Emeklilik fonlarýnýn malýný almalarý olumlu
Emeklilik fonlarýnýn malýný almalarý olumlu
Ýyi de dostum... Grafik de, indikatörler de, fiyat-hacim-takas vb.nin tarihsel seyri özetle. Hadi süper bir teknik çizim yeteneðiniz var diyelim. Bu verileri nasýl edineceksiniz?
Haaa! "Üþenmem hergün aracý kurumu arar(vereni de bulduðunuz varsayýyorum) fiyat, hacim, takas bilgisi alýrým! " derseniz olur.
Neden olmasýn? Bu þekilde en azýndan günlük grafik çizersiniz. Zaman sizin, emek sizin, fantezi(!) sizin.
"Peki mantýklýsý ne?" derseniz... Bu deðil!
Mantýklýsý ; foruma yazabildiðinize göre en azýndan akýllý bir telefonunuz var demek ki.
Tradingview, netdania gibi uygulamalar var ücretsiz. Kurun birini. Baþlayýn çalýþmaya.
Ýnternet üzerinde ücretsiz ders videolarý gýrla. Çizimine güvendiðiniz insanlarýn çalýþmalarýný kendi grafiðinize çizerek pratik yapýn mesela. Bir süre sonra baktýðýnýz grafikte trend kanallarýný görmeniz 5 sn sürecek zaten.
Teþekkürler Asap hc. Mantýklýsý kismindayim tablet telefon var tabide, bu tip kullandýðýnýz verileri bunlarla halletdememe olayýný abarttim sanýrým. Ya da pek uðraþýp arastirmadim.
Günaydýn dostlar. Bol kaza çlý bir gün olur inþallah herkes için
LG-K420 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Asap hc dünkü destekler gecerlimi?
Topiði alakasýz konularla meþgul ettiðim için arkadaþlarýn affýna sýðýnarak tek bir örnek vereyim.
Seans takip ettiðim için çok da özenemedim ama...
Örneðin Çelebi(clebi) hissesine 2011 haziranýnda grafikteki trend kanallarýný çizsek...
Yýllarca ekmeðini yiyebilirmiþiz.
Açýklamasý þöyle:
2006 da bir tepe var. 2011 Haziranýnda da baktýk baþka bir tepe yapýp döndü. Ýki tepe arasýna(mavi çizgi) attýðýmýz trend çizgisi baktýk dipler için de çalýþýyor. Uzattýk saða doðru ve asla grafiðimizden kaldýrmadýk.
2011 den sonra alt(destek) kanalýn çalýþtýðýna emin oldukça(çoklu kapanýþlar) aldýk. Ve üste(direnç) çarptýkça sattýk. (Kýrmýzý dörtgenler örnek). vb... 2018 e dek gül gibi çalýþmýþ.
Ki bu kanalýn dýþýna taþmýþ bile olsa þu an, olasý bir düþüþte güçlü bir destek(uzun vadede çalýþmýþ) olacaðý için bu kanalýn grafikte durmaya devam etmesinde yarar var.
![]()
Yer Ýmleri