Dostum þahsi fikrim; AK yatýrým ve yabancý talebi olumlu.
Lakin sizin de dediðiniz gibi tarihi bir kapanýþ yaptý ama hala hacim artýþý yok.
Ýkili tepe oluþumu ,yükseliþ eðilimindeki bir hissenin ayný dirence ikinci kez çarpýp dönmesi özetle. Yani tanýmýnýz doðru.
Bu oluþum gözlendiðinde hissenin direnci geçebileceði inancý kýrýldýðý için, güçlü bir desteðe kadar geri çekilir çoklukla.
Gün içinde olasý senaryo için grafik göndermiþtim.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...42#post2604342
Öte yandan grafikte negatif uyumsuzluk sürüyor. Fiyat yeni zirveler yaparken göstergeler eþlik edemiyor.
Kýsa vadede hacimli yükseliþ yani "paranýn gücü" ile görüntü deðiþmez ise bir düzeltme söz konusu olabilir.
Ancak bunlarýn hiçbiri þimdilik uzun vade görüntüyü bozmuyor.
Öte yandan uzun vadeli (Haftalýk) Euro bazýndaki grafik $ dan daha istikrarlý ve kanal çizmeye uygun gözüküyor.
Ez cümle 1,05 Euro diptir denebilir. Ancak 1,3147 Euro üzerine atmadan da uzun vadeli bir yükseliþ trendine girdi demek "erken öten horoz" pozisyonuna neden olabilir. $ bazlý grafikte de 1.5x civarý bir yere denk geliyor yanlýþ hatýlamýyorsam.
Þöyle bir görüntü var haftalýk Euro grafikte.
![]()
Son düzenleme : ASAP; 06-09-2018 saat: 23:49. Sebep: Grafik deðiþimi.
Üstad dün 9.07 den nakite geçtim ve 9.22 yi bekliyordum. 9.22 den kapattý ve uatýn alým fýrsatý var gibi.bir de brunson papazý da býrakýlacak gibi
LG-K420 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Asap hc çok þýk oldu paylaþýmýn. Düþerse senin dediðin bölgeyi bekliyecez çýkarsa yine bekliyecez. Hep bekliyoruz zaten. Eyvallah.
Papaz meselesinin özelde Kordsa için büyük etkisi olacaðýný sanmam.
Saatlik grafiði göndermiþtim gerilerde... Altta yükselen trend desteði, üstte 8.22 zirvesi. Ve iðne deðiliðine sokar gibi ne zirve üstünde ne de desteðin altýnda... O yapý iþlevini yitirdi. Ýki çizgi arasýnda marj kalmadý. Yeni bir yön çözeceðiz ve yarýn artýk karar günü.
Tahta yapýcýsý dýþýnda kimse bilmiyor. Tutturan kazanýr. Hakkýmýzda hayýrlýsý.
Çok ilginç...
Tarihi zirve yapmýþ, haftalýk RSI 70' e dayanmýþ... Yükselmiyor.
Ýkili tepe ihtimali oluþmuþ, negatif uyumsuzluk oluþmuþ grafikte... Düþmüyor.
An itibari ile tahta A1'e, Global' e kalmýþ, aðalar ortada yok haftalýk kapanýþ gününde...
Sanki "dinlensin, dinlensin!" diyen sayýn @spenc yapýyor tahtayý.![]()
Ak Yatýrým müþterisini dinliyor saðolsun. Teþrif buyurdu tahtaya![]()
Ha gayret 60 dk grafikte göstergeler toparlanýyor. Böyle devam edebilirsek negatif uyumsuzluk görüntüsünü geride býrakacak umuyorum. 9.34 üzerine atabilirsek de, daha önce diklen 9.22 direðinin ekmeðini yiyebiliriz bir üst banda atarak.
Yer Ýmleri