2018 yl 4 eyrekte de defter deerini arttran A grubu hisseler : ( alntdr )
![]()
Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardr. Ben hibir zaman umudumu yitirmedim. Mustafa Kemal Atatrk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...letti-41046219
" Bu yln ortasnda ABDde 100 milyon dolarlk satn alma yaptk. Boeingin tedarik zincirinde yer alan biri Philadelphiada, dieri Californiada karbon fiber dokuma, seramik dokuma rnler reten tesis.
Tesislerin en byk mterisinin Boeing olduunu aktard:
- retimin yzde 60-65i Boeinge gidiyor. Boeinge retilen yldrm koruma kuma ok teknolojik bir malzeme. Bu alanda Boeingin tek tedarikisiyiz."
"- Boeing 787 Dreamlinerde yzde 50 kompozit malzeme kullanld. Kompozit malzemeyle hafifleyen uaklarn menzili yzde 20 artyor. Yakt tketimi de yzde 20 azalyor"
Boeing haberlerinin etkisimi var.
Boeing haberi 10 gndr var...Bence ilgisi yok..Biz reticiyiz Boeing kapanrsa Ceeing alr..Yani illa ki uak yaplacak..
Ayrca o kadar gzel satrdan buraya kopyalayacak bunu mu buldunuz!
Yaznn tamam:
- Merkezi Kordsa ile Mehmet Hoca birlikte tasarlad. niversite hocas ile mhendisler ayn at altnda alyor. Buras sadece Kordsa ve Sabanc irketlerine deil, tm irketlere rn gelitiriyor. Yani, Trkiye’nin “inovasyon havuzu”nu oluturduk.
Ali alkan araya girdi:
- Kordsa’nn 45 yllk gemii var. Ana ii lastik glendirme. Dokuma elyaf ok iyi biliyoruz. Kompozite ise yeni bir i alan olarak girdik.
Cenk Alper, merkezin ald tarihe iaret etti:
- 30 milyon dolar yatrmla kurduumuz merkezi 16 Austos 2016’da Babakan Binali Yldrm at. Yatrmmz 40 milyon dolara ulat. Merkezde 13 profesr, 40 mhendis, 50 doktora rencisi alyor.
alkan, merkezi ak inovasyon platformu olarak grdklerini kaydetti:
- Ar-Ge Merkezi belgesi 2017’de alnd. Burada ayn zamanda kompozit retimi de yaplyor.
Gelitirilen kompozitin kullanm alanlarna rnek verdi:
- Hava tatlar, rayl sistemler, otomotiv, kpr, baraj, tnel, sportif malzemeler...
Kordsa’nn ABD’de satn ald iki tesise dikkat ekti:
- Bu yln ortasnda ABD’de 100 milyon dolarlk satn alma yaptk. Boeing’in tedarik zincirinde yer alan biri Philadelphia’da, dieri California’da karbon fiber dokuma, seramik dokuma rnler reten tesis.
Tesislerin en byk mterisinin Boeing olduunu aktard:
- retimin yzde 60-65’i Boeing’e gidiyor. Boeing’e retilen “yldrm koruma kuma” ok teknolojik bir malzeme. Bu alanda Boeing’in tek tedarikisiyiz.
Kordsa’nn lastik sektrndeki gcnn altn izdi:
- Dnyada kullanlan her 3 ara lastiinin birinde Kordsa’nn glendirme malzemesi var. Uakta ise her 3 lastikten ikisi Kordsa’nn elinden geiyor.
Kompozitin hava tatlarndaki rolne odakland:
- Boeing 787 Dreamliner’de yzde 50 kompozit malzeme kullanld. Kompozit malzemeyle hafifleyen uaklarn menzili yzde 20 artyor. Yakt tketimi de yzde 20 azalyor.
Kompozitteki hedeflerini paylat:
- Ksa sre nce San Diego’da (ABD) bal peteine benzer kompozit malzeme reten kk bir irket daha aldk. Kompozit teknolojisine yatrmlarmzla ikinci bir Kordsa yaratma hedefine doru ilerliyoruz.
45 yl nce lastii glendirmek zere yola kp dnyada liderlii yakalayan Kordsa, kompozitte de iddial konuma doru yol alyor...
4 KITADAK 5 LKEDE RETYOR 800 MLYON DOLAR CROYU BULUYOR
KORDSA CEO’su Ali alkan, bu ylki yatrmlarn zetledi:
- 100 milyon dolar ABD’deki irket satn almalar olmak zere bu yl 160 milyon dolarlk yatrm yaptk.
ABD’deki irketlerin cirosunu paylat:
- Toplam 80-90 milyon dolar bulacak.
Kordsa’nn dnyadaki retim merkezlerine deindi:
- Kordsa olarak 4 ktada 5 ayr lkede 11 operasyonumuz var. Trkiye, Endonezya, Tayland, Brezilya ve ABD’de retim yapyoruz.
Trkiye’den dnyaya glendirme teknolojileri ihra ettiklerini vurgulad:
- 720 patent bavurumuzun 185’i onayland. Kordsa’nn 179 buluu var.
Sabanc Holding Sanayi Grup Bakan Cenk Alper, Kordsa’nn cirosunun altn izdi:
- Global ciromuz 800 milyon dolar buluyor.
BROK NVERSTE PROTOTPE ULAACAK KAYNAI BULAMIYOR
SABANCI niversitesi Tmletirilmi retim Teknolojileri Aratrma ve Uygulama Merkezi Direktr Prof. Dr. Mehmet Yldz, u noktann altn izdi:
- Birok niversite prototipe ulaacak kayna bulamazken birok irket de gerekli teorik aratrma iin bte ayramyor. Biz bu ikisini birletiren modeli gerekletiriyoruz.
Sabanc niversitesi’nin giriimcilik ynne dikkat ekti:
- Trkiye’nin en giriimci ve yeniliki niversitesi endeksinde st ste birincilikler aldk. Dnyadaki btn niversitelerin ierisinde 350-400 bandndayz. Amacmz bunu 200’ler bandna ekmek.
"Ayrca o kadar gzel satrdan buraya kopyalayacak bunu mu buldunuz!"
https://kanalfinans.com/haberler/sir...it-ne-uretiyor.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=33955&page=7
Kaliteli bir arkadamz hepimizin tand. Yeni balk acmis paylamak istedim.
Yanl hatrlamyorsam AXOM satn alma ileminin onay ve kapanma tarihi haziran gibi ngrlyordu..Birinci eyrek bilano sonular Mays ba gibi gelse..haziran ile aa yukar st ste binen bir beklenti seyri dnebiliriz sanrm..
O beklenti seyri iin gereken su yolunun ayarlandn dnyorum..Eh tabi bir de yarn genel kurul var![]()
Yer mleri