spenc kardeþim haklýsýn yazýnda da belirtmiþsin uyarýn için çok teþekkür ederim.
Saygýlar
SM-J701F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
spenc kardeþim haklýsýn yazýnda da belirtmiþsin uyarýn için çok teþekkür ederim.
Saygýlar
Ben bir bildikleri oldugunu dusunmuyorum. Kagit gidecektir o ayri. Ancak yabanci o donem aldi ve hic satmadi, zararda dusuncesi bence yanlis. Arada trade yapmis olabilirler. Dogru yerde cikmis ve girmis olabilirler.
Su anki durum gosteriyor ki, Turkiye'de borsa yatirimi sadece eglence ve fantezi. Dolar alip faize yatirmanin getirisi karsisinda uzun vadede tl ile yapilan hicbir yatirim yarisamiyor. Ugrastirmasi ve stresi de cabasi. 7 yil once sadece dolar alip bekleseymisim cok daha fazla karim olacakmis. Bundan sonra tek kistasim usd bazli hesap olacak. Temettuyu dahi dolara yatirmak icin alacagim. Ancak orta vadeli bir firsat gorursem ayri. Degerlendirip sonra tekrar dolara donmek en mantiklisi. Bu ulkede yasadigimiz surece dolar karsisinda tutunmanin baska yolu yok.
...
Ýþlemlerin hesabýný döviz bazýnda yapýnca her türlü yatýrýmda önümüzü görmek mümkün olabilir.Otuz yýl önce sarkuysanda yaptýðým her iþlemde hesabý döviz bazýnda yapardým.
Topic hareketlenmiþ. Çok güzel paylaþýmlar olmuþ.
Klavyenize aklýnýza saðlýk. Staddan eve dönebilirsem naçizane benim de eklemek istediðim þeyler var.
Herþeyden önce, hakkýmýzda hayýrlýsý neyse o olsun.
P. S. : Umut biterse herþey biter...
Hocam sizler benden çok daha eskisiniz belli ki. Ýþlemleri döviz bazlý yapabilmek için aldýðýmýz maaþ tl olunca hesap çok karýþýyor hatta yapýlamaz hale geliyor. Þirketlerin faaliyet alanlarýnýn emtiasida önemli þirketin ihracaat yapmasý ya da döviz pozisyonun olmasý yeterli deðil.
Sn Asap döviz kurlarýnýn kaclara çýkmasýný bekliyorsunuz? Temettü mayýsa kadar ve sonrasý dediðiniz için. Yatýrým tavsiyesi olmadan.
Asap kardeþimiz maç dönüþü yorum yapacaðýný belirtmiþ ben bu arada bir paylaþým yapayým.
Hisseyi aldýðýmda ödediðim meblaðý döviz cinsinden bir kenara yazardým.Sattýðýmda da ayný þekilde meblaðý ayný döviz cinsinden kaydederdim.Dolayýsýyla kur hareketlerinden etkilenmeden gerçekte kârdamýyým zarardamýyým ortaya çýkardý.Þimdilerde bunlarý yapmaya pek vaktim olmuyor.
Sayýn hanýmeli tarzýnýzdan dolayý öðretmen-akademisyen vb. eðitim camiasýndan biri olduðunuzu düþünüyorum.
Sorarak düþündürtmek, öðretmek...
Bu arada 30 yýl önce Sarkuysan hissesine mi yatýrým yapmaktan söz ediyorsunuz?
Yoksa Sarkuysan' da çalýþýrken ki yöntemlerinizden söz ediyorsunuz? O bölümü anlamadým.
Sarkuysan' ýn benim hayatýmda da ayrý bir yeri vardýr Hayatýmda ilk bilgisayar aðý kurduðum þirkettir.
Ayýrca borsada da ilk yatýrým yaptýðým þirket!
Sn. Çaycý(Hayrettin' di sanýrým ön adý) az üzmemiþti bizi o zamanlar
Öte yandan USD bazlý maliyet tutmak o kadar da zor ve zaman gerektiren bir iþ deðil. Küçük bir Excel formu bile görür iþi.
Aslýnda aracýlar da vermeli bence bu ayrýntýyý ama...
Öte yandan dolar bazlý maliyet hesabý tutma meselesinde haklýsýnýz... Ancak bu dönemde biraz üzücü olabilir.
Yer Ýmleri