3 4 saatte verdim 70 bin tane
3 4 saatte verdim 70 bin tane
Evet Sn Spenc uzun zamandýr yazmýyordum zaten çokta yazmýyorum ama forumun sýký takipçisiyim özellikle kýþ aylarýnda yaz dönemi iþlerden dolayý daha seyrek takip edebiliyorum. Düþüncelerinize hemfikirim de ben geçenlerde 9.17 den bi miktar satmak zorunda kaldým günlerdir yerinede koyamadým acaba 10 altýnda alým fýrsatý verirmi @poemin bahsettiði 0,80pddd hisse fiyatý karþýlýð nedir?
@Sn. Poem?
Herkese bol kazançlar.
Sn. meegi hoþgeldiniz.
Benimki biraz abartý olabilir tabi ancak þu anki defter deðerine göre 6,30 seviyelerine denk geliyor. Biliyorsunuz, PD/DD'ne spotta piyasa fiyatlýyor. Ancak önemli olan bilanço.
Bilanço sonrasý DD arttýðý sürece sorun yok diye düþünüyorum. Þu anki defter deðeri 7,85 TL.
Ha defter deðeri çok artar 12 TL olur o zaman bu fiyatlar bile kelepir kalabilir. Þu an böyle bir rakam öngörmüyorum tabii ki.
Ben bu þirkette alýmlarýmda tahmini gelecek PD/DD verisini ve bazý teknik indikatörleri kullanýyorum. PD/DD: 1'in altýna indiðinde güzel fýrsat olur diye düþünüyorum.
Keþke hususuna kizmak ne demek kendi adýma keþke.. Aslýnda diyorlar diðer hissedede niye satmiyorsun. Amaç satmak olsa doðru iyi para kazanmýþ olucam, peki ya sonrasý? Çalýþýrken para biriktirme þansý oluyor ve ek gelir yaratacak birseyler gerek ilerisi için. Belli bir yaþtan sonra iþ kurmak risklere girmek zor. Bu yüzden farklý þirketlerde istediðiniz miktarlarda ortak olma þansý var. Temettü rakamlarý gerçekten komik gelebilir hele bu enflasyonda daha bir komik. Fakat emekli olmak için 35 yýl çalýþan veya bir ev kredisi icin 10 yýl düzenli ödeme yapan kiþinin. En az 5 yýl hisseye yatýrým yapmasý zaman açýsýndan bir kayýp deðil tabi kendi adýma bu fikrim yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlar.
Ben hisseyi kumar aracý olarak görmüyorum. Ýsteyen alýr isteyen satar kurumlar içinde geçerli bu durum. Ya býrak kardeþim kar cebe yakýþýr deselerde bu ekonomide þu ortamda neden riske edeyim ki paramý ne kurlarýn ne faizlerin kalýcýlýðý kesin tabi ne de þirketlerin,l. ama þirketlerin asýl amacý kardýr ve bu enflasyonda daha fazla kar yapmak zorundalar ayakta kalabilmek için. Dedim ya nasýl altýn doviz bir yatýrým aracý deðil, birikim araciysa eðer, hisse düþerse birikim çýkarsa yatýrým mantýðý var bir nevi dusuncelerimde. Bu yüzden ayný þirkete odaklanmak yerine farklý emtialar ve sektörlerde uygun olabileceklere kumbara misali atýyorum. Artýk hangisi fýrsat veriyorsa. Ytd.
Yer Ýmleri