60 hareketinde satmalýydýköngöremedik. þimdide tekrar alýnýrdý. ama ben hareketi 10 a doðru yükselen bir trend olarak öngördüðüm için olamadý bunlar. bakalým görücez
Sn. Spenc sanýrým o tarihteki Dolar kuru riskine karþýlýk þirketin 100 Milyon $ `ý temin etme kýsmýndan bahsediyor. Kur riski görüyorsanýz hedge etmek mümkün ama bunun da maliyeti var tabii ki. Yakýn tarih olduðu için þu an öngörülebiliyordur diye düþünüyorum. Diðer bir konu bir þirketin baþka þirketi almasý iyi mi? Sanýrým alýnan þirkete göre deðiþir. Henüz bu þirketlerin finansallarýný bilmiyoruz.
Onun dýþýndaki mevcut müþterilerle devam edilmesi konusuna ben de katýlýyorum.
Teþekkürler Sn poem suanda abd nin yaptýklarý ortada. Kriz ortamýnda þirket ucuzsa diye alýnmaz, faaliyetleri önemli elbette. Reklam ve piyasada yer edinimi ve argeyi hesaplamislardir kords. Ýþ abd nin iki dudaðýnda olmamaliydi. Sonuçta þuana kadarki karýný almadýðý þirketin etkisi olmaz ama ilerisi için gayet olumlu gibiydi.Borç nasil oder derken simdide sirketi verecekler mi diyoruz. B plani vardir belki, ayrica celik olayindan sonra avrupada biz kompozit araca yoneliyoruz artik dese keske. Piyasa bu algi maalesef ytd.
Ozlemistik arti kapanislari !!!
SM-G950F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Latif 'in bir sonraki hamlesi önemli olabilir mi? Ytd
PETKÝM özelleþtiðinde yarýsýna 2 milyar dolara alýnmýþtý..yani 4 milyar dolar...Yani þimdiki fiyatla 16 milyar lira..Yani hisse baþý 10,66 lira..Aradan geçen 10 yýlý aþkýn sürede haaala bu fiyat seviyesine ulaþamadý..
Peki bu fiyat niye ödendi...pek çok sebebi olabilir, Azarbaycan Türkiye stratejik iliþkileri, çok uzun vadeli yatýrým planlarý (ki 2021 gibi PETKÝM deðerinin 5-6 milyar dolara ancak ulaþabileceðini düþünüyorum)..Üreteceði temettü ile geri dönüþü ondan daha uzun sürebilir bilinmez)..
Niye yazdým ABD'deki firmaya 100 milyon dolar ödendiðinde normal þartlarda bu yatýrým için 10 /FK makul desek..10 milyon dolar NEt kar rakamý çýkar..
Ama mesela ABD deki bu þirketin ABD mevzuatýndan kaynaklanacak avantajlarý, know how transferi, müþteri portföyünün büyüme potansiyeli vesaire vesaire gibi konu baþlýklarý üzerinde "Olsun olsun, ama 12, ama 15 F/K da olsa üçe beþe bakmadan alalým..Kordsa'nýn tümüne faydasý çok daha büyük olacak" diye düþünülüyor ise...15 F/K desek "6,6 milyon dolar kar Allaah bereket versin!" de denmiþ olabilir..Ya da kredi borçlarý vardýr..finansman giderleri sebepli zararlar varken, Kordsa içine ektra sermaye koyarak öyle bir büyütecektir ki..Net karlar iki yýl sonra 20 milyon dolar olacaktýr..
Eh þimdilik 4 yýl için ortalama "6-8 milyon dolar net kar üreteceðini" düþünüyorum..sanýrým zararsýz bir tahmin)
iþlem hacmi artmaya baþladý hadi hayýrlýsý
Yer Ýmleri