Artan

34,10 10 18:10
12,00 9.99 18:10
6.742,50 9.99 18:10
36,58 9.98 18:10
18,32 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

477,00 -10 18:10
7,92 -10 18:10
95,40 -10 18:10
31,90 -9.99 18:10
30,48 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.610.120.553,75 18:10
15.395.772.063,75 18:10
12.839.122.521,65 18:10
11.391.294.342,66 18:10
10.987.845.810,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6504 madde; 1 - 8 arası.

Konu: KORDS - Kordsa Global

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Soyle bir 1 tl temettu yaninada %20_30 bedelsiz verse yeter .yatirim tavsiyesi degildir

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Ankara - 35
    Gönderi
    8,509
     Alıntı Originally Posted by luikang Yazıyı Oku
    Soyle bir 1 tl temettu yaninada %20_30 bedelsiz verse yeter .yatirim tavsiyesi degildir
    Temettü belli oldu. 0.2125 TL. 1 liranın 4 te 1 i bile değil. Bedelsiz de yok verilmeyecek.
    Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.

3.  Alıntı Originally Posted by NSHYDN Yazıyı Oku
    Temettü belli oldu. 0.2125 TL. 1 liranın 4 te 1 i bile değil. Bedelsiz de yok verilmeyecek.
    Kordsa temettu dagitimini 339 milyonluk karin gorundugu bilanco uzerinden yapamaz. VUK esas alinir. Oradaki gercek yillik kar 90 milyon civari. Yani karinin tamamini dagitsa da 50 kurusu gecemiyor. Su an yarisini dagitir durumda. Uzun yillar 20-30 kurustan farkli bir rakam dagitabilecegini dusunmuyorum. Kords temettusu holdingler veya bankalar gibi olacak; dusuk ve sembolik rakamlar, 10 kurus, 20 kurus.
    ...

4. bu konudaki görüşleriniz çok bilgilendirici, teşekkür ederim.
    peki diğer şirketlerdeki karı birgün turkiyeye cekmek isterlerse ne kadarı vergilerde kaybolur, fikriniz var mi?
     Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Kordsa temettu dagitimini 339 milyonluk karin gorundugu bilanco uzerinden yapamaz. VUK esas alinir. Oradaki gercek yillik kar 90 milyon civari. Yani karinin tamamini dagitsa da 50 kurusu gecemiyor. Su an yarisini dagitir durumda. Uzun yillar 20-30 kurustan farkli bir rakam dagitabilecegini dusunmuyorum. Kords temettusu holdingler veya bankalar gibi olacak; dusuk ve sembolik rakamlar, 10 kurus, 20 kurus.
    SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Spartan Yazıyı Oku
    bu konudaki görüşleriniz çok bilgilendirici, teşekkür ederim.
    peki diğer şirketlerdeki karı birgün turkiyeye cekmek isterlerse ne kadarı vergilerde kaybolur, fikriniz var mi?

Bildigim kadariyla sirketler arasi dagitim yapilinca vergi kesilmiyor. Orada ozel bir duzenleme vardi. Ama Kords'un bircok ulkede sirketi var. Duzenleme nasil olur bilmiyorum. Yine de uzun yillar veremez cunku yatirimlar 5-10 yil daha devam edecek gibi. Fakat degerlenir. Ya da 20 bin lot alacaginiza az biraz daha gayret edip 200 bin lot almalisiniz ki temettu ise yarar bir sey olsun
    ...

6.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Bildigim kadariyla sirketler arasi dagitim yapilinca vergi kesilmiyor. Orada ozel bir duzenleme vardi. Ama Kords'un bircok ulkede sirketi var. Duzenleme nasil olur bilmiyorum. Yine de uzun yillar veremez cunku yatirimlar 5-10 yil daha devam edecek gibi. Fakat degerlenir. Ya da 20 bin lot alacaginiza az biraz daha gayret edip 200 bin lot almalisiniz ki temettu ise yarar bir sey olsun
    )

7. Sn Jonathan şu konuyu biraz daha açabilir misiniz ? Neden 339dan yapamiyor ? Vuk ne oluyor ? Degerli bilgileriniz için simdiden çok tesekkür ederim.
     Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by Kahraman19 Yazıyı Oku
    Sn Jonathan şu konuyu biraz daha açabilir misiniz ? Neden 339dan yapamiyor ? Vuk ne oluyor ? Degerli bilgileriniz için simdiden çok tesekkür ederim.

Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Cunku 339 ufrs'de gorunen rakam. Spk, dagitimi vuk'a gore yapilabilir seklinde belirlemis:

Sermaye Piyasası Kurulu, konuyu, halka açık anonim ortaklıklar yönünden hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde açıkça belirlemiştir. Halka açık anonim ortaklıklar, ancak Vergi Usul Kanunu’na göre tutulan kayıtlarda mevcut net dağıtılabilir kârdan veya diğer kaynaklardan karşılanabilen kaynaklardan (örneğin; serbest yedek akçelerden) kâr payı dağıtabileceklerdir. Bir diğer deyişle, SPK, dağıtılacak kâr payı tutarında üst sınırı, Vergi Usul Kanunu’na göre tutulan kayıtlarda yer alan ilgili kâr dağıtım kaynaklarının dağıtılabilir tutarı olarak belirlemiştir. Halka açık anonim ortaklıklar açısından konu bu kadar nettir.

Bir diger husus, hic Kozaa ya da Ipeke'nin temettu dagittigini gordunuz mu? Halbuki milyonlarca lira kar ediyorlar. Dagitamazlar. Cunku o kar onlarin gercekte kasalarinda degil. Kords icin de aynisi gecerli. 339 milyon Kords'un direkt kendisinde olusan bir kar degil. O nedenle Kords biraz holding gibi ele alinmali. Kchol, Sahol; bunlarin acikladigi ve dagittigi karlara bakin goreceksiniz.
    ...

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •